Drengerøvsgryde er en ret der består af masser af kød og har saft og kraft, som mange mænd og drengerøve bare godt kan lide. Drengerøvsgryden er rigtig god og nem, at gå til, for mænd der ikke er vant til, at være i køkkenet til hverdag, og retten er tilmed rigtig nem at lave. Drengerøvsgryde smager super godt og får sin lidt røgede smag fra cocktailpølserne. Husk, du kan altid udskifte kokosmælk med piskefløde, hvis det skal være mere traditionelt.
Prøv også opskriften på drengerøvsret
Gå til
Drengerøvsgryde – Umami
Der er masser af umami smag i drengerøvsgryde. Pølser, løg og bacon giver eksplosioner af smagsstoffer. Kokosmælken og fløden samler smagen og afrunder den perfekt og tilfører også umami smag. Men, lad os sige det med det samme, der er masser af smag, og derfor også en del kalorier.
Vi serverer ris til, men kartoffelmos vil også være perfekt tilbehør. Du behøver ikke pynte retten, men hvis du synes drengerøvsgryden skal se lidt indbydende ud, kan du hakke lidt basilikum og drysser over.
Velbekomme
📖 Opskrift
Drengerøvsgryde – Umami
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 500 gram Oksekød (f.eks. oksefilet elle oksemørbrad)
- 3 stk. Løg (Groft snittet)
- 2 stk. Gulerødder (økologiske skåret i strimler)
- 150 gram Champignons (Skåret i halve)
- 125 gram Bacon (I skiver)
- 400 gram Cocktailpølser
- 1 dåse Kokosmælk (lille)
- 1 stk. Peberfrugt (Rød, skåret i strimler)
- 1 dåse Tomater (Økologiske hakkede)
- 2 spsk. Tomatpure (Koncentreret )
- 1 spsk. Dijonsennep
- 2 spsk. Paprika
- 1 stk. Chili (Finthakket rød jalapeno)
- 1 liter Oksebouillon (Hjemmelavet eller 1 liter vand og 1 oksebouillonterning)
- 1 bundt Basilikum (Frisk)
- ¼ liter Piskefløde
- 2 tsk. Salt og knivspids peber
- 4 spsk. Olivenolie
Tilbehør til Drengerøvsgryde
- 4½ dl Ris
Pynt
- 1 spsk. Basilikum (Friskhakket)
Sådan gør du
- Tag en stor tykbundet gryde, f.eks. en støbejernsgryde og kom olie i.
- Tilsæt oksekødet og svits det til det er brunet. Tilsæt halvdelen af bacon og lad det smide fedtet.
- Tilsæt de to løg, peberfrugt og gulerødder. Det skal stege et par minutter. Så tilsættes halvdelen af champignons.
- Det steger indtil champignons er blevet brunet lidt.
- Tilsæt paprika, dijonsennep og tomatpure og rør godt rundt hele tiden.
- Efter 2 minutter tilsættes de hakkede tomater på dåse, chili og hønsebouillon.
- Lad retten småsimre ca. 30 minutter.
- Tilsæt derefter fløde og kokosmælk og lad retten simrer videre en lille halv time.
- Tag en lille gryde, og kog risene som anvist på posen.
- Tag en stegepande og hæld olie på.
- Svits cocktailpølser, resten af bacon, et hakket løg og resten af champignons.
- Når det har fået farve og smag hældes det på toppen af drengerøvsgryden.
- Serveres straks, evt. med en kold pilsner øl til.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Tilberedningstid er ca. 45 min. Samlet tid er ca. 55 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser
- 500 gram Oksekød f.eks. oksefilet elle oksemørbrad
- 3 stk. Løg groft snittet
- 2 stk. Gulerødder økologiske skåret i strimler
- 150 gram Champignons skåret i halve
- 125 gram Bacon I skiver
- 400 gram Cocktailpølser
- 1 dåse Kokosmælk lille
- 1 stk. Peberfrugt rød, skåret i strimler
- 1 dåse Tomater økologiske hakkede
- 2 spsk. Tomatpure koncentreret
- 1 spsk. Dijonsennep
- 2 spsk. Paprika
- 1 stk. Chili finthakket rød jalapeno
- 1 liter Oksebouillon hjemmelavet eller 1 liter vand og 1 oksebouillonterning
- 1 bundt Basilikum frisk
- ¼ liter Piskefløde
- 2 tsk. Salt og knivspids peber
- 4 spsk. Olivenolie
🥗 Tilbehør
- 4½ dl Ris
🥬Pynt
- 1 spsk. Basilikum Friskhakket
🔪 Sådan gør du
- Tag en stor tykbundet gryde, f.eks. en støbejernsgryde og kom olie i.
- Tilsæt oksekødet og svits det til det er brunet. Tilsæt halvdelen af bacon og lad det smide fedtet.
- Tilsæt de to løg, peberfrugt og gulerødder. Det skal stege et par minutter. Så tilsættes halvdelen af champignons.
- Det steger indtil champignons er blevet brunet lidt.
- Tilsæt paprika, dijonsennep og tomatpure og rør godt rundt hele tiden.
- Efter 2 minutter tilsættes de hakkede tomater på dåse, chili og hønsebouillon.
- Lad retten småsimre ca. 30 minutter.
- Tilsæt derefter fløde og kokosmælk og lad retten simrer videre en lille halv time.
- Tag en lille gryde, og kog risene som anvist på posen.
- Tag en stegepande og hæld olie på.
- Svits cocktailpølser, resten af bacon, et hakket løg og resten af champignons.
- Når det har fået farve og smag hældes det på toppen af drengerøvsgryden.
- Serveres straks, evt. med en kold pilsner øl til.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan udelade fløden
- Du kan udskifte kokosmælk med fløde
❓ FAQ
Ja, cocktailpølser, kokosmælk og fløde kan reduceres hvis det skal være mere fedtfattigt.
I køleskabet
Ja, svits lidt cayennepeber sammen med løg eller tilsæt lidt hakket chili
Skriv en kommentar