Bonfire opskrifter
Til 8 personer
Af min madopskrift
Bonfire stegte grøntsager, bøffer og kartoffelsalat
Bonfire er en avanceret udgave af grill og man kan både stege, grille og koge på en Bonfire. Fordelen ved Bonfire er, at man kan lave store portioner og man kan skifte fra pande til grill, hvis man har købt dette tilbehør.
Min madopskrift har her lavet en test og gennemgang til at få succes med Bonfire.
Bonfire er et fantastik sjovt og lækkert supplement til gasgrillen. Man skal dog være opmærksom på, at man skal starte en Bonfire op i god tid. Man kan godt bruge grillkul, men rigtig brænde er bedst, da det giver højere varme, som så brænder ud til gløder.
Eneste større ulempe ved Bonfire, som man skal være opmærksom på, er røgen. Så sørg for at brændet er tørt og er brændt godt ned til store gløder, inden der begyndes at steges, grilles eller koges på Bonfire. Læs i øvrigt brugsanvisningen godt igennem, inden der begyndes.
Ingredienser Bonfire stegte grøntsager, pølser og bøffer med whiskysauce:
- 1 stk. Spidskål
- ¼ lille hvidkål
- ¼ lille rødkål
- ¼ lille blomkål
- 1 stk. rød chili knust i en morter
- 4 stk. gulerødder
- 1 stk. porre
- 6 stk. forårsløg
- 1 stk. økologiske lime
- 2 store løg eller 8 stk. chalotteløg
- Krydderurter friske og tørrede
- 2 spsk. Sød chilisauce
- 800 g små nye kogte kartofler
- Smør til kartofler
- Salt og peber
- 1 spsk. tørret timian.
- Til kartofler 1000 gram hakket oksekød til bøffer
Fremgangsmåde Bonfire:
- Lav et bål til Bonfire, enten på jorden eller i et stor bålfad. Efter en lille time er bålet klar og der er kun gløder og lidt flammer. Imens klargøres grøntsager og kødet.
- Snit kålen i strimler og skyl den grundigt. Fjern stokken fra kålen, den må ikke komme med. Læg kålen i et stort fad. Læg en chili i en morter og mas den sammen de ønskede krydderurter. F. eks friske estragonblade og friske timianblade.
- Hæld saften fra en lime op morter og mas og fordel det sammen.
- Rosmarin, kørvel, mynte eller oregano er også fortræffelige krydderurter til Bonfire.
- Skær løg ud i halve ringe. Skær gulerødder i ud lange strimler.
- Form bøfferne og krydr med salt og peber.
- Nu klargøres bålet, der må ikke være for store flammer. Sæt stativet henover bålet, og hægt stegepanden på. Juster højden, og sørg for at panden er helt lige. Pas på med ikke at komme for tæt på flammerne og gløderne.
- Nu hældes der god raps eller olivenolie på panden. Tilsæt en stor klat smør. Når olien ryger let er den klar. Hæld nu alle kartoflerne på panden. Når kartoflerne har fået lidt farve, kommes grøntsagerne på panden. Hold kartofler og grøntsager adskilt. Rør rundt løbende, så grøntsagerne og kartofler ikke brænder på. Efter ca. fem minutter, er grøntsagerne ved at være godt møre.
- Hæld yderligere olie på panden og læg pølser og bøfferne på. Bøfferne skal have ca. tre minutter på hver side.
- Når grøntsagerne er ved at være færdig, hældes der sød chilisauce på som fordeles. Derefter kommes blandingen fra morteren ud over grøntsagerne, og svitses med et par minutter.
- Tilbered whiskysauce i en lille gryde på panden, eller komfuret i køkkenet.
- Drys timian over kartoflerne og rør rundt.
- Drys lidt salt over grøntsager og kartofler inden servering.
- Anret bøf, pølser, kartofler og grøntsager på en tallerken med whiskysauce til.
- Kold hvidvin er perfekt som tilbehør til grillmad på terrassen.
Tips
- På billedet er brugt hjemmelavet kartoffelsalat, dette er også glimrende tilbehør, som kan laves i forvejen.
Kommentarer
Ingen kommentarer