• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Forretter

    Lakseroulade med spinat og flødeost

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 6 måneder siden

    Lakseroulade med spinat og dild

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Lakseroulade er en lækker cremet forret, der også kan serveres i forbindelse med et fiskebord. Du kan med fordel lave lakseroulade med spinat og flødeost god tid i forvejen, så den er lige til, at sætte på bordet når gæsterne kommer. Lakserouladen kan også laves som en fiskeroulade eller skaldyrsroulade hvor f.eks. laks er udskiftet med store rejer.

    Prøv også ingredienser til et fiskebord

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    📋 Opskrift

    Lakseroulade med spinat og dild

    Lakseroulade med spinat og flødeost

    Opskrift på fiskeroulade med spinat og flødeost
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 10 min
    Køletid 2 t
    Samlet tid 2 t 15 min
    Ret Forret
    Køkken Dansk
    Antal 8 personer
    Kalorier 11 %

    Ingredienser
      

    Ingredienser bunden

    • 4 stk. æg
    • 1 tsk. salt
    • 1 knivspids friskkværnet peber
    • 350 g spinat
    • 1 dl fløde

    Fyld

    • 200 g laks (koldrøget )
    • 150 g flødeost
    • 1 knivspids salt og friskkværnet peber
    • 2 spsk. lime (eller citronsaft)

    Pynt

    • 1 stk. icebergsalat
    • 1 stk. citron (citronspringer)
    • 2 spsk. dild
    • 4 stk. hummer (røde)
    • 2 stk. tomat
    • 1 stk. agurk
    • 1 spsk. honning

    Sådan gør du
     

    Spinatbund

    • Tag spinaten god tid før den skal bruges og læg den til optøning i en dyb tallerken i køleskabet. Når den er tøet op, hældes spinaten i et dørslag til afdrypning.
    • Del æg i hvider og blommer. I en skål piskes fløde, æggeblommer, salt og peber sammen. Vend den afdryppede spinat rundt i blandingen.
    • I en anden skål piskes æggehviderne stive, hældes over i skålen med spinatblandingen og det hele røres forsigtigt sammen. Nu hældes blandingen ud på en stor smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir.
    • Tag en paletkniv og fordel blandingen ud, så den er længere end bredere. Mål ca. 35 x 25 eller lign. Bag bunden ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til den er let gylden. Tag straks spinatbunden ud af ovnen og sæt den på en bagerist til afkøling.

    Fyld

    • I en skål røres flødeost, 2 spsk. finthakket dild sammen. Smag det til med salt, friskkværnet peber og lidt citron eller limesaft. Sæt det i køleskabet i ca. 1 time.
    • Læg spinatbunden så den lange side vender front mod dig, så den er nem, at rulle sammen, når den er færdig. Fordel flødeostblandingen på den afkølede spinatbund, men lad 3 cm kant være fri, på begge sider, så fyldet ikke flyder ud. Læg nu en skive laks, læg den næste laks, så lige dækker den første laks, forsæt indtil al laks er brugt.
    • Hvis du vil spare lidt på laksen, laver du blot lidt mellemrum mellem hvert stykke. Drys lidt finthakket dild ud over det hele. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Dryp med lidt citronsaft eller limesaft. Til sidst dryppes og sødes der med lidt honning.
    • Rul det sammen så du får en lakseroulade. Pak lakserouladen ind i husholdningsfilm eller stanniol og sæt den i køleskabet i mindst 1 time.

    Anretning

    • Skyl salaten og fordel lidt blade på et fad. Skær forsigtigt lakserouladen ud i ca. 2 cm. tykke skiver. Dyp evt. kniven i iskoldt vand mellem hver skive, så du får en pænere snit, uden at kniven sidder fast.
    • Anret f.eks. rouladen som en hestesko, og pynt evt. med skiver af laks, røde hummere, rejer, citronspringere, agurk springere og tomater i både.
    • Servér straks

    Noter

    Rør evt. en dilddressing sammen og dryp den ud over lakserouladen og sæt en skål med dilddressing ved.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 215kcal (11%) | Kulhydrater: 8g (3%) | Protein: 15g (30%) | Fedt: 15g (23%) | Mættet fedt: 8g (50%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 4g | Trans fedt: 1g | Fiber: 3g (13%) | Sukker: 4g (4%) | Vitamin A: 5302IU (106%) | Vitamin C: 24mg (29%) | Vitamin D: 5µg (33%) | Vitamin E: 2mg (13%) | Vitamin K: 233µg (222%) | Calcium: 124mg (12%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 129µg (32%) | Jern: 2mg (11%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 64mg (16%) | Fosfor: 195mg (20%)
    Keyword Fiskeroulade, Lakseroulade, Lakseroulade med spinat, spinat
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Forberedelsestid er ca. 5 min. Køletid ca. 2 timer. Samlet tid er ca. 2 timer og 15 min. Opskrift til 8 personer.

    🥘 Ingredienser

    Ingredienser bunden

    • 4 stk. æg
    • 1 tsk. salt
    • 1 knivspids friskkværnet peber
    • 350 g spinat
    • 1 dl fløde

    🍳 Fyld

    • 200 g laks (koldrøget )
    • 150 g. flødeost
    • 1 knivspids salt og friskkværnet peber
    • 2 spsk. lime (eller citronsaft)
    • 1 spsk. honning

     🍒Pynt

    • 1 stk. Icebergsalat
    • 1 stk. Citron (citronspringer)
    • 2 spsk. dild
    • 4 stk. hummer (røde)
    • 2 stk. tomat
    • 1 stk. agurk

    🔪 Sådan gør du

    Spinatbund

    1. Tag spinaten god tid før den skal bruges og læg den til optøning i en dyb tallerken i køleskabet. Når den er tøet op, hældes spinaten i et dørslag til afdrypning.
    2. Del æg i hvider og blommer. I en skål piskes fløde, æggeblommer, salt og peber sammen. Vend den afdryppede spinat rundt i blandingen.
    3. I en anden skål piskes æggehviderne stive, hældes over i skålen med spinatblandingen og det hele røres forsigtigt sammen. Nu hældes blandingen ud på en stor smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir.
    4. Tag en paletkniv og fordel blandingen ud, så den er længere end bredere. Mål ca. 35 x 25 eller lign. Bag bunden ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til den er let gylden. Tag straks spinatbunden ud af ovnen og sæt den på en bagerist til afkøling.

    🍳 Fyld

    1. I en skål røres flødeost, 2 spsk. finthakket dild sammen. Smag det til med salt, friskkværnet peber og lidt citron eller limesaft. Sæt det i køleskabet i ca. 1 time.
    2. Læg spinatbunden så den lange side vender front mod dig, så den er nem, at rulle sammen, når den er færdig. Fordel flødeostblandingen på den afkølede spinatbund, men lad 3 cm kant være fri, på begge sider, så fyldet ikke flyder ud. Læg nu en skive laks, læg den næste laks, så lige dækker den første laks, forsæt indtil al laks er brugt.
    3. Hvis du vil spare lidt på laksen, laver du blot lidt mellemrum mellem hvert stykke. Drys lidt finthakket dild ud over det hele. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Dryp med lidt citronsaft eller limesaft. Til sidst dryppes og sødes der med lidt honning.
    4. Rul det sammen så du får en lakseroulade. Pak lakserouladen ind i husholdningsfilm eller stanniol og sæt den i køleskabet i mindst 1 time.

    Anretning

    1. Skyl salaten og fordel lidt blade på et fad. Skær forsigtigt lakserouladen ud i ca. 2 cm. tykke skiver. Dyp evt. kniven i iskoldt vand mellem hver skive, så du får en pænere snit, uden at kniven sidder fast.
    2. Anret f.eks. rouladen som en hestesko, og pynt evt. med skiver af laks, røde hummere, rejer, citronspringere, agurk springere og tomater i både.
    3. Servér straks

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    Rør evt. en dilddressing sammen og dryp den ud over lakserouladen og sæt en skål med dilddressing ved.

    Lakseroulade med spinat og dild
    Lakseroulade med spinat og dild
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Lakseruller med tortilla pandekager
    Fastelavnsboller »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Fisk og skaldyr, Forretter, Tilbehør til mad Tags: Agurk, æg, citron, dild, Fisk, fløde, Hummer, laks, lime, ost, salat, spinat, Tomat

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind