• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Forretter

    Tunmousse ruller

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 4 måneder siden

    Tunmousseruller med tun

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her på min madopskrift har vi forsøgt os med noget helt nyt og spændende nemlig; Tunmousse ruller! Tunmousse ruller er samme princip som lakseruller bare med tunmousse i stedet for laks. Disse er perfekte til selskaber, hvor ikke alle er vilde med laks eller til selskaber hvor man bare gerne vil have lidt variation – lakseruller kan hurtigt blive tunge i længden.

    Prøv også Lakseruller med flødeost eller fedtfattige tunmousse ruller

    Gå til
    • Tunmousse ruller – Den originale klassiske opskrift
    • Tunmousse ruller og Lakseruller
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Tunmousse ruller – Den originale klassiske opskrift

    Den opskrift her er den ene af to opskrifter. Denne opskrift her er den “originale fede” tunmousse mens den anden er en fedtfattig version.

    Tunmousse ruller og Lakseruller

    Derfor er tunmousse rullerne perfekte og servere sammen med lakserullerne så der kommer lidt variation i retten. Som de fleste nok ved, er tunmousse lidt fedt pga. dens ingredienser, så derfor har vi her på min madopskrift valgt at give 2 forslag til hvordan tunmoussen til rullerne (eller bare tun mousse generelt) kan laves.

    📋 Opskrift

    Tunmousse ruller

    Tunmousse ruller med tortilla pandekager

    Opskrift på klassisk tunmousse ruller
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 10 min
    Hviletid 1 d
    Samlet tid 1 d 15 min
    Ret Forret
    Køkken Dansk
    Antal 8 personer
    Kalorier 14 %

    Ingredienser
      

    Tunmousse ruller Den originale klassiske opskrift

    • 3 stk. Tortilla pandekager (2 – 3 stk.)
    • 2 dåser tun
    • 200 gram smør (blødt )
    • 1 dl. cremefraiche
    • 2 spsk. mayonnaise
    • 1 spsk. Citronsaft (efter behov)
    • 1 knivspids Salt og peber

    Tilbehør

    • 300 g Salat (icebergsalat/rucolasalat alt efter behov)
    • ½ stk. agurk (evt. et par skiver )

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde tunmousse

    • Tunmoussen laves først, da den skal stå i køleskabet ca. et døgn før servering.
    • Først hældes vandet eller olien fra tunen og indholdet kommes i en skål.
    • Her findeles tunen med en gaffel til det er næsten helt skilt fra hinanden.
    • Smørret tilsættes og mikses sammen med tunen til der ikke længere er klumper i.
    • Når tun og smør er blandet godt sammen tilsættes cremefraiche og mayonnaise.
    • Når alt dette er rørt godt sammen smages moussen til med citron, salt og peber.
    • Herefter stilles tun moussen i køleskabet til næste dag.

    Tilberedning

    • Smør tunmoussen ud på hvedetortillaen. Lagets tykkelse kan afhænge alt efter eget ønske.
    • Hernæst fordeles rucolasalat eller icebergsalat ovenpå tunmoussen og tortillaen rulles sammen. Pak den ind i film og læg den i køleskabet i ca. 1 time før servering.

    Ved servering

    • Skær tunmousse rullen i 1½ cm til 2 cm tykke skiver og anret på et stort fad evt. sammen med nogle små eller store tigerrejer som pynt.
    • Rullerne kan også pyntes med lidt agurk/avokado som sættes i en tandstik og stikkes ned i toppen af rullen.
    • På den måde er det en lækker snack hvor folk lige kan tage fat i tandstikkene og snuppe den med hånden ligesom med lakserullerne.
    • Er det til en forret anrettes et par tunmousseruller på en lille tallerken sammen med evt. nogle rejer. Brød og smør kan serveres hertil!

