Beregn 4 til 5 stykker flæsk per person til stegt flæsk med spidskål. Vi kommer lidt små kartofler i saucen for at give retten en større mæthedsfornemmelse, men kartoflerne kan sagtens udelades. Stegt flæsk får en herlig smag på grillen, så det kan anbefales.
Stegt flæsk med spidskål i flødesauce
Ingredienser
- 8 - 10 stykker flæsk
- 10 stk små kartofler
- 1 stk spidskål
- 1 stk porre
- 1 bundt persille
- 1 stk løg
- 4 apsk Olivenolie
- 2 spsk Smør
- 1 tsk Salt og knivspids peber
- ¼ liter piskefløde
- 1 knivspids Muskatnød
Sådan gør du
- Tænd op i grill så den er varm.
- Skyl porre, fjern det øverste af toppen og skær den i fine strimler af 3-5 cm.
- Kog de små kartofler forsigtigt, pil dem og skær dem midt over.
- Krydr flæsk med salt og peber og læg det på en tallerken
- Skyl persille og hak den groft
- Hak løg fint og spidskål lidt groft.
- Svits det og de små kartofler i smør og olie på en pande et par minutter og hæld så fløden ved.
- Grill flæsk på grillen over direkte varme, eller steg flæsk på en pande. Du kan også komme dem i ovnen og tilberede dem ved 220 grader.
- Kog saucen med spidskål ind, da spidskål afgiver godt med vand.
- Drys persille over og rør rundt.
- Serveres straks
Ernæring
Prøv også fiskefrikadeller hjemmelavede
Det er klassisk hverdagsmad, som bør kunne på ca. 30 minutter. Der er masser af smag i retten. Til Gengæld er retten til den righoldige kalorie side, så en skål salat er grøntsager, vil være glimrende tilbehør.
Tips
- Du kan bruge hvidkål
- Du kan smage saucen til med lidt revet muskatnød
- Du kan komme et par skefulde fedtstof fra flæsk i saucen
Skriv et svar