Boller med gulerod kan fås alle vegne, det er straks sværere at få dem glutenfri. Her er virkelig god opskrift på glutenfri gulerodsboller, som er meget store og bløde, men de er også saftige og sprøde på samme tid. Tilmed er de meget nemme at lave!
Bollerne skal ikke hæve eller æltes, men blot samles til en bolle med fingrene.
Fra du begynder til du har friskbagte boller, som smager fantastisk, går der ca. en time.
Bollerne kan laves som almindelige boller uden gulerod og/eller kerner. Melet kan også skiftes ud med andet mel, hvis man synes.
VIGTIGT! Ovnen må IKKE åbnes mens bollerne bages!
Prøv også glutenfri fastelavnsboller
Gå til
Beskrivelse af opskriften:
Her er en beskrivelse af opskriften på glutenfri gulerodsboller:
Disse glutenfri gulerodsboller er en lækker og sund mulighed for dem, der leder efter glutenfrie brød alternativer. Opskriften starter med at kombinere revne gulerødder, glutenfrit mel, gær, salt og varmt vand.
Når ingredienserne er blandet, formes dejen og lader den hæve til den fordobles i størrelse. Dette gør, at bollerne bliver lette og luftige.
Efter at dejen er hævet, deles den i individuelle portioner, formes til boller og lægges på en bageplade. Herefter bages bollerne i ovnen, indtil de bliver gyldenbrune og får en dejlig aroma.
Resultatet er en omgang glutenfri gulerodsboller, der er bløde, fugtige og perfekte til at nyde med dit yndlingspålæg eller som en del af et måltid. Disse boller er en god mulighed for dem med glutenintolerance eller enhver, der søger et velsmagende, glutenfrit brød alternativ.
Disse glutenfri gulerodsboller er et dejligt og nærende alternativ til traditionelle boller og er stærkt vanedannende.
Kort gennemgang af opskriften
Opskriften begynder med at kombinere revne gulerødder, glutenfrit mel og en række smagfulde ingredienser såsom solsikkekerner og græskarkerner.
Herefter æltes dejen, indtil den bliver glat og elastisk.
Så deles dejen i små portioner og formes til individuelle boller. Disse boller placeres på en bageplade, så de kan udvide sig under bagningen.
Inden bagningen pensles bollerne med en blanding af pisket æg og et drys solsikkekerner eller sesamfrø eller andre ønskede toppings. Dette tilføjer en smuk gylden farve og tilføjer en dejlig crunch til de færdige boller.
Herefter bages bollerne i ovnen, indtil de er luftige, gyldenbrune og udsender en fristende aroma. Når de er bagt, får de lov til at køle lidt af, inden de nydes friske ud af ovnen eller ved stuetemperatur.
Disse glutenfri gulerodsboller er en vidunderlig tilføjelse til ethvert måltid eller kan nydes som en lækker snack på deres
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
2.5 dl gulerødder (revet )
110 g rismel
80 g majsmel
80 g amarantmel
30 g boghvedeflager (¾ dl)
30 g risflager (¾ dl)
30 g majsgryn (¾ dl)
20 g solsikkekerner (½ dl)
20 g græskarkerner (½ dl)
20 g hørfrø (½ dl)
20 g sesamfrø (½ dl)
5 dl lunkent vand
2 spsk. fiberHUSK
1 spsk. olie
1 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Tag en stor skål og tilsæt lunkent vand. Pisk fiberHUSK roligt ud i vandet. Lad blandingen stå og hvile nogle minutter, indtil den har samlet sig.
Skræl gulerødderne og riv dem fint på et rivejern.
Tilsæt olie og revet gulerod til skålen og rør det godt sammen.
Derefter tilsættes bagepulver kerner og salt. Det hele røres sammen.
Til sidst tilsættes melet.
Rør eller ælt dejen med hænderne, men den skal ikke røres sammen som en almindelig dej. Dejen skal være lidt våd og klistret.
Bollerne bliver også lidt grove på denne måde og det skal de være.
Tænd ovnen.
Form bollerne og sæt dem på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir.
Drys med kerner, hvis dette ønskes.
Bages midt i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 35 – 40 min. eller indtil de er gyldne og gennembagte.
Vigtigt: Ovndøren må IKKE åbnes mens de bager, da de ellers klasker sammen!
Tag bollerne ud og sæt dem til afkøling på en bagerist.
💭❓ Tips og FAQ
Her er nogle tips til glutenfri boller:
Bollerne er velegnet til frysning.
Opskrift med noter
Glutenfri gulerodsboller
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2.5 dl gulerødder (revet )
- 20 g fiberHUSK
- 110 g rismel
- 80 g majsmel
- 80 g amarantmel
- 30 g boghvedeflager (¾ dl)
- 30 g risflager (¾ dl)
- 30 g majsgryn (¾ dl)
- 20 g solsikkekerner (½ dl)
- 20 g græskarkerner (½ dl)
- 20 g hørfrø (½ dl)
- 20 g sesamfrø (½ dl)
- 5 dl vand (lunken)
- 1 spsk. olivenolie
- 1½ tsk. salt
- 2 tsk. bagepulver
Sådan gør du
- Tag en stor skål og tilsæt lunkent vand. Pisk fiberHUSK roligt ud i vandet. Lad blandingen stå og hvile nogle minutter, indtil den har samlet sig.
- Skræl gulerødderne og riv dem fint på et rivejern.
- Tilsæt olie og revet gulerod til skålen og rør det godt sammen.
- Derefter tilsættes bagepulver kerner og salt. Det hele røres sammen.
- Til sidst tilsættes melet.
- Rør eller ælt dejen med hænderne, men den skal ikke røres sammen som en almindelig dej. Dejen skal være lidt våd og klistret.
- Bollerne bliver også lidt grove på denne måde og det skal de være.
- Tænd ovnen.
- Form bollerne og sæt dem på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir.
- Drys med kerner hvis dette ønskes.
- Bages midt i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 35 – 40 min. eller indtil de er gyldne og gennembagte.
- Vigtigt: Ovndøren må IKKE åbnes mens de bager, da de ellers klasker sammen!
- Tag bollerne ud og sæt dem til afkøling på en bagerist.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Ida Nielsen
Super gode!