    Noter

    • Tunmoussen skal laves dagen før og stilles i køleskabet!
    • Målene på ingredienserne er kun vejledende.
    • Jeg råder til at man smager moussen til når alle ingredienser er kommet i. Så får man også moussen præcis som man ønsker mht. smagen. Det er nemlig meget forskelligt hvor fed og krydret man lige ønsker den.
    • Så et tip er, at man smager moussen til, når den er lavet og evt. tilsætter lidt mere af de ingredienser man ønsker.
    • Tun på dåse kan både være i olie/vand. Dette afhænger af hvor sundt det skal være. Vi anbefaler tun i vand her på min madopskrift.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 288kcal (14%) | Kulhydrater: 8g (3%) | Protein: 6g (12%) | Fedt: 26g (40%) | Mættet fedt: 15g (94%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 7g | Trans fedt: 1g | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 2g (2%) | Vitamin A: 919IU (18%) | Vitamin C: 2mg (2%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 1mg (7%) | Vitamin K: 18µg (17%) | Calcium: 45mg (5%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 30µg (8%) | Jern: 1mg (6%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 14mg (4%) | Fosfor: 85mg (9%)
    Keyword Create “Tunmousse ruller”, Klassisk Tunmousse ruller opskrift
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 1 dag og 15 min. Opskrift til 8 personer

    🥘 Ingredienser

    • 3 stk. Tortilla pandekager (2 – 3 stk.)
    • 2 dåser tun
    • 200 gram smør (blødt )
    • 1 dl. cremefraiche
    • 2 spsk. mayonnaise
    • 1 spsk. Citronsaft (efter behov)
    • 1 knivspids Salt og peber

    Tilbehør

    • 300 g Salat (icebergsalat/rucolasalat alt efter behov)
    • ½ stk. agurk (evt. et par skiver )

    🔪 Sådan gør du

    1. Tunmoussen laves først, da den skal stå i køleskabet ca. et døgn før servering.
    2. Først hældes vandet eller olien fra tunen og indholdet kommes i en skål.
    3. Her findeles tunen med en gaffel til det er næsten helt skilt fra hinanden.
    4. Smørret tilsættes og mikses sammen med tunen til der ikke længere er klumper i.
    5. Når tun og smør er blandet godt sammen tilsættes cremefraiche og mayonnaise.
    6. Når alt dette er rørt godt sammen smages moussen til med citron, salt og peber.
    7. Herefter stilles tun moussen i køleskabet til næste dag.

    Tilberedning:

    1. Smør tunmoussen ud på hvedetortillaen. Lagets tykkelse kan afhænge alt efter eget ønske.
    2. Hernæst fordeles rucolasalat eller icebergsalat ovenpå tunmoussen og tortillaen rulles sammen.
    3. Pak den ind i film og læg den i køleskabet i ca. 1 time før servering.

    🍽 Servering

    1. Skær tunmousse rullen i 1½ cm til 2 cm tykke skiver og anret på et stort fad evt. sammen med nogle små eller store tigerrejer som pynt.
    2. Rullerne kan også pyntes med lidt agurk/avokado som sættes i en tandstik og stikkes ned i toppen af rullen. På den måde er det en lækker snack hvor folk lige kan tage fat i tandstikkene og snuppe den med hånden ligesom med lakserullerne.
    3. Er det til en forret anrettes et par tunmousseruller på en lille tallerken sammen med evt. nogle rejer. Brød og smør kan serveres hertil!

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Tunmoussen skal laves dagen før og stilles i køleskabet!
    • Målene på ingredienserne er kun vejledende.
    • Jeg råder til at man smager moussen til når alle ingredienser er kommet i. Så får man også moussen præcis som man ønsker mht. smagen. Det er nemlig meget forskelligt hvor fed og krydret man lige ønsker den.
    • Så et tip er, at man smager moussen til, når den er lavet og evt. tilsætter lidt mere af de ingredienser man ønsker.
    • Tun på dåse kan både være i olie/vand. Dette afhænger af hvor sundt det skal være. Vi anbefaler tun i vand her på min madopskrift.

    ❓ FAQ

    Kan man spise tunmousse ruller når de er lavet?

    Ja, men selvet tunmoussen skal stå i køleskabet i mindst 12 timer for at samle smag.

    Er tunmousse ruller sunde

    Ja, men den består af en del fedt, så vi har lavet en mere fedtfattig version også

    Tunmousse ruller
    Tunmousse ruller er rigtig nemme og lækre som snacks. Her med festlige flag, lige til at snuppe og spise
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « 30 minutters krydret Masala rejer
    Fedtfattige Tunmousse ruller »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Forretter Tags: Agurk, citron, salat, Tun

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind