I denne opskrift er vi gået all in på skaldyr, da vi også bruger hummerhaler, men du kan tilrette opskriften efter dine smagsløg. Det vigtigste i et stjerneskud er, at ingredienserne er friske og dressingen er god. I opskriften på Luksus stjerneskud med rejer, har vi lavet en lækker dressing som er baseret på mayonnaise og krydderier. Luksus stjerneskud med rejer kan laves på lidt under en halv time og er en perfekt ret at servere til middag, hvor det gerne må være lidt let og lækkert.
Prøv også stjerneskud med rejer og varmrøget laks
Gå til
Ingredienser til stjerneskud
Basis ingredienser til stjerneskud er kogt sammenrullet fladfisk, stegt paneret fladfisk og så godt med friskpillede store rejer der vælter ud over hele tallerkenen. Kaviar eller stenbiderrogn er også meget brugt.
Der ligger ofte en hel rød kogt hummer når du får luksus stjerneskud, den er ikke kun til pynt, den du kan knække midtover og vride halen ud. Hummerhalen har en dejlig krydret smag.
Sidst men ikke mindst er der koldrøget laks på toppen. Det hele pyntes med, karse, dild eller hvis det er årstid, friske asparges.
Som bund bruges der ofte toastbrød, men det ødelægger en godt stjerneskud. Brug ristet rugbrød eller smørristet franskbrød som bund.
Smør eller olie
Pas på med at bruge smør eller for meget smør under stegningen, da det kan give en “forkert utilsigtet” smag til den lette ret. Smørret skal holde sin gyldne farve, ellers har den fået “bismag” og skal kasseres. Vi vender kun vores rødspættefileter i lidt mel tilsat salt og peber inden stegningen, da panering ikke gør noget godt for fisken. Du kan tilsætte lidt revet citronskal til melet, hvis du ønsker mere smag af citron.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 skiver Toastbrød Eller franskbrød uden skorper
- 4 stk. Rødspættefileter Eller anden fiskefilet
- 4 spsk. Rejer ekstra store
- 100 g Stenbiderrogn
- 4 stk. Hummerhaler Kan udelades
- 2 spsk Hvedemel
- 2 stk. Æg
- 3 spsk Olivenolie Til stegning
- 1 stk. Citron Skåret i både
- 1 dl Citronsaft
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Sort peber Friskkværnet
- ¼ stk. Agurk
- 2 spsk. Asparges Friske eller fra dåse
- 1 håndfuld Salat pynt
Ingredienser Dressing
- 1 dl Cremefraiche 18 %
- 2 spsk. Citronsaft
- 2 spsk Mayonnaise
- 1 spsk Ketchup
- 1 tsk. Paprika
- 1 Knivspids Cayennepeber
- 1 Knivspids Salt
Pynt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde dressing
- Først rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.
- Sæt dressingen på køl.
Fremgangsmåde dampede fisk
- Tag fiskefileter og damp dem møre i en dampkoger eller damp dem i et fad i ovnen.
- Dryp dem med lidt citronsaft og drys en anelse salt på dem.
Fremgangsmåde stegte fiskefileter
- Pisk æg i en skål. Vend fladfiskefileter i æggemassen og vend dem derefter i mel som er krydret med salt og friskkværnet peber.
- Steges derefter gyldne og sprøde på en pande i olivenolie.
Fremgangsmåde stjerneskud
- Klargør grøntsager og salat.
- Rist brødet eller brug frisk brød. Læg først en skive brød og kom lidt smør på.
- Læg lidt salat på. Derefter anretter du stegt og dampet fiskefilet ovenpå. Derefter Stenbiderrogn og hummer. Pynt med dressing, asparges, karse, agurk i skiver og citronbåde. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Anret med grøn salat, stegt og dampet fiskefilet, asparges, stenbiderrogn, dressing, dild, citronbåde, agurk og drys til sidst med en smule flagesalt og lidt friskkværnet peber.
💭 Tips
- Smørristet franskbrød giver en rigtig lækker smag.
- Du kan stege fisk i smør, men pas på da smør nemt branker og giver en fremtrædende “grim” smag, som man kan smage lang tid efter man har spist.
- Du kan pynte med dild eller karse.
Opskrift med noter
Luksus stjerneskud med rejer
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 skiver Toastbrød (Eller franskbrød uden skorper)
- 4 stk. Rødspættefileter (Eller anden fiskefilet)
- 4 spsk. Rejer (ekstra store)
- 100 g Stenbiderrogn
- 4 stk. Hummerhaler (Kan udelades)
- 2 spsk Hvedemel
- 2 stk. Æg
- 3 spsk Olivenolie (Til stegning)
- 1 stk. Citron (Skåret i både)
- 1 dl Citronsaft
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Sort peber (Friskkværnet)
- ¼ stk. Agurk
- 2 spsk. Asparges (Friske eller fra dåse)
- 1 håndfuld Salat (pynt)
Ingredienser Dressing
- 1 dl Cremefraiche 18 %
- 2 spsk. Citronsaft
- 2 spsk Mayonnaise
- 1 spsk Ketchup
- 1 tsk. Paprika
- 1 Knivspids Cayennepeber
- 1 Knivspids Salt
Sådan gør du
Fremgangsmåde dressing
- Først rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Sæt dressingen på køl.
Fremgangsmåde dampede fisk
- Tag fiskefileter og damp dem møre i en dampkoger eller damp dem i et fad i ovnen. Dryp dem med lidt citronsaft og drys en anelse salt på dem.
Fremgangsmåde stegte fiskefileter
- Pisk æg i en skål. Vend fladfiskefileter i æggemassen og vend dem derefter i mel som er krydret med salt og friskkværnet peber.
- Steges derefter gyldne og sprøde på en pande i olivenolie.
Fremgangsmåde stjerneskud
- Klargør grøntsager og salat.
- Rist brødet eller brug frisk brød. Læg først en skive brød og kom lidt smør på.
- Læg lidt salat på. Derefter anretter du stegt og dampet fiskefilet ovenpå. Derefter Stenbiderrogn og hummer. Pynt med dressing, asparges, karse, agurk i skiver og citronbåde. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Anret med grøn salat, stegt og dampet fiskefilet, asparges, stenbiderrogn, dressing, dild, citronbåde, agurk og drys til sidst med en smule flagesalt og lidt friskkværnet peber.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Nanna Saabye
Et klassisk stjerneskud, som jeg husker fra min ungdom, mener jeg blev ledsaget af hollandaisesauce og ikke en kold dressing. Opskrift herpå kan jeg ikke finde nogen steder.