Lækker lasagne, som smager fantastisk, hvis du som os, er vild med laks og spinat. Lakselasagne med spinat og ricotta på ca. 40 minutter, er en nem opskrift, som er ligetil at gå til og har en middel lav sværhedsgrad.
Du skal bruge en fersk eller frossen laks af god kvalitet. Du kan også bruge varmrøget laks, hvis du vil have endnu mere smag.
Vi har brugt hokkaido græskar i opskriften, men søde kartoffel er også velegnet, da den koger endnu mere ud. Hokkaido vil stadig have fast konsistens og “bid”, hvor sød kartoffel bliver meget mør.
Her får du let og lækker aftensmad, som også er perfekt at servere udenfor på terrassen. Nyd evt. et glas iskold hvidvin eller rosevin til.
Prøv også lakselasagne med spinat
Gå til
Beskrivelse af opskriften
Her er en beskrivelse af retten:
Denne dejlige lakselasagne indeholder frisk spinat, cremet ricottaost og velsmagende laks for at skabe en lækker ret.
Opskriften begynder med at med, at hælde lidt af ostesaucen i bunden af et ildfast fad. Deretter lægges ovenpå et lag af ukogte lasagneplader.
En blanding af ricotta ost, revet parmesan og æg kombineres, hvilket giver en lækker og cremet tekstur til lasagnen. Spinaten sauteres med hvidløg, hvilket tilføjer et udbrud af smag og levende grøn farve til retten.
For at samle lasagnen fordeles et lag af ricottablandingen over lasagnepladerne, efterfulgt af et lag sauteret spinat. Derefter lægges tynde skiver af rå laks ovenpå spinatlaget.
Lagdelingsprocessen gentages, indtil alle ingredienserne er brugt, og afsluttes med et sidste lag ricottablanding på toppen. Herefter bages lasagnen i ovnen, indtil pastapladerne er gennemstegte og osten er smeltet og gylden.
Resultatet er en dejlig kombination af mør laks, lækker spinat og cremet ricottaost, alt sammen holdt sammen af perfekt bagte lasagneplader. Nyd denne smagfulde og tilfredsstillende lakselasagne som et velsmagende aftensmåltid eller sammen med dine kære.
Ricotta og mozzarella
Ricotta er en italiensk friskost der bruges i pizza og pastaretter på samme måde, som mozzarella. Især Italienske pizzaer, som calzone, hvor ricotta er kommet inden i pizzaen er meget populært i det nordlige Italien.
Ricotta og mozzarella kan købes færdiglavet af god kvalitet.
Flødesauce
I denne opskrift, røres fløde, ricotta og muskatnød sammen til en dejlig mild ostesauce der i smagen minder om mornaysauce. Tilsæt evt. lidt syre i form af et par dråber citronsaft for, at give saucen lidt ekstra velsmag.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 40 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
🍳Fyld
600 g laks (stykker, fersk)
250 g spinat (frisk eller frossen)
½ stk. hokkaido (kan erstattes af sød kartoffel)
1 stk. squash
250 g ricotta
1 stk. løg
200 g lasagneplader
Smag
2 dl piskefløde
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie (til stegning)
½ stk. citron (økologisk)
1 tsk. muskatnød (friskrevet )
1 tsk. salt
1 knivspids friskkværnet peber
2 stk. mozzarella (frisk)
Gulerodssalat med æbler
4 stk. gulerødder (groft revet)
2 stk. æbler (i tern)
🥣Dressing
1 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 knivspids salt og friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
🍳Fyld
Pil og hak løg groft og hvidløg fint. Kom det i en gryde med lidt olivenolie og steg det ved lav til middelhøj varme under omrøring et par minutter. Løg må ikke tage farve.
Skyl squash og skær den igennem på den lange side. Skær squashen i halve skiver og kom den i gryden med løg.
Skyl hokkaido, og skær den i tern og kom det i gryden.
Steg det hele sammen med løg i et par minutter. Skyl spinaten, dup den tør og tilsæt spinaten. Varmes med et par minutter.
Tænd ovnen på 175°.
Ostesauce
Skyl citron og dup den tør. Riv det gule citronskal fint. Undgå at få det hvide med, da det er ret bittert. Pres saften ud af citron. Tilsæt ricotta, citronsaft, fløde og fintrevet citronskal på en stor stegepande. Tænd for lav varme og rør rundt indtil du får en cremet sauce.
Smag til med muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Lakselasagne
Begynd med, at hælde lidt af ostesaucen i bunden af et ildfast fad. Kom lidt fyld ovenpå. Læg lasagneplader over så de dækker saucen og fyldet. Hæld derefter lidt ostesauce over, så de dækker pladerne.
