Tunsteaks med årstidens salat
Af Min Madopskrift
Til 2 personer
Vi har valgt at lave tunsteaks som en nem og let sommeranretning. Vi har brugt nye kartofler og frisk koldt smør til at dyppe kartoflerne i.
Steaks med salat til en perfekt middag på terrassen, eller som en let anretning, hvis man ønsker det lidt anderledes.
Der er ikke så meget smag i tunsteaks, så man kan vælge at marinere dem, hvis man kan lide det. Vi har valgt at smøre steaks med lidt honning og drysse lidt lemontimian på. Og derefter krydre med friskværnet peber og lidt salt, når de er blevet stegt.
Dette gøres på begge sider. Smør ikke for meget honning på, ellers risikeres det, at steaks bliver bliver branket.
Ingredienser:
- 2 stk. tunsteak (evt. frosne)
- Rapsolie
- 400 gram kartofler
- Timian
- Honning
- Salt og peber
- Tilbehør:
- Årstidens salat
- Dressing
- Brød
Fremgangsmåde:
Optøning af de frosne tunsteaks kan gøres enten ved, at lægge steaks i koldt vand i en 2o minutters tid eller ved at sætte de frosne steaks i køleskab aftenen før de skal bruges.
Tag en stor gryde og kom kartofler op i gryden, og kog kartoflerne ganske forsigtigt.
Bland en skål med din favorit salat og lav en enkel dressing til.
Kom olie på en stor pande og tænd godt op for varmen. Læg de optøede tunsteaks på den meget varme pande, og steg dem ca. 1 – 1 ½ min. På hver side.
Krydr med salt og peber og læg en skive økologisk citron på toppen.
Tips
Braiserede grøntsager er også meget velegnet til denne ret.
Kommentarer
Ingen kommentarer