Du får de vildeste lækre gulerødder med appelsin og honning, hvis du bruger dine egne eller køber økologiske gulerødder til denne opskrift. Vi laver disse sprøde søde gulerødder som tilbehør til kød, men du kan også lave dem som lækkert tilbehør til andre retter.
Du kan bruge de nye gulerødder med grøn top eller dem i pose uden top. Vi bruger timian, men frisk persille eller basilikum kan også bruges, men så skal de tilsættes lige inden serveringen.
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 2 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 8 stk. gulerødder Økologiske
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. honning
- 1 stk. økologisk appelsin saft og skal
- 1 tsk. salt og friskkværnet peber
- 1 bundt timian gerne frisk
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skyl og skræl gulerødder. Pres appelsinen og riv skallen af.
- Kom smørret i en stor pande og varm det op. Rist gulerødderne på panden et par minutter under omrøring. Tilsæt appelsinsaft og revet appelsinskal og rør rundt.
- Til sidst rører du honningen op på panden og blander det hele godt sammen med, timian, salt og friskkværnet peber. Sæt et stort låg på panden så honningen ikke brænder sig sort.
- Sæt panden ind i ovnen og bag gulerødder i ca. 10 minutter midt i ovnen.
- Hvis du ikke vil bruge ovnen kan du komme et låg hen over panden for at holde på saften.
- Lad det det simre ved svag varme i ca. 10 minutter, vend gulerødder rundt et par gange.
Bagte gulerødder
Gulerødder med appelsin og honning er fortrinligt tilbehør til f.eks. oksestege med sauce. Det klassiske tilbehør som dampede gulerødder og bønner, kan du udskifte med disse ovnbagte gulerødder krydret med timian. Du kan evt. bruge forskellige rodfrugter som du blander sammen.
💭 Tips
- Du kan bruge alle de farvede gulerødder.
- Du kan udskifte gulerødder med andre rodfrugter. F.eks. persillerod eller pastinak.
Opskrift med noter
Gulerødder med appelsin og honning.
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 8 stk. Gulerødder (Økologiske)
- 2 spsk. Smør
- 2 spsk. Honning
- 1 stk. Appelsin (Økologisk saft og skal)
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt Timian (frisk)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skyl og skræl gulerødder. Pres appelsinen og riv skallen af.
- Kom smørret i en stor pande og varm det op. Rist gulerødderne på panden et par minutter under omrøring. Tilsæt appelsinsaft og revet appelsinskal og rør rundt.
- Til sidst rører du honningen op på panden og blander det hele godt sammen med, timian, salt og friskkværnet peber. Sæt et stort låg på panden så honningen ikke brænder sig sort.
- Sæt panden ind i ovnen og bag gulerødder i ca. 10 minutter midt i ovnen.
- Hvis du ikke vil bruge ovnen kan du komme et låg hen over panden for at holde på saften.
- Lad det det simre ved svag varme i ca. 10 minutter, vend gulerødder rundt et par gange.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Craig
Hi
I am from Italy, and saw this recipe on Google.
Excellent recipe you have got here. Love the carrots and orange taste. WOW It’s difficult to find high-quality recipes like yours these days. To many blogs with bad recipes.
I seriously appreciate you share this recipe!
Thanks and greetings!!
Craig