I grillet svinemørbrad med bacon, griller vi svinemørbrad på rotisseri så den bliver knassende sprød udenpå og dejlig saftig indeni. Vi giver også et par gode tips til, at binde svinemørbrad fast til rotisseri uden du får fedtede fingre, dem finder du i tips nederst i opskriften. Denne opskrift er meget nem og kan laves på ca. 30 minutter.
Gå til
Opskrift med noter
Grillet svinemørbrad med bacon
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Rotisseri
Ingredienser
Sådan gør du
- Skyl og rens blomkål og broccoli grundigt. Del broccoli og blomkål midtover, og kom dem op i en gryde med vand eller en speciel gryde med damp.
- Skræl kartofler og skær dem ud i aflange pommes frites og kom dem i en plasticpose.
- Hæld olivenolie og paprika i posen og ælt det hele godt sammen. Fordel kartoflerne på en smurt bageplade eller stort ildfast fad. Kom det ind i en 220 grader varm ovn. Efter ca. 3 minutter ryster du kartoflerne, derved undgår du, at de hænger fast.
- Sæt svinemørbrad på rotisseri og kom bacon rundt om svinemørbrad så den er dækket af bacon.
- Krydr med lidt paprika. Tænd grillen og sæt svinemørbraden ind og giv den ca. 25 minutter ved direkte varme. Der vil være en del røg og det er helt normalt, men når svinemørbraden snurrer rundt, vil der dryppe med baconsaft ned i ilden. Derfor, hold hele tiden øje med grillen, da der hurtigt kan opstå ild, når der er bacon.
- Damp eller kog grøntsager møre.
Servering
- Skær den grillede svinemørbrad ud, og anret stykkerne på en tallerken. Læg dampede grøntsager og ovnstegte kartofler ved. Krydr med lidt salt.
Noter
- Svinemørbrad kan grilles på en almindelig grill
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. svinemørbrad
- 1 pk bacon ca. 150 g
- 600 g kartofler
- ½ stk. broccoli
- ½ stk. blomkål
- 1 tsk. salt og knivspids peber
- 2 dl. olivenolie
- 1 spsk. paprika, stødt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl og rens blomkål og broccoli grundigt. Del broccoli og blomkål midtover, og kom dem op i en gryde med vand eller en speciel gryde med damp.
- Skræl kartofler og skær dem ud i aflange pommes frites og kom dem i en plasticpose.
- Hæld olivenolie og paprika i posen og ælt det hele godt sammen. Fordel kartoflerne på en smurt bageplade eller stort ildfast fad. Kom det ind i en 220 grader varm ovn. Efter ca. 3 minutter ryster du kartoflerne, derved undgår du, at de hænger fast.
- Sæt svinemørbrad på rotisseri og kom bacon rundt om svinemørbrad så den er dækket af bacon.
- Krydr med lidt paprika. Tænd grillen og sæt svinemørbraden ind og giv den ca. 25 minutter ved direkte varme. Der vil være en del røg og det er helt normalt, men når svinemørbraden snurrer rundt, vil der dryppe med baconsaft ned i ilden. Derfor, hold hele tiden øje med grillen, da der hurtigt kan opstå ild, når der er bacon.
- Damp eller kog grøntsager møre.
🍽Servering
Skær den grillede svinemørbrad ud, og anret stykkerne på en tallerken. Læg dampede grøntsager og ovnstegte kartofler ved. Krydr med lidt salt.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Du kan bruge en almindelig grill.
Når du sætter svinemørbrad på stangen skærer du først, et hul i begge ender af plastik, hvis svinemørbraden er pakket ind. Derefter stikker du stangen ind gennem svinemørbrad. Derefter skærer du plastik væk og pakker mørbraden ind i bacon. Derefter anrettes svinemørbrad på selve rotisseriet.
❓ FAQ
Ja, tilsæt lidt cayennepeber til kartoflerne
Stangen føres midt ind i svinemørbrad så mørbrad er på midten af stangen. Så anrettes svinemørbraden på rotisseri. Nu er den klar til, at blive grillet mens den roterer rundt.
Ja
Hvis den ikke spises straks, kan den stå en halv time i ovn. Ellers skal retten og rester opbevares i køleskabet.
Kommentarer
Ingen kommentarer