Gullasch
Af Min madopskrift
Til 4 personer
Ingredienser gullasch:
500 G. Gullasch kød eller andet oksekød
2 pæne gulerødder
5 stk. Skalotteløg løg eller 2 alm. løg
1 ds. hakket tomat (Økologisk)
½ l. fløde
Kryderier
Paprika, salt, peber, frisk chili
½ liter bouillon eller 1 bouillonterning okse
Meljævning
Kartoffelmos gullasch:
2 kg. kartofler (til mos)
2 dl. mælk
8 spsk. smør (til mos)
Fremgangsmåde gullasch:
Kødet brunes først. Herefter brunes løg skåret i kvarte ringe sammen med. Så tilsættes 1 tsk. frisk rød chili og 1 spsk. paprika. Dette svitses i ca. 1 minut.
Hæld dåsen med hakket tomat i, og der røres rundt. Herefter tilsættes bouillon vand, så meget at det netop lige dækker retten.
Gulerødderne, er skrællet og skåret i passende skiver og kommes i retten.
Der skrues ned for varmen, og det hele simrer i ca. 1½-1 time, eller til kødet er mørt.
Når retten kogt færdig skrues op for varmen til jævn varme, og nu tilsættes fløde og herefter meljævning (hvis det er nødvendigt).
Smag til slut til med salt og groft peber.
Tips
Skru ned for varmen igen, og lad retten simre videre i ca. 5 min, eller til retten har god varme igen.
Det giver retten et ekstra “pift” hvis der til slut tilføres friske krydderurter. Dette kunne være friske timian, kørvel mm.
Kartoffelmos:
Kartoflerne skrælles, skæres i store tern og koges møre i en gryde med vand.
Når kartoflerne er kogt færdig, moses de godt – evt. med en rigtig kartoffel moser. Smør kommes i og mælken tilsættes lidt efter lidt, til mosen har den rette konsistens.
Smages til med salt og lidt peber.
Evt. se opskrift på kartoffelmos i kategori kartofler
Kommentarer
Ingen kommentarer