Her på min madopskrift har vi forsøgt os med noget helt nyt og spændende nemlig; Tunmousse ruller! Tunmousse ruller er samme princip som lakseruller bare med tunmousse i stedet for laks. Disse er perfekte til selskaber, hvor ikke alle er vilde med laks eller til selskaber hvor man bare gerne vil have lidt variation – lakseruller kan hurtigt blive tunge i længden.
Prøv også Lakseruller med flødeost eller fedtfattige tunmousse ruller
Gå til
Tunmousse ruller – Den originale klassiske opskrift
Den opskrift her er den ene af to opskrifter. Denne opskrift her er den “originale fede” tunmousse mens den anden er en fedtfattig version.
Tunmousse ruller og Lakseruller
Derfor er tunmousse rullerne perfekte og servere sammen med lakserullerne så der kommer lidt variation i retten. Som de fleste nok ved, er tunmousse lidt fedt pga. dens ingredienser, så derfor har vi her på min madopskrift valgt at give 2 forslag til hvordan tunmoussen til rullerne (eller bare tun mousse generelt) kan laves.
Opskrift med noter
Tunmousse ruller med tortilla pandekager
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Tunmousse ruller Den originale klassiske opskrift
- 3 stk. Tortilla pandekager (2 – 3 stk.)
- 2 dåser tun
- 200 gram smør (blødt )
- 1 dl. cremefraiche
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. Citronsaft (efter behov)
- 1 knivspids Salt og peber
Sådan gør du
Fremgangsmåde tunmousse
- Tunmoussen laves først, da den skal stå i køleskabet ca. et døgn før servering.
- Først hældes vandet eller olien fra tunen og indholdet kommes i en skål.
- Her findeles tunen med en gaffel til det er næsten helt skilt fra hinanden.
- Smørret tilsættes og mikses sammen med tunen til der ikke længere er klumper i.
- Når tun og smør er blandet godt sammen tilsættes cremefraiche og mayonnaise.
- Når alt dette er rørt godt sammen smages moussen til med citron, salt og peber.
- Herefter stilles tun moussen i køleskabet til næste dag.
Tilberedning
- Smør tunmoussen ud på hvedetortillaen. Lagets tykkelse kan afhænge alt efter eget ønske.
- Hernæst fordeles rucolasalat eller icebergsalat ovenpå tunmoussen og tortillaen rulles sammen. Pak den ind i film og læg den i køleskabet i ca. 1 time før servering.
Ved servering
- Skær tunmousse rullen i 1½ cm til 2 cm tykke skiver og anret på et stort fad evt. sammen med nogle små eller store tigerrejer som pynt.
- Rullerne kan også pyntes med lidt agurk/avokado som sættes i en tandstik og stikkes ned i toppen af rullen.
- På den måde er det en lækker snack hvor folk lige kan tage fat i tandstikkene og snuppe den med hånden ligesom med lakserullerne.
- Er det til en forret anrettes et par tunmousseruller på en lille tallerken sammen med evt. nogle rejer. Brød og smør kan serveres hertil!
Noter
- Tunmoussen skal laves dagen før og stilles i køleskabet!
- Målene på ingredienserne er kun vejledende.
- Jeg råder til at man smager moussen til når alle ingredienser er kommet i. Så får man også moussen præcis som man ønsker mht. smagen. Det er nemlig meget forskelligt hvor fed og krydret man lige ønsker den.
- Så et tip er, at man smager moussen til, når den er lavet og evt. tilsætter lidt mere af de ingredienser man ønsker.
- Tun på dåse kan både være i olie/vand. Dette afhænger af hvor sundt det skal være. Vi anbefaler tun i vand her på min madopskrift.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 1 dag og 15 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 3 stk. Tortilla pandekager (2 – 3 stk.)
- 2 dåser tun
- 200 gram smør (blødt )
- 1 dl. cremefraiche
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. Citronsaft (efter behov)
- 1 knivspids Salt og peber
Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tunmoussen laves først, da den skal stå i køleskabet ca. et døgn før servering.
- Først hældes vandet eller olien fra tunen og indholdet kommes i en skål.
- Her findeles tunen med en gaffel til det er næsten helt skilt fra hinanden.
- Smørret tilsættes og mikses sammen med tunen til der ikke længere er klumper i.
- Når tun og smør er blandet godt sammen tilsættes cremefraiche og mayonnaise.
- Når alt dette er rørt godt sammen smages moussen til med citron, salt og peber.
- Herefter stilles tun moussen i køleskabet til næste dag.
Tilberedning:
- Smør tunmoussen ud på hvedetortillaen. Lagets tykkelse kan afhænge alt efter eget ønske.
- Hernæst fordeles rucolasalat eller icebergsalat ovenpå tunmoussen og tortillaen rulles sammen.
- Pak den ind i film og læg den i køleskabet i ca. 1 time før servering.
🍽Servering
- Skær tunmousse rullen i 1½ cm til 2 cm tykke skiver og anret på et stort fad evt. sammen med nogle små eller store tigerrejer som pynt.
- Rullerne kan også pyntes med lidt agurk/avokado som sættes i en tandstik og stikkes ned i toppen af rullen. På den måde er det en lækker snack hvor folk lige kan tage fat i tandstikkene og snuppe den med hånden ligesom med lakserullerne.
- Er det til en forret anrettes et par tunmousseruller på en lille tallerken sammen med evt. nogle rejer. Brød og smør kan serveres hertil!
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Tunmoussen skal laves dagen før og stilles i køleskabet!
- Målene på ingredienserne er kun vejledende.
- Jeg råder til at man smager moussen til når alle ingredienser er kommet i. Så får man også moussen præcis som man ønsker mht. smagen. Det er nemlig meget forskelligt hvor fed og krydret man lige ønsker den.
- Så et tip er, at man smager moussen til, når den er lavet og evt. tilsætter lidt mere af de ingredienser man ønsker.
- Tun på dåse kan både være i olie/vand. Dette afhænger af hvor sundt det skal være. Vi anbefaler tun i vand her på min madopskrift.
❓ FAQ
Ja, men selvet tunmoussen skal stå i køleskabet i mindst 12 timer for at samle smag.
Ja, men den består af en del fedt, så vi har lavet en mere fedtfattig version også
Kommentarer
Ingen kommentarer