Glutenfri Pizza i to varianter
Af Min Madopskrift
En glutenfri pizzabund er nem at arbejde med og bliver sprรธd, nรฅr man fรธlger bageanvisningen.
Opvarmes den dagen efter, bliver den sprรธd igen.
Kikรฆrtemelet er med til at give smag og gรธre dejen mere blรธd og nem at arbejde med.
Glutenfri pizzaopskrift er med tun og er i to forskellige versioner.
- Glutenfri pizza med tomatsovs som underlag
- Glutenfri pizza med pesto som underlag
Fyldet kan jo varieres med ens egen ynglings fyld.
Opskriften pรฅ grillede marinerede svampe kan findes her.
Ingredienser Glutenfri pizza:
Pizzabund
- ย 4 dl lunt vand
- ย 25 g gรฆr
- 1ยฝ tsk. honning
- 1 lille tsk. havsalt
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. FiberHUSK
- 100 g kikรฆrtemel
- 50 g majsmel
- 200 g rismel + lidt til udrulning
Fyld:
- Tomatsovs
- Tun
- Lรธgringe
- squash i tynde skiver
- grillede marinerede svampe (se opskrift her)
- ย Artiskokhjerter i skiver
- sorte oliven
- Syltede paprikastrimler (Eller syltede rรธd peber)
- drys med oregano, salt og peber
- dryp med olivenolie
Grรธnt fyld:
- Basilikumpesto
- tun
- lรธgringe
- squash i tynde skiver
- grillede marinerede svampe (se opskrift her)
- Artiskokhjerter i skiver
- kapers
- grรธnne oliven
- drys med oregano, salt og peber
ย Fremgangsmรฅde Glutenfri pizza:
Pizzabund
Gรฆr rรธres ud i det lunkne vand sammen med honningen.
Lad blandingen stรฅ i ca. 5 min, sรฅ gรฆren gรฅr i gang med at arbejde og bruser let.
Tilsรฆt salt, olie og FiberHUSK og rรธr det godt sammen.
Tilsรฆt kikรฆrtemel, majsmel og halvdelen af rismelet og kom det op i en rรธremaskine, eller rรธr det sammen med hรฅndmixer (dejkroge).
Tilsรฆt rismel lidt af gangen, til blandingen er fast og let smidig.
Vend dejen ud pรฅ et bord drysset godt med rismel og รฆlt dejen glat og smidig i hรฅnden.
Mรฆt dejen med resten af rismelet.
Bemรฆrk: den skal dog ikke vรฆre lige sรฅ fast som en alm. hvedemels dej.
Lรฆg dejen i skรฅlen og lad den hรฆve lunt i 40 min.
Mens dejen hรฆver gรธres fyldet klart.
Del dejen i to lige store dele.
รlt den ene halvdel kort pรฅ kรธkkenbordet der er drysset med mel.
Form dejen til en kugle og tryk den lidt flad med hรฅndfladen.
Lรฆg nu dejen pรฅ et stykke bagepapir og rul den flad med en kagerulle. Sรฅ klister den ikke fast til bordet.
Dejen skal vรฆre ca. ยฝ cm tyk eller mindre. Gรธr det samme med den anden halvdel af dejen.
Fyldet lรฆgges nu pรฅ.
Forvarm ovnen med en bageplade i.ย Trรฆk forsigtigt bagepapiret med pizzaen over pรฅ den.
Bag den nederst i ovnen ved 250ยฐC i ca. 15 min.
Dryp den fรฆrdige pizza med krydderolie.
Tips
Krydderolie fra grillede marinerede svampe giver en god smag, hvis man kan lide svampe.
Kilde og billede er fra: glutenfristart.dk




















Kommentarer
Ingen kommentarer