Skær laksen i mindre stykker og fordel halvdelen ovenpå saucen. Tilsæt lidt af fyldet. Læg et lag lasagneplader. Gentag med ostesauce og laks og fyld, og slut af med lasagneplader og sauce.
Til sidst skæres mozzarella i skiver og fordeles over lasagne. Fadet dækkes med stanniol og sættes midt ind i en 175° varm ovn i ca. 30 minutter. Tag stanniol af, og giv lasagne yderlige 10 minutter, så den har fået ca. 40 minutter i alt.
De sidste 10 minutter tages stanniol af, så toppen kan få lidt farve. Lakselasagnen er færdig når overfladen er gylden.
🍽Servering
Servér lakselasagne direkte fra ovnen og med frisk gulerodssalat til. Du kan også tilbyde lun flutes med koldt smør. Velbekomme.
📖Variation
Det er nemt at variere lakselasagne efter årstiden.
Flere grøntsager – Friske asparges, gulerødder, sød kartoffel, porrer, er meget velegnet.
Kraftigere smag – Brug varmrøget laks med peberkorn
Skaldyr – Store tigerrejer kan tilsættes
Fisk – I stedet for laks, er ørred og makrel meget velegnet
💭❓ Tips og FAQ
Der kan tilsættes skaldyr, som f.ek.s store rejer, hvis man ønsker en fisk og skaldyrslasagne
Der kan tilsættes gorgonzola, hvis man bare ikke kan få ost nok. Gorgonzola vil tilføre meget smag
Salat kan ændres
Du kan bruge både almindelig og grove lasagneplader
Varmrøget laks er også velegnet
❓ FAQ
Ja, men holdbarheden er kort, ca. 1 måned, pga. af det høje fedtindhold
Tø lasagne op dagen før i køleskabet, og varm lakselasagnen op i en 175 grader varm ovn i ca. 15 minutter eller indtil, lasagnen er helt varm.
Holdbarheden er kort, da der anvendes laks. Lakselasagne skal opbevares i køleskabet og holdbarheden er desværre kun to dage.
📋 Opskrift med noter
Lakselasagne med spinat, squash, fløde, mozzarella og ricotta
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
Fyld
Ostesauce
- 250 g ricotta
- 2 stk. mozzarella (frisk)
- 2 dl piskefløde
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie (til stegning)
- ½ stk. citron (økologisk)
- 1 tsk. muskatnød (friskrevet )
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
Gulerodssalat med æbler
- 4 stk. gulerødder (groft revet)
- 2 stk. æbler (i tern)
Dressing
- 1 spsk. citronsaft
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. honning
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Fyld
- Pil og hak løg groft og hvidløg fint. Kom det i en gryde med lidt olivenolie og steg det ved lav til middelhøj varme under omrøring et par minutter. Løg må ikke tage farve.
- Skyl squash og skær den igennem på den lange side. Skær squashen i halve skiver og kom den i gryden med løg.
- Skyl hokkaido, og skær den i tern og kom det i gryden.
- Steg det hele sammen med løg i et par minutter. Skyl spinaten, dup den tør og tilsæt spinaten. Varmes med et par minutter.
- Tænd ovnen på 175°.
Ostesauce
- Skyl citron og dup den tør. Riv det gule citronskal fint. Undgå at få det hvide med, da det er ret bittert. Pres saften ud af citron. Tilsæt ricotta, citronsaft, fløde og fintrevet citronskal på en stor stegepande. Tænd for lav varme og rør rundt indtil du får en cremet sauce.
- Smag til med muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Lakselasagne
- Begynd med, at hælde lidt af ostesaucen i bunden af et ildfast fad. Kom lidt fyld ovenpå. Læg lasagneplader over så de dækker saucen og fyldet. Hæld derefter lidt ostesauce over, så de dækker pladerne.
- Skær laksen i mindre stykker og fordel halvdelen ovenpå saucen. Tilsæt lidt af fyldet. Læg et lag lasagneplader. Gentag med ostesauce og laks og fyld, og slut af med lasagneplader og sauce.
- Til sidst skæres mozzarella i skiver og fordeles over lasagne. Fadet dækkes med stanniol og sættes midt ind i en 175° varm ovn i ca. 30 minutter. Tag stanniol af, og giv lasagne yderlige 10 minutter, så den har fået ca. 40 minutter i alt.
- De sidste 10 minutter tages stanniol af, så toppen kan få lidt farve. Lakselasagnen er færdig når overfladen er gylden.
Gulerodssalat med æbler
- Skræl gulerødder. Skyl æbler og fjern kernehuset. Riv gulerødder og skær æbler i små tern. Kom det i et fad eller tallerken.
- Rør dressingen sammen og hæld det over.
Servering
- Servér lakselasagne direkte fra ovnen og med frisk gulerodssalat til. Du kan også tilbyde lun flutes med koldt smør. Velbekomme.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer