Osso Buco med kogte hvide ris
Til 4 personer
Osso Buco af okseskank eller kalveskank, er en klassisk gryderet som kan laves pรฅ forskellige mรฅder og med forskelligt tilbehรธr. Osso Buco findes ogsรฅ i flere varianter fra egn til egn. Klassisk er dog, at man benytter kalve eller okseskank som kรธd.
Ingredienser:
- 6 skiver kalveskank eller okseskank pรฅ ca. 1400 gram
- 2 store lรธg
- 5 fed hvidlรธg
- 4 รธkologiske gulerรธdder
- Evt. 1 pastinak
- 2 stรฆngler blegselleri
- 2 dรฅser flรฅede รธkologiske tomater
- 1 lille dรฅse koncentreret tomatpurรฉ
- 3 dl god tรธr hvidvin f.eks. fra Alsace, Italien eller Sydtyskland
- 8 dl oksebouillon
- Olivenolie
- 5 spsk. mel
- Salt og peber
Tilbehรธr til Osso Buco af okseskank eller kalveskank:
Kogte ris med brรธd og smรธr
Pynt:
Hakket persille eller klippet karse
Fremgangsmรฅde:
Bed slagteren om Osso Buco af okseskank eller kalveskank og at skรฆre kรธdstykkerne ud i gode tykke skiver.
Kรธdet vendes fรธrst i mel blandet med salt og peber. Brunes derefter i en tykbundet gryde med olivenolie og lidt smรธr.
Gรธres i flere omgange, det ikke er muligt, at fรฅ plads til hele pรฅ en gang.
Sรฆt derefter kรธdet til side nรฅr det hele er brunet godt af.
Lรธg og hvidlรธg skรฆlles og hakkes fint og brunes let i gryden i resten af fedtstoffet. Tilsรฆt ekstra olie, hvis det er nรธdvendigt.
Skรฆr gulerรธdder, selleri og blegselleri i fine smรฅ stykker, evt. i en multihakker.
Kom de hakkede grรธntsager ned til lรธgene og svits dem med. Tilsรฆt nu tomatpurรฉ og svits det i 1 minut, sรฅ smagen rigtig kommer frem. Sรฅ kommes hvidvin i. Vi har brugt en god Riesling. Lad den lide fรฅ et halvt minut i gryden inden de flรฅede tomater kommes ved og rรธres ud.Evt. grimme endestykker pรฅ tomater skรฆres bort, da det ofte ses pรฅ flรฅede tomater.
Sรฅ fordeles kรธdet sรฅ godt som muligt i gryden. Dvs. sรฅ de ligger nede under grรธntsagerne og saucen.
Hรฆld bouillon ved og rรธr godt rundt. Lรฆg lรฅget pรฅ gryden og skrue ned for varmen, sรฅ det hele kun lige simrer.
Retten simrer i 2 til 3 timer, eller til kรธdet er blevet mรธrt.
Rรธr i gryden undervejs, sรฅ der ikke er noget som brรฆnder fast i bunden af gryden, men rรธr og vend forsigtigt, sรฅ Osso buco stykkerne ikke gรฅr fra hinanden.
Fremgangsmรฅde ris:
Kog ris. 3 dl ris til 5 dl. koldt vand, i 12 minutter med svag varme og 12 minutter i gryden, med varmen slukket.
Server med kogte ris og pynt med hakket persille eller karse.
Tips
Marven kan sagtens spises og smager godt


















Kommentarer
Ingen kommentarer