Spansk makrel
Til 4 personer
Dette er en dejlig forårsmenu. Nyd den på terrassen med et glas kølig hvidvin til. Serveres med friske fine små kogte kartofler til. Du kan også nemt servere pasta til, det er fremragende tilbehør til spansk makrel i tomatsauce.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Spansk makrel
- 4 store friske makreller
- 2 bundter timian, frisk
- 1 bundt rosmarin, frisk
- 2 løg
- 8 fed hvidløg
- 1 porre
- 1 spsk. Basilikum tørret
- Smør
- Salt og peber
- Citron
- 2 dåser flåede tomater
Fremgangsmåde Spansk makrel
Skyl makreller under rindende koldt vand og fjern blod og indvolde
- Skær hovederne af lav 2 fileter af hver makrel.
- Fjern så mange fiskeben du kan.
- Sættes i køleskab.
- Pil og skær løg i halve ringe.
- Skyl porre og skær den i små stykker.
- Tag en stor gryde og kom lidt fedtstof i.
- Steg løg og porre ganske kort og kom resten af krydderierne i gryden og giv dem et minut.
- Krydr med salt og peber.
- Hæld flåede tomater i gryden og lad det simre i ca. 10 minutter.
- Kom det i et ildfast fad.
- Kom hvidløgsfed i.
- Læg nu fire makrelfileter i tomatsaucen med skindsiden ned.
- Hak frisk timian og rosmarin groft og drys det over fileter.
- Krydr med salt og peber.
- Kom de fire andre fileter med skindsiden op, ovenpå.
- Kom klatter af smør på fileter og dryp citronsaft på.
- Krydr med salt og peber.
- Sættes i ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter eller indtil makrelfileter er færdige.
Prøv også fisk i bagepapir
Tips til spansk makrel
Du kan erstatte makrel med laks eller ørred
Kommentarer
Ingen kommentarer