Rødspætter i spinat
Til 2 personer
Beregn halvanden til to rødspætter til hver person. Hvis det er en meget stor fyldig efterårsrødspætte, er en nok.
Rødspætter i spinat med spinat fettuccine er en meget velsmagende menu med masser af Umami smag. Chili og spinat er to ingredienser, som klæder hinanden godt.
Af min madopskrift
Ingredienser Rødspætter i spinat:
- 400 g frossen hakket spinat
- 2 spsk. sukker
- 2 dl. fløde
- 4 pæne rødspætter
- ½ citron
- 2 tsk. havsalt
- 1 rød chili, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- Lidt sort peber
- 200 g frisk spinat fettuccine
- Smør
- Hvedemel eller rasp
Hertil tilbydes lune flutes med smør
Fremgangsmåde Rødspætter i spinat:
Tag en gryde og hæld lidt olie i. Svits chili og hvidløg i et minut, uden at de tager farve. Hæld den frosne spinat i gryden, og varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er tøet op.
Tilsæt fløden og rør rundt.
Smag spinaten til med sukker, salt og peber.
Rens rødspætter for indvolde og skær finner og halefinne af. Vend rødspætterne i lidt mel eller rasp.
Kom smør på en pande og lad det bruse op. Kom rødspætterne på og brun og steg dem næsten færdige på begge sider
Fordel spinaten i det ildfaste fad. Læg de stegte rødspætter ovenpå, og slut med at presse citronsaft ud over rødspætter, samt krydr med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i ca. 10 til 15 min ved ca. 180 grader.
Kog den friske spinat fettuccine, til denne er al-dente, og hæld vandet fra. Dette er ca. 4 min.
Lun flutes.
Anret den friske spinatpasta i en dyb tallerken, og læg laks- og spinatblandingen over.
Serverer med lune flutes til og evt. lidt smør.
Prøv også Laks og fettuccine med spinat
Tips til Rødspætter i spinat med fettuccine og chili
Du kan bruge næsten alle typer fisk til denne menu, f. eks. fladfisk, laks, ørred, torsk, sej eller lign.
Kommentarer
Ingen kommentarer