• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Gryderetter

    Drengerøvsgryde med kokosmælk

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 7 måneder siden

    Drengerøvsgryde med kokosmælk

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total1.7K
    • 1.7K
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Drengerøvsgryde er en ret der består af masser af kød og har saft og kraft, som mange mænd og drengerøve bare godt kan lide. Drengerøvsgryden er rigtig god og nem, at gå til, for mænd der ikke er vant til, at være i køkkenet til hverdag, og retten er tilmed rigtig nem at lave. Drengerøvsgryde smager super godt og får sin lidt røgede smag fra cocktailpølserne. Husk, du kan altid udskifte kokosmælk med piskefløde, hvis det skal være mere traditionelt.

    Prøv også opskriften på drengerøvsret

    Gå til
    • Drengerøvsgryde – Umami
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Drengerøvsgryde – Umami

    Der er masser af umami smag i drengerøvsgryde. Pølser, løg og bacon giver eksplosioner af smagsstoffer. Kokosmælken og fløden samler smagen og afrunder den perfekt og tilfører også umami smag. Men, lad os sige det med det samme, der er masser af smag, og derfor også en del kalorier.

    Vi serverer ris til, men kartoffelmos vil også være perfekt tilbehør. Du behøver ikke pynte retten, men hvis du synes drengerøvsgryden skal se lidt indbydende ud, kan du hakke lidt basilikum og drysser over.

    Velbekomme

    📋 Opskrift

    Drengerøvsgryde med kokosmælk

    Drengerøvsgryde – Umami

    Opskrift på Drengerøvsgryde med masser af Umami smag. Vi serverer ris til, men kartoffelmos er også meget velegnet som tilbehør.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 45 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 55 min
    Ret Gryderetter
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 85 %

    Ingredienser
      

    • 500 gram Oksekød (f.eks. oksefilet elle oksemørbrad)
    • 3 stk. Løg (Groft snittet)
    • 2 stk. Gulerødder (økologiske skåret i strimler)
    • 150 gram Champignons (Skåret i halve)
    • 125 gram Bacon (I skiver)
    • 400 gram Cocktailpølser
    • 1 dåse Kokosmælk (lille)
    • 1 stk. Peberfrugt (Rød, skåret i strimler)
    • 1 dåse Tomater (Økologiske hakkede)
    • 2 spsk. Tomatpure (Koncentreret )
    • 1 spsk. Dijonsennep
    • 2 spsk. Paprika
    • 1 stk. Chili (Finthakket rød jalapeno)
    • 1 liter Oksebouillon (Hjemmelavet eller 1 liter vand og 1 oksebouillonterning)
    • 1 bundt Basilikum (Frisk)
    • ¼ liter Piskefløde
    • 2 tsk. Salt og knivspids peber
    • 4 spsk. Olivenolie

    Tilbehør til Drengerøvsgryde

    • 4½ dl Ris

    Pynt

    • 1 spsk. Basilikum (Friskhakket)

