Svinekam i fad med grillede grøntsager
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Svinekam er et godt magert stykke kød, hvis fedt og svær fjernes. Svinekam er til den tørre side, så pas på med at stege eller grille det for meget, elles står du med et tørt og tungt stykke kød. Ved at lægge svinekam i fad, og langtidsstege det, bliver kødet lækkert mørt.
Ingredienser svinekam i fad:
1000 g svinekam i skiver
1 kg. Nye kartofler
1 stor porre
1 fennikel
50 gram smør
6 spsk. BBQ Sauce
Salt og peber
Krydderi mix af:
10 kviste frisk timian,
2 kviste frisk estragon
1 kvist grøn mynte
1 bundt hakket dild
Tilbehør til svinekam i fad:
10 forårsløg
10 gulerødder friske og lækre
10 asparges grønne
2 citroner
Sauce:
Bearnaise Sauce er meget velegnet til denne ret.
Favorit sauce
Whisky Sauce
Fremgangsmåde:
Fjern svær og fedt fra svinekam, og skær den i gode tykke skiver. Tag en frysepose og læg skiverne i, og hæld BBQ ved, og fordel det i posen og på kødet. Sæt det i køleskabet.
Skyl og rens grøntsager og små nye kartofler. Skær porre og kartofler i tynde skiver på ca. 4 mm.
Tag et ovnfast fad, og fordel porre, fennikel og kartoflerne i. Tilsæt alle de friske krydderurter, salt og peber. Fordel det hele godt rundt.
Fordel smørret i små klatter. Dæk fadet med et låg eller brug folie. Tilberedes i ovnen ved 220 grader, i ca. 40 minutter, eller til kartoflerne er møre. De sidste 15 minutter tages låg eller folie væk, så det får lidt farve.
Tag nu skiverne af svinekam, og grill dem sammen med asparges og gulerødder. Svinekam skal grilles ca. 3-4 minutter på hver side, eller indtil de er gennemstegte og kødsaften er klar.
Eller se nederst: Langtidsstegning af svinekam
Skær citroner halvt over, og grill dem til de har fået striber.
Pensl med BBQ Sauce ved slutningen af tilberedningen.
Pynt kartoflerne med finthakket dild og drys lidt salt hen over. Læg en halv grillet citron ved.
Tilbyd en god Sauce til og en kold pilsner øl.
Langtidsstegning af svinekam:
Sæt temperaturen til ca. 100 grader og forsteg svinekam langsomt i ca. to timer. Pensl rigeligt med BBQ Sauce ind imellem.
Derefter er skiverne af svinekam klar til at blive grillet færdige på grillen.
Kommentarer
Ingen kommentarer