Laks og grøntsager
Tid: cirka 20 min.
Sværhedsgrad: Let
Antal (sovsen): cirka 6 portioner
Antal (retten): 2 personer
Af Min Madopskrift
Sommeren og bikini sæsonen er over os og derfor kommer der her, lige en lidt sundere ret til samlingen.
Laks og grøntsager, er let og lækker og så er det mest fantastiske ved denne ret, at selvom der er sovs til, så er denne sovs ikke så fed, som så mange andre sovser.
Man kan faktisk lidt selv bestemme hvor “fed” man ønsker den. Så spis du bare løs med god samvittighed 🙂
Det skal du bruge (til laksen og grøntsagerne):
* 2 laksefileter – frosne eller friske – begge dele kan anvendes(den friske smager dog bedst men er også den dyreste)
* grøntsager – jeg har brugt:
– broccoli
– grønne bønner
– blomkål
– gulerødder
* Her er det kun fantasien som sætter grænser!
Alle slags grøntsager kan bruges – spinat er også lækkert. og skulle du have en travl dag og ikke lige har så meget tid, til at snitte og hakke grøntsager, så kan du købe en pose frosne grøntsager hos købmanden – alle har dem.
Jeg anbefaler dog at bruge friske grøntsager, da det smager bedst, men de frosne kan også sagtens bruges 🙂
* Krydderi – min anbefaling:
– hvidløg (du kan eventuelt lave en lækker hvidløgsolie og komme hen over – smager så lækkert!)
– oregano
– sojasovs – giver en god saltet smag
– chili
– all around krydderi
Det skal du bruge(til den hjemmelavede sovs):
* 6 æggeblommer
* 2 spsk. vand
* 1 – 2 spsk. citronsaft
* 150 g smør
* salt og hvid peber
* ca. 1 dl. fløde (du kan også bruge mælk, hvis du ønsker sovsen lidt mindre fed)
Sådan gør du (laks og grøntsager):
Skær grøntsagerne ud og kom lidt vand på en pande og skru op på fuld blus og kom så alle grøntsagerne på panden(hvis du bruger frosne grøntsager, behøver du ikke komme vand på panden).
Kom nu alle krydderierne ud over grøntsagerne og vend rundt. På en anden pande laver du laksefileterne og krydder med det ønskede krydderi.
Når grøntsager har suget al væsken og er blevet godt stegte er de færdige.
Laksen er færdig når det hvide protein begynder at komme ud af fileterne.
Sådan gør du (hollandaise sovsen):
Æggeblommerne sammenpiskes med vand og citronsaft i en gryde. Det er vigtigt, at dette gøres omhyggeligt, så sovsen ikke skiller så let.
Gryden stilles i en større gryde med så meget kogende vand i, at det står op om siderne af den lille kasserolle.
De sættes nu over varmen, og vandet skal hele tiden være i bevægelse men må ikke koge.
Smørret (som skal være delt i små klumper), tilsættes lidt ad gangen og under piskning.
Når sovsen begynder at blive jævn, krydres den og spædes med fløden/mælken.
Prøv også min Rugbrødssandwich med Laks
*** TIP!
Hvis du erstatter citronsaften med bearnaiseessens og frisk hakket persille, så får du en lige så lækker bearnaisesauce – Mmmmmmh 🙂
– Så skal det bare serveres og nydes evt. med et godt glas rosé eller hvidvin her i sommervarmen 🙂
Rigtig god fornøjelse og velbekomme!
Mvh. Julie Fie Geisle Madskribent på Min Madopskrift
* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com
ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften.
Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂
** Kunne du derudover tænke dig at være en del af Min Madopskrift og har du selv nogle lækre opskrifter m.m. du gerne vil dele med os og andre her på siden?
Så opret dig en bruger her på Min Madopskrift, og vær med til at dele dine gode idéer, opskrifter, ris/ros m.m. med os og andre brugere.
Det er hyggeligt og sjovt og så får man på den måde også en masse ny inspiration og viden til madlavningen.
Vi ses!
Kommentarer
Ingen kommentarer