Boller med gulerod kan fås alle vegne, det er straks sværere at få dem glutenfri. Her er virkelig god opskrift på glutenfri gulerodsboller som er meget store og bløde men også saftige og sprøde på samme tid. Tilmed er de meget nemme at lave!
Bollerne skal ikke hæve eller æltes men blot samles til en bolle med fingrene.
Fra du begynder til du har friskbagte boller, som smager fantastisk, går der ca. en time.
Bollerne kan laves som almindelige boller uden gulerod og/eller kerner. Melet kan også skiftes ud med andet mel, hvis man synes.
VIGTIGT! Ovnen må IKKE åbnes mens bollerne bages!
📖 Opskrift
Glutenfri gulerodsboller
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand
- 2 spsk. FiberHUSK
- 160 g revet gulerod
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. bagepulver
- 20 g solsikkekerner (½ dl)
- 20 g græskarkerner (½ dl)
- 20 g hørfrø (½ dl)
- 20 g sesamfrø (½ dl)
- 30 g majsgryn (¾ dl)
- 30 g risflager (¾ dl)
- 30 g boghvedeflager (¾ dl)
- 80 g majsmel
- 80 g amaranthmel
- 110 g rismel
Sådan gør du
- Pisk fiberHUSK roligt ud i vandet. Lad blandingen stå og hvile nogle minutter, indtil den har samlet sig.
- Skræl gulerødderne og riv dem fint på et rivejern. Find de andre ingredienser frem og vej dem af, så de er klar.
- Kom først olie og de revne gulerødder i dejen og rør godt. (brug evt. elpisker med dejkroge)
- Rør derefter bagepulver, salt og kerner i. Til sidst kommes melet i.
- Rør eller ælt dejen med hænderne, men den skal ikke røres sammen som en almindelig dej. Dejen skal blive ved med at være lidt våd og klistret.
- Tænd ovnen.
- Form bollerne med fugtige hænder og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bollerne bliver også lidt grove på denne måde og det skal de være.
- Bages midt i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 40 min. eller indtil de er gyldne og gennembagte.
- Vigtigt: Ovndøren må IKKE åbnes mens de bager, da de ellers klasker sammen!
- Tag bollerne ud og lad dem køle af på en rist.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også glutenfri fastelavnsboller
Tips
Er velegnet til frysning.
Ida Nielsen
Super gode!