• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Fisk og skaldyr

    Skaldyr Gratineret fiskegratin

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 5 måneder siden

    Skaldyr gratineret fiskegratin

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total15
    • 15
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Hvis du kan lide friske skaldyr og fisk fra havet, er denne ret lige noget for dig. Ingredienserne er skaldyr, frisk fisk der er blandet med friske grøntsager. Det er en herlig menu, som kan laves hele året. En kold hvidvin fra f.eks. Alsace er perfekt tilbehør.

    Skaldyr gratineret fiskegratin med frisk fisk

    Skaldyr gratineret fiskegratin
    Skaldyr gratineret fiskegratin anrettet med hvide kogte kartofler, brød og dild
    Fiskegratin i ildfast fad
    Fiskegratin i ildfast fad klar til servering
    Skaldyr og Champignons
    Skaldyr, dild og Champignons
    Skaldyr gratineret fiskegratin

    Skaldyr gratineret fiskegratin

    Opskrift på Skaldyr gratineret fiskegratin
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 30 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 40 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 47 %

    Ingredienser
      

    Ingredienser skaldyr gratineret fiskegratin

    • 700 gram rødspættefilet (frisk, eller andre fladfisk, torsk eller sej)
    • 3 dl. fiskebouillon (god)
    • 2 dl. hvidvin
    • 2 spsk. sukker
    • 1 håndfuld dild (frisk finhakket )
    • ½ stk. fennikel

    Sauce

    • 250 gram rejer (pillede )
    • 3 dl bouillon (væske fra fisken)
    • 2 dl piskefløde
    • 1 spsk. smør
    • 1 spsk. mel
    • 1 stk. æggeblomme
    • 100 gram muslinger på dåse (Skal skyldes grundigt, eller lægges i vand i nogle minutter, ellers bliver saucen for salt. Smag på dem inden de kommes i retten.)
    • 150 gram champignons (halverede friske )
    • tsk. Salt og peber
    • 150 gram mozzarella ost

    Tilbehør

    • 1500 g kartofler (Kogte hvide)
    • 1 stk. citron
    • 1 stk. brød og smør (og smør)

    Sådan gør du
     

    • Forvarm ovnen til 225 grader.
    • Tag de friske fiskefileter og kom dem i et ildfast fad. Kom nu fiskebouillon, sukker og vin op i en saucegryde og kog blandingen forsigtigt op.
    • Hæld det over fisken. Krydr med salt og peber og drys dild og fintrevet fennikel over fisken og dæk det ildfaste fad med folie eller låg. Kom det i ovnen i ca. 15 minutter eller indtil fisken er hvid og gennemstegt.
    • Hæld al væden fra det ildfaste fad op i en saucegryde. Kog den forsigtigt op og tilsæt nu fløden. Lav en meljævning og jævn saucen. Tag gryden af varmen.
    • Kom nu smørret og æggeblommen i mens der røres rundt.
    • Smag til med salt og peber.
    • Tilsæt nu rejer, de skyllede muslinger og champignons.
    • Hæld nu blandingen tilbage over fisken og drys osten hen over og stil det ind i ovnen igen og gratiner fisken i ca. 10 – 15 minutter eller indtil osten er smeltet.

    Tilbehør

    • Kog kartoflerne
    • Server med brød, smør, dild, og citron til at presse ud over retten.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 935kcal (47%) | Kulhydrater: 84g (28%) | Protein: 63g (126%) | Fedt: 36g (55%) | Mættet fedt: 20g (125%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 10g | Trans fedt: 1g | Fiber: 10g (42%) | Sukker: 11g (12%) | Vitamin A: 1349IU (27%) | Vitamin C: 94mg (114%) | Vitamin D: 3µg (20%) | Vitamin E: 2mg (13%) | Vitamin K: 10µg (10%) | Calcium: 416mg (42%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 139µg (35%) | Jern: 5mg (28%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 170mg (43%) | Fosfor: 970mg (97%) | Alkohol: 5g
    Keyword fiskegratin, gammeldags fiskegratin, skaldyr fiskegratin, skaldyr gratineret fiskegratin
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.

    🥘 Ingredienser

    Ingredienser skaldyr gratineret fiskegratin

    • 700 gram rødspættefilet (frisk fiskefilet, fladfisk, torsk eller sej)
    • 3 dl. fiskebouillon (god)
    • 2 dl. hvidvin
    • 2 spsk. sukker
    • 1 håndfuld dild (frisk finhakket )
    • ½ stk. fennikel

    Sauce

    • 250 gram rejer (pillede )
    • 3 dl bouillon (væske fra fisken)
    • 2 dl piskefløde
    • 1 spsk. smør
    • 1 spsk. mel
    • 1 stk. æggeblomme
    • 100 gram muslinger på dåse (Skal skyldes grundigt, eller lægges i vand i nogle minutter, ellers bliver saucen for salt. Smag på dem inden de kommes i retten.)
    • 150 gram champignons (halverede friske )
    • tsk. Salt og peber
    • 150 gram mozzarella ost

    🥗 Tilbehør

    • 1500 g kartofler (Kogte hvide)
    • 1 stk. citron
    • 1 stk. brød og smør (og smør)

    🔪 Sådan gør du

    1. Forvarm ovnen til 225 grader.
    2. Tag de friske fiskefileter og kom dem i et ildfast fad. Kom nu fiskebouillon, sukker og vin op i en saucegryde og kog blandingen forsigtigt op.
    3. Hæld det over fisken. Krydr med salt og peber og drys dild og fintrevet fennikel over fisken og dæk det ildfaste fad med folie eller låg. Kom det i ovnen i ca. 15 minutter eller indtil fisken er hvid og gennemstegt.
    4. Hæld al væden fra det ildfaste fad op i en saucegryde. Kog den forsigtigt op og tilsæt nu fløden. Lav en meljævning og jævn saucen. Tag gryden af varmen.
    5. Kom nu smørret og æggeblommen i mens der røres rundt.
    6. Smag til med salt og peber.
    7. Tilsæt nu rejer, de skyllede muslinger og champignons.
    8. Hæld nu blandingen tilbage over fisken og drys osten hen over og stil det ind i ovnen igen og gratiner fisken i ca. 10 – 15 minutter eller indtil osten er smeltet.

    🥗 Tilbehør

    1. Kog kartoflerne
    2. Server med brød, smør, dild, og citron til at presse ud over retten.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan udskifte rejer med andre skaldyr, f. eks. hummerhaler
    • Brug årstidens fisk
    Del meget gerne
    • Total15
    • 15
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Smoothie opskrifter
    Klassisk rejecocktail »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Fisk og skaldyr Tags: æg, champignons, citron, dild, Fennikel, fiskebouillon, fløde, hvidvin, kartofler, muslinger, rejer, Rødspætte, Torsk

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Henriette Korsgaard

      februar 10, 2022 at 3:58 pm

      Would be nice if you could print the recipe.

      Svar
      • Bjørn Nielsen

        februar 10, 2022 at 6:16 pm

        Hej Henriette
        Vi arbejder på, at få en print knap på alle opskrifter, men desværre tager det en del tid, da det skal gøres manuelt.

        Vi har sat denne opskrift til næste opdatering 🙂

        Hilsen
        Bjørn

        In English
        We are working on getting a print button on all recipes, but unfortunately it takes some time as it has to be done manually.

        This recipe is set for the next update 🙂

        Regards
        Bjørn

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind