• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Fisk og skaldyr

    Laks med sesamfrø og blåskimmelost

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 11 måneder siden

    Hel fersk lakseside med ingredienser

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total9
    • 7
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Laks med sesamfrø i perfekt samspil med citron og blåskimmelost gør, at vi får en herlig kraftig sauce, som vi drypper graciøst ud over pastaen. Du får virkelig smag med umami for alle pengene i denne skønne opskrift. Vi har lavet denne opskrift med laksestykker en del gange, men denne gang har vi varieret opskriften sådan, at vi først smører laks ind i honning og sojasauce og derefter vender laks i sesamfrø. Hertil serverer vi en herlig krydret sauce.

    Prøv også laks i ovn med bagte tomater

    Gå til
    • Citronsauce
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift

    Citronsauce

    Vi er vilde med den citronsauce vi serverer til denne ret. Blåskimmelost giver også saucen en dejlig krydret smag som supplerer laks godt.

    Hel fersk lakseside med ingredienser
    Hel fersk lakseside med ingredienser

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 4 stk. Laksefileter eller 1 hel lakseside
    • 2 spsk. Sesamfrø
    • 4 spsk. Honning
    • 1 spsk. Sojasauce Økologisk
    • 4 kviste Timian frisk
    • 1 stk. Citron Økologisk. Revet citronskal
    • 1 spsk. Citrontimian frisk
    • 1 spsk. Olivenolie til stegning
    • 1 spsk. Smør til stegning
    • 1 tsk. Salt og knivspids friskkværnet peber

    Citronsauce

    • 2½ dl Piskefløde
    • 2 spsk. Blåskimmelost

    Pynt

    • 2 spsk. Blåskimmelost
    • 1 spsk. Citronmelisse friskhakket

    🔪 Sådan gør du

    Laks

    1. Skyl og vask citron grundigt. Riv det gule fra citronskal med et fint rivejern. Bland citronskal, sesamfrø, salt og peber sammen i en lille skål.
    2. Tag den hele lakseside eller de 4 laksestykker og vend dem med skindsiden ned og smør dem først med honning og derefter med sojasauce. Vend derefter laks eller laksestykker i krydderiblandingen. Du kan også drysse krydderier over i stedet og trykke krydderier godt fast.
    3. Steg laks møre med skindsiden nedad i ca. 10 minutter på en pande med smør og olie. Steg yderlige 5 minutter med skindsiden opad.
    4. Når du vender laks om, smider du en håndfuld frisk timian på panden som afgiver aroma til fisk og saucen.
    5. Tag laks op og pak dem ind i folie så de holder på varmen. Fisk de friske kviste op fra panden og smid dem ud.

    Citronsauce

    1. Tilsæt en kvart piskefløde og rør 2 spsk. blåskimmelost ud på panden og kog det sagte ind til du har en let cremet sauce.
    2. Smag på saucen om den skal have en anelse salt og friskkværnet peber.

    🥗 Tilbehør

    • Kog pasta som anvist på pakken.

     🍒Pynt

    • Pynt laks med friskhakket citronmelisse.

    🍽 Servering

    • Server med citronsauce, citronskiver og fettuccine.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    Du kan lave det hele i ovnen i et ildfast fad i stedet og til sidst lave saucen i en lille saucegryde.

    ❓ FAQ

    Kan laks med sesamfrø og blåskimmelost fryses ned ?

    Ja, men laks og krydderier mister hurtigt deres smag.

    Hvad er holdbarheden på frys og i køleskab ?

    Laks kan holde sig frisk i ca. 1 måned, derefter vil smagen forringes væsentligt. Holdbarheden fra retten er lavet er ca. 1 dag i køleskabet.

    • Hel fersk lakseside med citron og citronmelisse
      Hel fersk lakseside med citron og citronmelisse
    • Hel fersk lakseside med ingredienser
      Hel fersk lakseside med ingredienser

    📋 Opskrift

    Hel fersk lakseside med ingredienser

    Laks med sesamfrø og citron

    Opskrift laks med sesamfrø, citron og blåskimmelost
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 20 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Fisk og skaldyr
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 31 %

    Ingredienser
      

    Laks

    • 4 stk. Laksefileter (eller 1 hel lakseside)
    • 2 spsk Sesamfrø
    • 4 spsk. Honning
    • 1 spsk. Sojasauce (Økologisk)
    • 4 kviste Timian (frisk)
    • 1 stk. Citron (Økologisk. Revet citronskal)
    • 1 spsk. Citrontimian (frisk )
    • 1 spsk. Olivenolie (til stegning)
    • 1 spsk. Smør (til stegning)
    • 1 tsk. Salt og knivspids friskkværnet peber

    Citronsauce

    • 2½ dl Piskefløde
    • 2 spsk. Blåskimmelost

    Pynt

    • 1 spsk. Citronmelisse (friskhakket)

    Sådan gør du
     

    Laks

    • Skyl og vask citron grundigt. Riv det gule fra citronskal med et fint rivejern. Bland citronskal, sesamfrø, salt og peber sammen i en lille skål.
    • Tag den hele lakseside eller de 4 laksestykker og vend dem med skindsiden ned og smør dem først med honning og derefter med sojasauce. Vend derefter laks eller laksestykker i krydderiblandingen. Du kan også drysse krydderier over i stedet og trykke krydderier godt fast.
    • Steg laks møre med skindsiden nedad i ca. 10 minutter på en pande med smør og olie. Steg yderlige 5 minutter med skindsiden opad.
    • Når du vender laks om, smider du en håndfuld frisk timian på panden som afgiver aroma til fisk og saucen.
    • Tag laks op og pak dem ind i folie så de holder på varmen. Fisk de friske kviste op fra panden og smid dem ud.

    Citronsauce

    • Tilsæt en kvart piskefløde og rør 2 spsk. blåskimmelost ud på panden og kog det sagte ind til du har en let cremet sauce. Smag på saucen om den skal have en anelse salt og friskkværnet peber.

    Tilbehør

    • Kog pasta som anvist på pakken.

    Pynt

    • Pynt laks med friskhakket citronmelisse.

    Servering

    • Server med citronsauce, citronskiver og fettuccine.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 626kcal (31%) | Kulhydrater: 24g (8%) | Protein: 38g (76%) | Fedt: 43g (66%) | Mættet fedt: 19g (119%) | Flerumættet fedt: 7g | Enkelumættet fedt: 15g | Trans fedt: 1g | Fiber: 2g (8%) | Sukker: 18g (20%) | Vitamin A: 1291IU (26%) | Vitamin C: 20mg (24%) | Calcium: 143mg (14%) | Jern: 3mg (17%)
    Keyword Laks med sesamfrø og citron
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Del meget gerne
    • Total9
    • 7
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Æbletrifli med vaniljecreme
    Græskarboller langtidshævede »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Fisk og skaldyr Tags: citron, fløde, honning, laks, ost, sesamfrø, timian

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind