Osso Buco med kogte hvide ris
Til 4 personer
Osso Buco af okseskank eller kalveskank, er en klassisk gryderet som kan laves på forskellige måder og med forskelligt tilbehør. Osso Buco findes også i flere varianter fra egn til egn. Klassisk er dog, at man benytter kalve eller okseskank som kød.
Ingredienser:
- 6 skiver kalveskank eller okseskank på ca. 1400 gram
- 2 store løg
- 5 fed hvidløg
- 4 økologiske gulerødder
- Evt. 1 pastinak
- 2 stængler blegselleri
- 2 dåser flåede økologiske tomater
- 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
- 3 dl god tør hvidvin f.eks. fra Alsace, Italien eller Sydtyskland
- 8 dl oksebouillon
- Olivenolie
- 5 spsk. mel
- Salt og peber
Tilbehør til Osso Buco af okseskank eller kalveskank:
Kogte ris med brød og smør
Pynt:
Hakket persille eller klippet karse
Fremgangsmåde:
Bed slagteren om Osso Buco af okseskank eller kalveskank og at skære kødstykkerne ud i gode tykke skiver.
Kødet vendes først i mel blandet med salt og peber. Brunes derefter i en tykbundet gryde med olivenolie og lidt smør.
Gøres i flere omgange, det ikke er muligt, at få plads til hele på en gang.
Sæt derefter kødet til side når det hele er brunet godt af.
Løg og hvidløg skælles og hakkes fint og brunes let i gryden i resten af fedtstoffet. Tilsæt ekstra olie, hvis det er nødvendigt.
Skær gulerødder, selleri og blegselleri i fine små stykker, evt. i en multihakker.
Kom de hakkede grøntsager ned til løgene og svits dem med. Tilsæt nu tomatpuré og svits det i 1 minut, så smagen rigtig kommer frem. Så kommes hvidvin i. Vi har brugt en god Riesling. Lad den lide få et halvt minut i gryden inden de flåede tomater kommes ved og røres ud.Evt. grimme endestykker på tomater skæres bort, da det ofte ses på flåede tomater.
Så fordeles kødet så godt som muligt i gryden. Dvs. så de ligger nede under grøntsagerne og saucen.
Hæld bouillon ved og rør godt rundt. Læg låget på gryden og skrue ned for varmen, så det hele kun lige simrer.
Retten simrer i 2 til 3 timer, eller til kødet er blevet mørt.
Rør i gryden undervejs, så der ikke er noget som brænder fast i bunden af gryden, men rør og vend forsigtigt, så Osso buco stykkerne ikke går fra hinanden.
Fremgangsmåde ris:
Kog ris. 3 dl ris til 5 dl. koldt vand, i 12 minutter med svag varme og 12 minutter i gryden, med varmen slukket.
Server med kogte ris og pynt med hakket persille eller karse.
Tips
Marven kan sagtens spises og smager godt
Kommentarer
Ingen kommentarer