• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Gryderetter

    Efterårsgryde med ris og champignons

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 12 måneder siden

    Efterårsgryde med ris

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Efterårsgryde med ris

    Til 4 personer

     

    Af Min Madopskrift

    Efterårsgryde med ris er en dejlig gryderet som skal simre i et par timer. Brug en god oksebov og masser af friske krydderurter og årstiden frugt og bær.
    Hvis du har lyst, kan du tilsætte en mørk porter eller anden øl.

    Efterårsgryde med ris
    Efterårsgryde med ris. Du kan erstatte ris med kartoffelmos

    Ingredienser Efterårsgryde med ris
    • 800 gram oksebov
    • 1 liter vand eller oksebouillon
    • 200 gram champignons
    • 2 stk. løg
    • 1 squash
    • 10 stk. brombær
    • 20 stk. blåbær
    • 6 stk. blå blommer
    • 1 bouquet garni (frisk Timian, rosmarin, salvie, bundet sammen)
    • 6 stk. hvidløgsfed
    • 8 valnødder
    • 5 tomater
    • 1 tsk. tørret chili
    • 1 spsk. paprika
    • 1 dl. Ahornsirup eller sukker
    • Smør
    • 2 spsk. balsamicoeddike
    • Olivenolie
    • Salt
    • Peber
    Tilbehør til Efterårsgryde med ris
    • Ris
    • Flutes
    Fremgangsmåde Efterårsgryde med ris
    1. Puds kødet efter og fjern sener og overflødigt fedt.
    2. Skær kødet ud i passende stykker.
    3. Tag nu en stor gryde. En simregryde eller tykbundet gryde er bedst.
    4. Kom lidt smør og olie i og svits kødet, lidt af gangen til det er brunt. Du må ikke komme al kødet i på en gang, da du risikerer at kødet smider så meget væske, at du koger kødet i stedet for.
    5. Sæt derefter kødet til side i en tallerken.
    6. Pil løg, hak dem og svits dem i fedtstof til de har fået lidt farve.
    7. Pil hvidløg og hak dem. Tilsæt dem et par minutter før løg er færdige.
    8. Pas på de ikke brænder på, da de så bliver bitre.
    9. Sæt det til side i en anden tallerken.
    10. Skær nu squash i små stykker og svits dem gyldne i olie og smør.
    11. Sæt det til side.
    12. Kom nu balsamicoeddike i gryden og kog det ind til det halve.
    13. Kom kødet tilbage i gryden og krydr med paprika, chili, salt og friskkværnet peber.
    14. Svits det 1 minut igen.
    15. Hæld nu vand eller oksebouillon over kødet og skrue lidt ned for varmen, når det begynder at simre.
    16. Kom tomater og bouquet garni i gryden.
    17. Skyl bær og blommer. Halver blommer og fjern sten.
    18. Kom alle bær og blommer i gryden, og sæt låg på.
    19. Knæk valnødder og kom kerner i gryden.
    20. Smag til med salt og peber.
    21. Lad nu det hele simre i ca. 1 ½ time. Rør lidt rundt engang imellem.
    22. Tilsæt nu squash og løg og rør rundt.
    23. Kom ahornsirup i gryderetten og smag den til. Nu kan du begynde at smage chilien og de andre smage som er i gryderetten.
    24. Hvis du ønsker en lidt tykkere gryderet, kan du komme lidt fløde i, eller ryste en meljævning af mel og vand og komme i.
    25. Kog risene til de er færdige. (Følg anvisningen på posen). Eller se her Ris kogning
    26. Skyl champignons og skær bunden væk og halver dem.
    27. Svits dem gyldne i smør og olie.
    28. Hæld dem over gryderetten.
    29. Drys lidt friskhakket krydderurter over.
    Servering
    • Kom en passende mængde ris på tallerkenen.
    • Tag en stor øse og hæld en god portion gryderet ved siden af.
    • Skær flutes i små stykker og læg lidt smør ved.
    Prøv også Efterårsgryde med kartoffelmos

    Tips til Efterårsgryde med Kartoffelmos og jordskokker

    • Du kan servere kartoffelmos til i stedet for ris.
    Del meget gerne
    • Total7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Efterårsgryde med Kartoffelmos/jordskokmos
    Oksemørbrad langtidsstegt i ovn »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Gryderetter Tags: Efterårsgryde med ris, Efterårsgryde med ris og champignons, gryderet som skal simre i et par timer.

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind