Det er så nemt, at lave blommegrød og det smager bare så godt, at det næsten er synd ikke at bruge sine blommer, hvis de er i overflod.
Blommegrød har samme dybe røde farve, som jordbærgrød og rabarbergrød, hvis man bruger røde blommer og smagen er skøn og sød.
Du kan lave store portioner blommegrød og fryse grøden ned i mindre portioner, så du altid har en dejlig dessert, at servere i løbet af vinteren.
Du behøver ikke tilsætte så meget vand, det er mest for, at blommerne ikke skal brænde på bunden og give bismag til grøden.
Så hvis du dobler opskriften op, skal der ikke bruges dobbelt vand, selvom det vil fremgå af beregneren. 1 til 2 dl vand er passende.
Prøv også rødgrød med fløde
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 5 min. Samlet tid ca. 20 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 g Blommer (klargjorte uden sten)
- 1 dl Vand
- 200 g sukker (eller efter smag)
- 1 tsk. Vaniljesukker
Jævning
- 2 spsk. Maizena
- 1 dl Vand
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Blommerne vaskes og gnubbes rene. Blommerne flækkes og udstenes. Når sten tages ud, kan man med kniven skrabe hullet hvor stenen har siddet. Der sidder ofte en lille kort “streng” som ikke skal med i grøden.
- Kom de rensede halverede blommer op i en gryde og tilsæt vandet.
- Flæk vaniljestang og kom korn i gryden. Kom de tomme skaller med, da der sidder masser af god vaniljesmag.
- Blommerne koges under låg i ca. 5 min.
- Tag de tomme vaniljestænger op og smid dem ud.
- Blommegrøden smages til med sukker og evt. ekstra vaniljesukker, hvis man ønsker dette. Sukkermængden er kun vejledende. Måske skal ikke al sukkeret bruges eller måske skal der tilsættes ekstra, det kommer an på, hvor søde blommerne er.
- Når blommegrøden har den smag den skal have, laves en meljævning. Jævn grøden indtil den har den rette konsistens.
- Blommegrøden hældes op i en skål, drysses med sukker, så der ikke dannes skind. Grøden sættes til afkøling og derefter i køleskabet.
🍽Servering
- Blommegrød spises med lidt drysset sukker, iskold fløde og mælk. Man kan selvfølgelig også spise grøden med ren mælk eller fløde, men vi blander ofte lidt mælk i fløden, så det bliver lidt mere fedtfattigt end med ren fløde.
📖Variation
Blommegrød er en helt fantastisk lækker grød, men selvfølgelig kan blommegrød varieres og vi kommer med eksempler her nedenunder.
- Du kan tilsætte rabarber, jordbær, solbær, kirsebær, røde stikkelsbær eller hindbær, hvis du ønsker, at variere smagen lidt. Hvis du tilsætter anden frugt eller bær, er det vigtigt, at bærret er rødt, så grøden beholder sin pæne farve.
- Du kan udelade vanilje.
- Hvis der tilsættes andre frugter eller bær, må disse kun udgøre max 30 % af mængden af bær, da smagen ellers bare vil blive en blanding.
Opskrift med noter
Blommegrød nem
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
- 500 g Blommer (klargjorte uden sten)
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 dl Vand
- 200 g sukker (eller efter smag)
- 1 tsk. Vaniljesukker (kan udelades da der også bruges ægte vanilje)
Jævning
- 2 spsk. Maizena
- ¾ dl Vand
Sådan gør du
- Blommerne vaskes og gnubbes rene. Blommerne flækkes og udstenes. Når sten tages ud, kan man med kniven skrabe hullet hvor stenen har siddet. Der sidder ofte en lille kort "streng" som ikke skal med i grøden.
- Kom de rensede halverede blommer op i en gryde og tilsæt vandet.
- Flæk vaniljestang og kom korn i gryden. Kom de tomme skaller med, da der sidder masser af god vaniljesmag.
- Blommerne koges under låg i ca. 5 min.
- Tag de tomme vaniljestænger op og smid dem ud.
- Blommegrøden smages til med sukker og evt. ekstra vaniljesukker, hvis man ønsker dette. Sukkermængden er kun vejledende. Måske skal ikke al sukkeret bruges eller måske skal der tilsættes ekstra, det kommer an på, hvor søde blommerne er.
- Når blommegrøden har den smag den skal have, laves en meljævning. Jævn grøden indtil den har den rette konsistens.
- Blommegrøden hældes op i en skål, drysses med sukker, så der ikke dannes skind. Grøden sættes til afkøling og derefter i køleskabet.
Servering
- Blommegrød spises med lidt drysset sukker, iskold fløde og mælk.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du behøver ikke tage skindet af blommen
- Skrab godt rundt, der hvor stenen har siddet, da der sidder en “streng” som ikke er behagelig at spise
- Brug røde blommer for smukkeste resultat, men gule og grønne blommer kan også bruges
- Jævn ikke grøden for meget, en tyk sej grød er ikke lækker
- Smag på grøden inden du tilsætter sukker, da det kommer an på, hvor søde blommerne er, og hvor meget sukker der skal bruges.
❓ FAQ
Ja, og grøn reine claude blommer er meget velegnede. Dog vil blommegrøden ikke få samme dybe farve, som røde blommer giver.
Røde og søde blommer. Opal, Sveske, Victoria, Kirkes og rød reine claude er særligt velegnede, men alle blommer kan bruges.
Ja, og blommegrøden vil smage rigtig godt.
Nej, skindet skal beholdes, da meget af farven og smagen sidder der. Når blommerne koges, vil skindet blive mørt og blande sig med grøden.
Når frugtgrøden er færdig, hældes grøden op i et skål eller fad, og der drysses sukker over grøden med det samme. På denne måde undgås det, at der dannes skind på overfladen af frugtgrøden.
Ja mirabeller er perfekte til blommegrød. Både gule og røde kan bruges, både hver for sig, og sammen.
Kommentarer
Ingen kommentarer