• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Grill og ild

Spareribs på grill eller i ovn

Af Bjørn Nielsen Opdateret 8 måneder siden

Grillede spareribs med barbecue

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total2
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Her får du opskriften på de lækreste spareribs af kamben. Spareribs på grill eller i ovn, skal altid forsteges i ovnen eller forkoges i en stor gryde ved svag varme en times tid, så de er godt møre inden de grilles. Spareribsene kan derefter grilles på både kuglegrill eller gasgrill. De møre spareribs kan også steges færdig i ovnen, men de smager nu bedst fra grill. Vores spareribs er først kogt i en sous vide, og derefter pakket ind med BBQ. På grillen, gav vi spareribs ca. 5 minutter på hver side. Vi pensler og vender altid vores spareribs flere gange under grilningen og på både indirekte og direkte varme.

Prøv også mørbrad på grill

Gå til
  • Undgå brankede spareribs
  • Spareribs på grill eller langtidsstegt i ovn
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💭❓ Tips og FAQ

Undgå brankede spareribs

Det er altid et problem når man griller, at BBQ marinaden branker og bliver sort, hvis man ikke passer på. Man kan løse dette ved enten, at marinere de møre spareribs og sætte det i køleskabet i mindst 6 timer. Inden spareribsene så skal grilles, skrabes og skylles det meste af marinaden af. Man kan så pensle spareribs igen, flere gange under grilningen og når de næsten er færdige.

Spareribs på grill eller langtidsstegt i ovn

De fleste kender spareribs som store tykke stykker kød som er meget fedtfyldt. Som udgangspunkt, jo længere tid spareribs er på grillen jo mindre fedt. Men pas på de ikke bliver grillet tørre og faste. Smagen af dansk sommer kendetegner disse spareribs, og var førhen et must på grillen.

📖 Opskrift

Grillede spareribs med barbecue

Spareribs med BBQ tilberedt på grill eller i ovn

Opskrift på spareribs med BBQ, tilberedt på grill eller i ovn
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 10 min
Tilberedningstid 40 min
Hviletid 6 t
Samlet tid 6 t 50 min
Ret aftensmad, grill, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 47 %

Ingredienser
  

  • 1500 g spareribs

Marinade / BBQ dressing

  • 1 stk. løg
  • 4 spsk. smør
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl øl (mørk)
  • 1 dåse tomater (økologiske )
  • 4 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. vineddike
  • 1 stk. chili (rød meget finthakket)
  • 4 spsk. brun farin
  • 4 stk. peberkorn (hele knust )
  • 4 tsk. paprika
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 1 stk. peberfrugt (rød)
  • 1 håndfuld timian (frisk )

Sådan gør du
 

  • Først skal BBQ marinaden laves. Tag en lille gryde og svits de grovhakkede løg, cayennepeber, og rød chili og finthakkede hvidløg i smør. Nu tilsættes paprika, og svitses med kort.
  • Tilsæt så resten af ingredienserne og kog det ind i ved svag varme i ca. 30 minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt friskhakket timian og sæt det til side.
  • Vend benene om, så kødsiden ligger nederst. Fjern hinden over benene. Nu skal kamben enten forkoges eller forsteges.

Forstegning

  • Nu tændes ovnen op, og spareribs tages ud af køleskabet og steges i ovnen på ca. 100 grader i ca. 1 time. Dette er for at undgå den lange tid på grillen, som kan branke spareribs.

Forkogning

  • Hvis du koger dine spareribs, skal de simre i ca. 1 time. Du kan med fordel komme et grofthakket løg, 1 tsk. salt og 10 hele peberkorn i kogevandet, for ekstra smag.
  • Når spareribsene er afkølet, pensles de med marinaden og sættes i køleskabet i mindst 6 timer. Se hvordan længere nede i opskriften.

BBQ marinade

  • Nu skal spareribs marineres i din favorit marinade eller denne BBQ marinade vi foreslår.
  • Kom dine spareribs, som er skåret i passende stykker, op i et stort fad eller gryde, og hæld den varme marinade over, direkte fra gryden.
  • Gem lidt BBQ marinade til grillen.
  • Dæk fadet til og tryk det godt sammen rundt i kanterne af fadet eller gryden.
  • Stil det i køleskabet og lad det stå i ca. 6 timer eller natten over.
  • Nu skraber du og skyller marinaden væk. Smagen er trængt ind i ben og marinaden vil bare branke på grillen.

Spareribs på grill:

  • Kom spareribs på grillen ved indirekte varme og vend dem et par gange, så de får lidt farve og smag.
  • Ved grillen pensles spareribs med BBQ dressing, 10 minutter før de er færdige.

Spareribs i ovn:

  • Ovnen sættes til 220 grader, og de pensles med BBQ dressing med det samme.
  • Grill dem evt. et par minutter, men pas på, de branker hurtigt.
  • Hold hele tiden øje med spareribs, på grillfunktion går det stærkt og de bliver hurtigt sorte pga. sukkeret i marinaden.
  • Spareribs er klar når de er brune og møre.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 948kcal (47%) | Kulhydrater: 26g (9%) | Protein: 43g (86%) | Fedt: 73g (112%) | Mættet fedt: 27g (169%) | Flerumættet fedt: 11g | Enkelumættet fedt: 25g | Trans fedt: 1g | Fiber: 3g (13%) | Sukker: 18g (20%) | Vitamin A: 1698IU (34%) | Vitamin C: 80mg (97%) | Vitamin D: 6µg (40%) | Vitamin E: 2mg (13%) | Vitamin K: 14µg (13%) | Calcium: 88mg (9%) | Kopper: 0.4mg (20%) | Folat: 36µg (9%) | Jern: 3mg (17%) | Mangan: 0.4mg (20%) | Magnesium: 71mg (18%) | Fosfor: 435mg (44%) | Alkohol: 2g
Keyword Spareribs, Spareribs med barbeque, Spareribs med BBQ, Spareribs på grill
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Klargør ca. 10 minutter. Tilberedningstid ca. 40 min. Samlet tid er ca. 6 timer og 50 min. Opskrift til 4 personer.

🥘 Ingredienser

  • 1500 g spareribs

Marinade / BBQ dressing

  • 1 stk. løg
  • 4 spsk. smør
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl øl (mørk)
  • 1 dåse tomater (økologiske )
  • 4 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. vineddike
  • 1 stk. chili (rød meget finthakket)
  • 4 spsk. brun farin
  • 4 stk. peberkorn (hele knust )
  • 4 tsk. paprika
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 1 stk. peberfrugt (rød)
  • 1 håndfuld timian (frisk )

🔪 Sådan gør du

  1. Først skal BBQ marinaden laves. Tag en lille gryde og svits de grovhakkede løg, cayennepeber, og rød chili og finthakkede hvidløg i smør. Nu tilsættes paprika, og svitses med kort.
  2. Tilsæt så resten af ingredienserne og kog det ind i ved svag varme i ca. 30 minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt friskhakket timian og sæt det til side.
  3. Vend benene om, så kødsiden ligger nederst. Fjern hinden over benene. Nu skal kamben enten forkoges eller forsteges.

Forstege

  • Nu tændes ovnen op, og spareribs tages ud af køleskabet og steges i ovnen på ca. 100 grader i ca. 1 time. Dette er for at undgå den lange tid på grillen, som kan branke spareribs.

Forkogning

  1. Hvis du koger dine spareribs, skal de simre i ca. 1 time. Du kan med fordel komme et grofthakket løg, 1 tsk. salt og 10 hele peberkorn i kogevandet, for ekstra smag.
  2. Når spareribsene er afkølet, pensles de med marinaden og sættes i køleskabet i mindst 6 timer. Se hvordan længere nede i opskriften.
  3. Sous vide metoden, giver perfekte møre spareribs, som lige er klar til grillen. Se tips.

BBQ marinade

  1. Nu skal spareribs marineres i din favorit marinade eller denne BBQ marinade vi foreslår.
  2. Kom dine spareribs, som er skåret i passende stykker, op i et stort fad eller gryde, og hæld den varme marinade over, direkte fra gryden.
  3. Gem lidt BBQ marinade til grillen.
  4. Dæk fadet til og tryk det godt sammen rundt i kanterne af fadet eller gryden.
  5. Stil det i køleskabet og lad det stå i ca. 6 timer eller natten over.
  6. Nu skraber du og skyller marinaden væk. Smagen er trængt ind i ben og marinaden vil bare branke på grillen.

Spareribs på grill:

  1. Kom spareribs på grillen ved indirekte varme og vend dem et par gange, så de får lidt farve og smag.
  2. Ved grillen pensles spareribs med BBQ dressing, 10 minutter før de er færdige.

Spareribs i ovn:

  1. Ovnen sættes til 220 grader, og de pensles med BBQ dressing med det samme.
  2. Grill dem evt. et par minutter, men pas på, de branker hurtigt.
  3. Hold hele tiden øje med spareribs, på grillfunktion går det stærkt og de bliver hurtigt sorte pga. sukkeret i marinaden.
  4. Spareribs er klar når de er brune og møre.

💭❓ Tips og FAQ

💭 Tips

  • Husk at grille spareribs på begge sider
  • Du kan koge spareribs i en sous vide, med eller uden BBQ, så de er saftige og møre.

Mere fra samme kategori:

Rejesalat med asparges
Rejesalat med avokado og citrondressing
Coq Au Vin
Blondekager med revet citronskal
Blinis med laks og stenbiderrogn
Lady og vagabonden spaghetti
Del meget gerne
  • Total2
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Grill og ild

  • Grillede gulerødder med dampede sukkerærter
    Grillede gulerødder med citronmarinade
  • Flæskesteg med sprød svær på rotisseri
    Flæskesteg på rotisseri i gasgrill
  • Grøntsager marineret i grillmarinade
    Marinade til grøntsager på grill
  • Grillet flanksteak med ovnkartofler og majs
    Grillet marineret flanksteak med ovnkartofler

Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Dansk mad, Grill og ild, Langtidsstegning, Svinekød og flæskekød Tags: Brun farin, cayennepeber, chili, citron, Farin, hvidløg, løg, øl, peberfrugt, peberkorn, timian, Tomat, vineddike

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·