I denne opskrift på rabarbergrød bruger vi en si eller sigte til, at si trævler og hele stykker rabarber fra, så man får en helt fin ensartet farve og lidt geleagtig rabarbergrød. Rabarbergrød siet, er mest til børn eller personer der ikke kan lide klumper i grøden. Farven er lysere end almindelig rabarbergrød. Prøv også rabarbergrød med fløde
Gå til
Rabarbergrød uden klumper til baby og børn
Rabarbergrød siet, er til babyer og børn eller personer der ikke er så vilde med klumper eller trevler i grøden, da disse bliver siet fra. Denne opskrift på rabarbergrød giver en meget blød grød der har en ensartet konsistens. Farven på rabarbergrøden er næsten lyserød.
Oxal-syre i rabarber
Man skal bruge rabarber der er uden eller næsten fri for oxal-syre, da oxal-syren ikke er sund for børn under 1 år. Jordbærrabarber(ELMSFEUER) er næsten fri for oxal-syre og derfor meget velegnet.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 30 stk. Rabarber Stængler (jordbærrabarber ELMSFEUER)
- 250 g Sukker 400- 500 gram ved meget syrlige rabarber
- 1 stk. Vaniljestang
- 4 dl Vand
- 2 spsk. Kartoffelmel
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl og rens rabarber for skidt og jord. Skær det nederste flade hvide stykke væk og grønne stængler. Behold røde stængler.
- Rabarberstilke skæres i stykker på ca. 1-2 cm. Tag en stor gryde og kog rabarber i vandet i ca. 15- 20 minutter.
- Imens forberedes de andre ingredienser. Skrab nu vanilje ud af vaniljestangen, og den læg den tomme stang i gryden med rabarber, mens vaniljekornene fordeles ind i 1 spsk. sukker.
- Når rabarberne er kogt tages vaniljestang og ikke udkogte stykker fra. Hæld grøden gennem en si eller sigte.
- Den siede rabarbergrød koges på ny op i en gryde, mens sukkeret tilsættes.
- Kartoffelmel der er udrørt i vand hældes i meget langsomt og under konstant omrøring. Rabarbergrøden stivner til en lækker konsistens, og skal ikke koges op på ny.
- Hvis man vil bruge non-oxal, skal det kommes i helt fra begyndelsen af kogningen, men det påvirker også smagen, da en del af den friske, lidt syrlige smag forsvinder.
- Spiser man ikke meget rabarbergrød eller bruger man rabarber med lidt indhold af oxalsyre, er det heller ikke nødvendigt at bruge non-oxal.
- Hæld grøden op i en skål og drys godt med sukker ovenpå.
- Grøden sættes derefter til afkøling.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Hvis du bruger meget røde rabarber som er gennemfarvet, så skal kan du højst sandsynligt undvære non-oxal syre, da de røde rabarber, har meget lidt indhold af syre.
- Hvis du spiser rabarbergrød hver dag i en periode, bør du overveje at tilsætte non-oxal, da stor indtagen af oxalsyre er usundt.
❓ FAQ
Ja
Rabarbergrød kan holde sig mindst 6 måneder i fryseren. I køleskabet er holdbarheden ca. 5 dage.
Nej, smagen er lidt anderledes og det samme er konsistensen. Det smager godt på hver sin måde, men gammeldags rabarbergrød der ikke er sigtet, har meget mere smag.
De fleste rabarber er bedst om foråret. Og særligt de allerførste stængler.
ELMSFEUER jordbærrabarber smager fantastisk og har et lavt indhold af oxal-syre.
Opskrift med noter
Rabarbergrød siet
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 30 stk. Rabarber Stængler
- 250 g Sukker (400- 500 gram ved meget syrlige rabarber)
- 1 stk. Vaniljestang
- 4 dl Vand
- 2 spsk. Kartoffelmel
Sådan gør du
- Skyl og rens rabarber for skidt og jord. Skær det nederste flade hvide stykke væk og grønne stængler.
- Rabarberstilke skæres i stykker på ca. 1-2 cm. Tag en stor gryde og kog rabarber i vandet i ca. 15- 20 minutter.
- Imens forberedes de andre ingredienser. Skrab nu vanilje ud af vaniljestangen, og den læg den tomme stang i gryden med rabarber, mens vaniljekornene fordeles ind i 1 spsk. sukker.
- Når rabarberne er kogt tages vaniljestang og ikke udkogte stykker fra. Hæld grøden gennem en si eller sigte.
- Den siede rabarbergrød koges på ny op i en gryde, mens sukkeret tilsættes.
- Kartoffelmel der er udrørt i vand hældes i meget langsomt og under konstant omrøring. Rabarbergrøden stivner til en lækker konsistens, og skal ikke koges op på ny.
- Hvis man vil bruge non-oxal, skal det kommes i helt fra begyndelsen af kogningen, men det påvirker også smagen, da en del af den friske, lidt syrlige smag forsvinder.
- Spiser man ikke meget rabarbergrød eller bruger man rabarber med lidt indhold af oxalsyre, er det heller ikke nødvendigt at bruge non-oxal.
- Hæld grøden op i en skål og drys godt med sukker ovenpå.
- Sættes derefter til afkøling.
Noter
- Hvis du bruger meget røde rabarber som er gennemfarvet, så skal kan du højst sandsynligt undvære non-oxal syre, da de røde rabarber, har meget lidt indhold af syre.
- Hvis du spiser rabarbergrød hver dag i en periode, bør du overveje at tilsætte non-oxal, da stor indtagen af oxalsyre er usundt
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer