Moules marinières
Til 2 personer
Af Min Madopskrift
Muslinger fra havet skal nydes med sprød flutes, koldt smør og godt selskab. Man fornemmer stemningen med herlig Jazz i baggrunden, mens man nyder denne skønne menu. Der kan evt. servers ovnbagt rodfrugter til. Det giver et sødt og godt modspil til hvidvin og muslinger.
Ingredienser Moules marinières
- 1 god balje friske muslinger, f.eks. blåmuslinger
- Løg
- 1 flaske hvidvin
- 1 bundt kørvel
- 1 bundt persille
- Smør
- Olivenolie
- Peber
Fremgangsmåde Moules marinières
- De friske muslinger kommes i en spand med frisk koldt vand i et døgns tid, så tarmene tømmes.
- Tag derefter muslinger og hæld dem op i vasken.
- Med en stiv børste skrubber du under rindende vand alle urenheder væk.
- Der kan sidde hvide gevækster på, som er næsten umulige at få af. Lad det sidde da det blot er rurer, som er hvide krebsdyr som bor på skallen.
- Alle blåmuslinger skal være levende og lukkede. Er de åbne skal de som hovedregel kasseres.
- Kom smør og olivenolie i en stor gryde.
- Pil og hak løg og svits det kort.
- Hak krydderier og kom det op i gryden og sautér det med i 1 minut.
- Krydr med peber.
- Hæld halvdelen eller mere af hvidvinen op og bring det i kog.
- Skru op for varmen og kom muslingerne i gryden.
- Læg låg på og lad dem få ca. 3 minutter.
- Så tager du låget af, og rører godt rundt hele tiden i ca. 3 minutter.
- Nu bør alle muslinger været åbne.
- Server straks.
Prøv også Blåmuslinger, Danske ferske
Tips til Moules marinières
Muslinger må ikke koge for meget, da de så bliver tørre og seje
Der kan være lidt sand i muslinger, det er helt naturligt
Kommentarer
Ingen kommentarer