Rødspætte med persilledrys og rodfrugter
Til 4 personer
Lækker slankemad, som både er sund og velsmagende. Du kan erstatte rødspætte med hvilken som helst fladfisk. Hvis du følger opskriften, vil der stadig være lidt “bid” i rodfrugterne. Ønsker du mere bløde rodfrugter, giver du rodfrugter 10 min ekstra. Rødspættefileter med persilledrys, er en let og velsmagende hovedret.
Af Min Madopskrift
Ingredienser til Rødspættefileter med persilledrys
Rodfrugter
- 6 jordskokker, skåret i grove stykker
- 2 Pastinakker, skåret i grove aflange stykker
- 4 kartofler
- 2 store gulerødder, skåret i grove aflange stykker
- Friskpresset citronsaft
- Olivenolie
- Groft salt
- Friskkværnet peber
- 1 spsk. honning
Rødspættefileter
- 1 bundt persille
- Friske karryblade (Kan udelades)
- 3 skiver daggammelt franskbrød
- Salsa, hot
- 1. 2 kilo, rødspættefileter – flået og renset
- Groft salt
- Friskkværnet peber
Hjemmelavet pickles remoulade (fedtfattig udgave)
- 250 g pickles
- 1 dl Fromage frais, fedtfattig
- 1 tsk. god stærk karry
- Lidt groft salt
- 1 tsk. sukker eller honning
- Friskkværnet peber
Tilbehør
- Flutes eller groft brød
Fremgangsmåde Rødspættefileter med persilledrys
Rodfrugter i fad
Bland jordskokker, kartofler, pastinakker og gulerødder sammen med citron, honning, olie, salt og peber. Fordel dem i et ildfast fad og bag dem midt i ovnen i ca. Ca. 40 min. ved 175° eller- til de er gyldne, sprøde og møre.
Rødspættefileter
Skyl persillen grundigt og dup den tør i et viskestykke eller slyng den tør i en salatslynge.
Skær alle skorper af brødet og kom det i en multihakker eller foodprocessor og hak det til brødet er findelt.
Kom persille (og friske karryblade, hvis du har det) i, og hak det, indtil det er blandet med brødet og er blevet til en persillebrødblanding.
Læg rødspættefileterne i et ovnfast fad. Smør fileterne med salsa og drys persillebrødblandingen over.
Bag fileterne i ca. 15 min. ved 175° på pladen over grøntsagerne.
Pickles remoulade (Fedfattig)
Kom pickles, Fromage frais, karry, salt og peber i en foodprocessor eller multihakker og kør det i ca. 10 sek. – eller til remouladen stadig er grov.
Smag til med sukker, salt og peber.
Serveringen
Anret Rødspættefileter med citronbåde, bagte rodfrugter, pickles remoulade og tilbyd flutes til.
Prøv også FISKEFILETER MED MANDEL PERSILLESAUCE
Tips til Rødspættefileter med persilledrys
Du kan stege Rødspættefileter på en stegepande.
Du kan udskifte rodfrugter med kogte kartofler.
Du kan smage din pickles til med juice i stedet for sukker.
Du kan udskifte fromage frais med mayonnaise, hvis det ikke skal være fedtfattig.
Kommentarer
Ingen kommentarer