Mørbradgryde med ris
Af Min madopskrift
Til 4 personer
Ingredienser mørbradgryde:
600 g eller 2 stk. afpudset svinemørbrader
2 løg
250 g frisk champignons
200 g bacon
1 spsk. delikatesse paprika
1 dåse økologiske hakkede tomater
1 spsk. koncentreret tomatpure
¼ liter piskefløde
150 g cocktailpølser eller almindelige pølser skåret i stykker.
Salt, peber
Smør eller olie til stegning
Tilbehør til Mørbradgryde:
600 gram kogte kartofler, kartoffelmos eller ris
Frisk salat.
Pynt til Mørbradgryde:
Persille eller kørvel til pynt.
Fremgangsmåde mørbradgryde:
Mørbraden skæres i 2 cm tykke skiver, og krydres med salt og peber.
Svits kødet i en tykbundet gryde og sæt det derefter til side.
Hak løgene i tynde skiver og skær champignons i halve eller kvarte stykker.
Bacon skæres i strimler og brunes i gryden. Tag derefter løg og champignon og svits med.
Hæld fedtet fra, kom kødet tilbage i gryden, kom paprika i gryden og svits det 1 minut. Tilsæt koncentreret tomatpure og svits det 30 sek. Nu tilsættes hakkede tomater, friske tomater, samt fløde.
Bring det hele i kog og lad det simre i 15 til 30 minutter, eller til det er kogt lidt ind.
Ttilsæt pølserne. Smag til med salt og peber, og lad det småsimre 5 minutter. Drys med hakket persille eller kørvel og server med ris eller kogte kartofler.
Kommentarer
Ingen kommentarer