    Sådan gør du
     

    • Tag en stor tykbundet gryde, f.eks. en støbejernsgryde og kom olie i.
    • Tilsæt oksekødet og svits det til det er brunet. Tilsæt halvdelen af bacon og lad det smide fedtet.
    • Tilsæt de to løg, peberfrugt og gulerødder. Det skal stege et par minutter. Så tilsættes halvdelen af champignons.
    • Det steger indtil champignons er blevet brunet lidt.
    • Tilsæt paprika, dijonsennep og tomatpure og rør godt rundt hele tiden.
    • Efter 2 minutter tilsættes de hakkede tomater på dåse, chili og hønsebouillon.
    • Lad retten småsimre ca. 30 minutter.
    • Tilsæt derefter fløde og kokosmælk og lad retten simrer videre en lille halv time.
    • Tag en lille gryde, og kog risene som anvist på posen.
    • Tag en stegepande og hæld olie på.
    • Svits cocktailpølser, resten af bacon, et hakket løg og resten af champignons.
    • Når det har fået farve og smag hældes det på toppen af drengerøvsgryden.
    • Serveres straks, evt. med en kold pilsner øl til.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1704kcal (85%) | Kulhydrater: 115g (38%) | Protein: 55g (110%) | Fedt: 114g (175%) | Mættet fedt: 50g (313%) | Flerumættet fedt: 8g | Enkelumættet fedt: 47g | Trans fedt: 2g | Fiber: 6g (25%) | Sukker: 12g (13%) | Vitamin A: 7306IU (146%) | Vitamin C: 70mg (85%) | Calcium: 182mg (18%) | Jern: 8mg (44%)
    Keyword Drengerøvsgryde, Drengerøvsgryde med bacon
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 45 min. Samlet tid er ca. 55 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 500 gram Oksekød f.eks. oksefilet elle oksemørbrad
    • 3 stk. Løg groft snittet
    • 2 stk. Gulerødder økologiske skåret i strimler
    • 150 gram Champignons skåret i halve
    • 125 gram Bacon I skiver
    • 400 gram Cocktailpølser
    • 1 dåse Kokosmælk lille
    • 1 stk. Peberfrugt rød, skåret i strimler
    • 1 dåse Tomater økologiske hakkede
    • 2 spsk. Tomatpure koncentreret
    • 1 spsk. Dijonsennep
    • 2 spsk. Paprika
    • 1 stk. Chili finthakket rød jalapeno
    • 1 liter Oksebouillon hjemmelavet eller 1 liter vand og 1 oksebouillonterning
    • 1 bundt Basilikum frisk
    • ¼ liter Piskefløde
    • 2 tsk. Salt og knivspids peber
    • 4 spsk. Olivenolie

    🥗 Tilbehør

    • 4½ dl Ris

     🍒Pynt

    • 1 spsk. Basilikum Friskhakket

    🔪 Sådan gør du

    1. Tag en stor tykbundet gryde, f.eks. en støbejernsgryde og kom olie i.
    2. Tilsæt oksekødet og svits det til det er brunet. Tilsæt halvdelen af bacon og lad det smide fedtet.
    3. Tilsæt de to løg, peberfrugt og gulerødder. Det skal stege et par minutter. Så tilsættes halvdelen af champignons.
    4. Det steger indtil champignons er blevet brunet lidt.
    5. Tilsæt paprika, dijonsennep og tomatpure og rør godt rundt hele tiden.
    6. Efter 2 minutter tilsættes de hakkede tomater på dåse, chili og hønsebouillon.
    7. Lad retten småsimre ca. 30 minutter.
    8. Tilsæt derefter fløde og kokosmælk og lad retten simrer videre en lille halv time.
    9. Tag en lille gryde, og kog risene som anvist på posen.
    10. Tag en stegepande og hæld olie på.
    11. Svits cocktailpølser, resten af bacon, et hakket løg og resten af champignons.
    12. Når det har fået farve og smag hældes det på toppen af drengerøvsgryden.
    13. Serveres straks, evt. med en kold pilsner øl til.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan udelade fløden
    • Du kan udskifte kokosmælk med fløde

    ❓ FAQ

    Kan drengerøvsgryde laves mere fedtfattig ?

    Ja, cocktailpølser, kokosmælk og fløde kan reduceres hvis det skal være mere fedtfattigt.

    Hvordan skal retten opbevares ?

    I køleskabet

    Kan drengerøvsgryde laves mere spicy ?

    Ja, svits lidt cayennepeber sammen med løg eller tilsæt lidt hakket chili

    Del meget gerne
    • Total1.7K
    • 1.7K
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Kyllingefrikadeller med grøntsager
    Kylling med marinade og grøntsager i ovn »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Børnevenlig mad, Dansk mad, Gryderetter, Hovedretter, Umami mad Tags: Bacon, basilikum, champignons, chili, fløde, gulerødder, kokosmælk, løg, oksebouillon, oksekød, paprika, peberfrugt, pølser, Sennep, Tomat

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind