Står du og mangler en lækker forret eller bare en lille snack til gæsterne inden maden er klar? De fleste kender de små og lækre lakseruller hvor pandekagen er smurt med flødeost eller dilddressing og toppet med laks og eventuelt en smule salat. De lækre små lakseruller med flødeost er fantastiske, som lille snack inden maden serveres og kan bruges i alle festlige anledninger. Her får du 2 serveringsforslag med lakseruller.
Se også tunmousse ruller
Gå til
Opskrift til 8 personer – serveringsforslag 2
I dette serveringsforslag, Lakseruller med tortilla pandekager, bruges laksen i stedet for tortilla pandekagen. Her er det fyldet som er rullet ind i laksen og ikke pandekagen.
Serveringsforslag 1 finder du her Lakseruller med tortilla pandekager
Lakseruller og tunmousse ruller med fyld
Som noget nyt her på min madopskrift, har vi fundet et forslag til, hvordan du kan forkæle dine gæster enten med de kendte lakseruller eller med de nye og delikate tunmousse ruller! Lakseruller og tunmousse ruller (tunmousse roulade) er det perfekte valg, hvis ønskes, at der lægges en lille “bund” inden spisningen.
Velbekomme og god fornøjelse med opskrifterne
📋 Opskrift med noter
Lakseruller med laks og flødeost
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
- 300 gram laks (koldrøget laks i skiver)
- 100 gram flødeost naturel
- 160 gram stenbiderrogn
- ½ dusk dild
- 1 spsk. citronsaft
- 1 knivspids salt og peber
Sådan gør du
- Tag 2 store skiver laks og kom dem sammen med flødeost og dild i en foodprocessor eller en blender.
- Herefter blendes ingredienserne sammen til det er en ensartet masse – salt, peber og lidt citron tilsættes inden ingredienserne blendes sammen.
- De resterende laksestykker fordeles på et stykke husholdningsfilm, så de lige lapper over hinanden. Herefter smøres de sammenblendede ingredienser ud på laksestykkerne (Lagets tykkelse afhænger af eget ønske).
- Når massen er fordelt på laksen rulles det hele sammen som man ville have rullet den, hvis det havde været en pandekage.
- Rullen pakkes ind i film og lægges i Køleskabet – gerne en time før servering.
Servering
- Skær lakserullen i 1½ til 2 cm tykke skiver og anret på et stort fad evt. sammen med nogle små eller store tigerrejer som pynt.
- Rullerne kan også pyntes med lidt agurk/avocado som sættes i en tandstik og stikkes ned i toppen af rullen. På den måde er det en lækker snack hvor folk lige kan tage fat i tandstikker og snuppe den med hånden.
- Er det til en forret anrettes et par lakseskiver ovenpå et salatblad på en lille tallerken. Hertil pyntes med lidt rejer og avocado. Brød og smør kan serveres hertil!
Noter
- Hvis man ønsker en fedtfattig og lidt mere sund version af lakserullen kan man anvende flødeost og med lav fedt procent.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Arbejdstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 300 gram laks (koldrøget laks i skiver)
- 100 gram flødeost naturel
- 160 gram stenbiderrogn
- ½ dusk dild
- 1 spsk. citronsaft
- 1 knivspids salt og peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag 2 store skiver laks og kom dem sammen med flødeost og dild i en foodprocessor eller en blender.
- Herefter blendes ingredienserne sammen til det er en ensartet masse – salt, peber og lidt citron tilsættes inden ingredienserne blendes sammen.
- De resterende laksestykker fordeles på et stykke husholdningsfilm, så de lige lapper over hinanden. Herefter smøres de sammenblendede ingredienser ud på laksestykkerne (Lagets tykkelse afhænger af eget ønske).
- Når massen er fordelt på laksen rulles det hele sammen som man ville have rullet den, hvis det havde været en pandekage.
- Rullen pakkes ind i film og lægges i Køleskabet – gerne en time før servering.
🍽Servering
- Skær lakserullen i 1½ til 2 cm tykke skiver og anret på et stort fad evt. sammen med nogle små eller store tigerrejer som pynt.
- Rullerne kan også pyntes med lidt agurk/avocado som sættes i en tandstik og stikkes ned i toppen af rullen. På den måde er det en lækker snack hvor folk lige kan tage fat i tandstikker og snuppe den med hånden.
- Er det til en forret anrettes et par lakseskiver ovenpå et salatblad på en lille tallerken. Hertil pyntes med lidt rejer og avocado. Brød og smør kan serveres hertil!
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Hvis man ønsker en fedtfattig og lidt mere sund version af lakserullen kan man anvende flødeost og med lav fedt procent.
Kaj Jensen skriver
den bedste opskrift her på nettet..Den er bare god !!