Falafel i brød
Af Min Madopskrift
Giver en tallerkenfuld falafler
En perfekt lavet falafel frikadelle har en lækker sprød og knasende skorpe med en krydret blød og saftig midte.
Men hvis du steger dem for længe, bliver de tørre og knasende udenpå og tørre indeni.
Skorpen på en falafel skal være tynd og ikke så tyk og hård som en almindelig frikadelle af grisekød.
Se billede af vores falafel.
Falafel smager rigtigt godt indeni en bolle, pitabrød, fladbrød svøbt omkring, eller indeni en madpandekage.
Dette er næsten original opskriften, og sådan som vi på Min Madopskrift bedst kan lide den. Falafel kan være lidt svær at få perfekt hver gang, men selv om det ikke helt lykkes, er smagen som regel fantastik alligevel. Så hold dig ikke tilbage, du vil blive overrasket over den lækre smag, og måske droppe den almindelige frikadelle næste gang.
Opskrift på en stor portion falafler
Ingredienser:
- 400 g tørrede kikærter
- 1 bundt persille, hakket
- 5 fed hvidløg, finthakket og ristet
- 1 stort løg hakket
- 1 tsk. hele korianderfrø
- 1 tsk. spidskommen
- 1 ½ spsk mel
- 1 tsk. salt
- 2 hele æg
- ½ til 1 dl mælk.
- 75 gram tahin (Færdig lavet sesampasta) Tahin er pasta af malede sesamfrø. Vi malede 75 gram sesamfrø i en kværn. Du kan også kværne dem i en morter.
- ¼ tsk. Cayennepeber eller ½ tsk. frisk rød jalapeno chili
- Knivspids stødt kardemomme
- Raps eller vindruekerneolie til at stege/fritere
Fremgangsmåde:
Kikærterne skylles godt og sættes i blød i koldt vand natten over. Vandet skal dække kikærterne.
Næste dag hældes vandet fra, og urenheder tages fra. Fjern hårde ærter og lign. Da de ikke er godt for tænderne.
Kikærter, persille og løg kommes en blender og køres meget kort igennem. Hvis du har en foodprocessor, så brug den. Rist hvidløg. Hæld det op i en skål og tilsæt resten af ingredienserne, og bland det godt sammen, til du har en lækker fast fars.
Sæt farsen i køleskabet, og lad den samle sig i ca. to timer.
Tag en stor dyp pande og fyld godt med olie. Ca et par cm olie.
De kan friteres i fritureolie i en frituregryde, men vi stegte vores på en pande med meget olie på.
Form nu en rund falafel med en ske i hånden, ligesom du ville lave en frikadelle. Kom dem ned i varm olie til de er fine sprøde og lækre. Giv dem ca. 2 – 3 minutter på hver side.
Så har du den rigtige varme på dit komfur.
Når falafels er stegt, fjerner du dem fra olien ved hjælp af en hulske, og lægger dem på fedtsugende papir.
Kom de færdiglavede falafler i et pitabrød, indeni en bolle, fladbrød svøbt omkring, eller indeni en madpandekage. Tilsæt dit yndlings salat og dressing.
Fejl ved tilberedningen:
Hvis din falafel var for crunchy udenpå, er der tre mulige årsager til dette.
- Du har måske ikke rørt din fars grundigt nok.
- Kikærterne du brugte var gamle. Køb en ny portion et andet sted.
- Du har stegt dem for længe og stegt dem tørre.
Tips
Falafler kan fryses ned.
Du kan tilsætte lidt bagepulver i vand og hæld i farsen, hvis du ønsker at falafler skal hæve lidt og blive mere luftige.
Kommentarer
Ingen kommentarer