Dette er en af vores egne favoritter hos Min Madopskrift. En anderledes men rigtig lækker ret der smager meget bedre end den ser ud. Opskriften østers gratinerede er i øvrigt ret nem og lave og god tilgang til østers, især for dem som ikke er så vild med den klassiske rå østers.
Det er en rigtig hyggelig spise, hvor der kan serveres godt brød og et koldt glas hvidvin eller bobler til.
Opskrift med noter
Østers gratinerede med ost
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 24 stk. østers
- 1 spsk Rasp
- 1 bundt persille eller dild
- 4 fed hvidløg
- 1 stk stor tomat
- 1 stk Citron
- 50 g Smør
- 200 gram Revet ost (Gruyère ost)
- ¼ liter fløde
- 1 tsk Salt og knivspids friskkværnet peber
Tilbehør
- 1 stk Godt brød med smør (f.eks. flutes)
Sådan gør du
- Skyl og hak persille og pil og hak hvidløg meget fint.
- Skyl østers grundigt i frisk vand.
- Åben østers med en østerskniv og kom hele indholdet i fadet så saften ikke går til spilde.
- Bland en håndfuld rasp med persille og hvidløg.
- Fjern skind og kerner på tomat og hak frugtkødet fint.
- Bland det hele sammen i en skål og krydr med salt og peber.
- Tag 4 små ildfaste forme og fordel indholdet i formene.
- Læg 6 østers ovenpå og fordel væsken i alle forme.
- Hæld fløde over alle forme.
- Fordel lidt smørklatter og revet ost over hver form.
- Giv det 5 – 10 minutter ved 200 grader eller til osten er smeltet og gylden.
- Server straks og pynt med frisk persille
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også gratineret fiskegratin
Tips
Du kan udskifte persille med dild
Kommentarer
Ingen kommentarer