Efterårsgryde med ris
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Efterårsgryde med ris er en dejlig gryderet som skal simre i et par timer. Brug en god oksebov og masser af friske krydderurter og årstiden frugt og bær.
Hvis du har lyst, kan du tilsætte en mørk porter eller anden øl.
Ingredienser Efterårsgryde med ris
- 800 gram oksebov
- 1 liter vand eller oksebouillon
- 200 gram champignons
- 2 stk. løg
- 1 squash
- 10 stk. brombær
- 20 stk. blåbær
- 6 stk. blå blommer
- 1 bouquet garni (frisk Timian, rosmarin, salvie, bundet sammen)
- 6 stk. hvidløgsfed
- 8 valnødder
- 5 tomater
- 1 tsk. tørret chili
- 1 spsk. paprika
- 1 dl. Ahornsirup eller sukker
- Smør
- 2 spsk. balsamicoeddike
- Olivenolie
- Salt
- Peber
Tilbehør til Efterårsgryde med ris
- Ris
- Flutes
Fremgangsmåde Efterårsgryde med ris
- Puds kødet efter og fjern sener og overflødigt fedt.
- Skær kødet ud i passende stykker.
- Tag nu en stor gryde. En simregryde eller tykbundet gryde er bedst.
- Kom lidt smør og olie i og svits kødet, lidt af gangen til det er brunt. Du må ikke komme al kødet i på en gang, da du risikerer at kødet smider så meget væske, at du koger kødet i stedet for.
- Sæt derefter kødet til side i en tallerken.
- Pil løg, hak dem og svits dem i fedtstof til de har fået lidt farve.
- Pil hvidløg og hak dem. Tilsæt dem et par minutter før løg er færdige.
- Pas på de ikke brænder på, da de så bliver bitre.
- Sæt det til side i en anden tallerken.
- Skær nu squash i små stykker og svits dem gyldne i olie og smør.
- Sæt det til side.
- Kom nu balsamicoeddike i gryden og kog det ind til det halve.
- Kom kødet tilbage i gryden og krydr med paprika, chili, salt og friskkværnet peber.
- Svits det 1 minut igen.
- Hæld nu vand eller oksebouillon over kødet og skrue lidt ned for varmen, når det begynder at simre.
- Kom tomater og bouquet garni i gryden.
- Skyl bær og blommer. Halver blommer og fjern sten.
- Kom alle bær og blommer i gryden, og sæt låg på.
- Knæk valnødder og kom kerner i gryden.
- Smag til med salt og peber.
- Lad nu det hele simre i ca. 1 ½ time. Rør lidt rundt engang imellem.
- Tilsæt nu squash og løg og rør rundt.
- Kom ahornsirup i gryderetten og smag den til. Nu kan du begynde at smage chilien og de andre smage som er i gryderetten.
- Hvis du ønsker en lidt tykkere gryderet, kan du komme lidt fløde i, eller ryste en meljævning af mel og vand og komme i.
- Kog risene til de er færdige. (Følg anvisningen på posen). Eller se her Ris kogning
- Skyl champignons og skær bunden væk og halver dem.
- Svits dem gyldne i smør og olie.
- Hæld dem over gryderetten.
- Drys lidt friskhakket krydderurter over.
Servering
- Kom en passende mængde ris på tallerkenen.
- Tag en stor øse og hæld en god portion gryderet ved siden af.
- Skær flutes i små stykker og læg lidt smør ved.
Prøv også Efterårsgryde med kartoffelmos
Tips til Efterårsgryde med Kartoffelmos og jordskokker
- Du kan servere kartoffelmos til i stedet for ris.
Kommentarer
Ingen kommentarer