Til 4 personer
Dette er en klassiker de fleste kender og holder af. Særlig børn elsker paprikagryde, så har man en i huset der er lidt kræsen, kan man næsten altid servere paprikagryde. Og kommer du cocktailpølser i også, er den endnu mere børnevenlig. Cocktailpølser giver i øvrigt en dejlig røget smag til paprikagryden. Vi bruger små kartofler i stedet for ris, da de klæder retten særligt godt.
Ingredienser:
- 1400 gram kylling, f. eks kyllingebryst eller kyllingefileter
- 150 gram bacon i skiver
- 2 løg
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 lille dåse koncentreret tomatpure
- 2 spsk. paprika (ikke den røgede)
- ¼ liter piskefløde
- 1 spsk. honning eller sukker
- 1 spsk. vineddike
- Salt, peber
- 1 spsk. timian
- 150 gram champignons, små hele
Tilbehør til paprikagryde med kylling og bacon
- 800 gram Kartofler, små pille
- Evt. hakket persille eller basilikum
- Salat i skål
Fremgangsmåde paprikagryde med kylling og bacon
- Kog kartofler møre i letsaltet vand (ca. 15 minutter) og pil dem når de er kølet ned.
- Skær kyllingebryst i lidt grove stykker.
- Skær bacon i tynde skiver eller hak dem og kom dem i en gryde med lidt olie og svits det.
- Kom de grove stykker kylling i gryden og svits det indtil kødet er mørt og har fået lidt farve.
- Skær løg i halve ringe og svits det sammen med bacon og kylling.
- Tilsæt paprika og svits det med i ca. 1 min.
- Kom koncentreret tomatpure i og svits det med i ca. 1 minut.
- Kom de hakkede tomater og sukker i.
- Tilsæt vineddike og smag til med salt og peber og lad det simre i 15 minutter.
- Hvis der bruges cocktailpølser, svitses de nu i ca. 4 min. sammen med champignons. Tilsæt timian det sidste minut og kom det derefter op i en dyb tallerken eller lign.
- Hæld fløden i gryderetten, kog yderligere ca. 5-7 min. og smag til med salt og peber.
- Kom de små kartofler i paprikagryden og varm dem med i ca. fem minutter.
- I midten af gryden anrettes champignons.
- Server paprikagryden drysset med hakket persille eller basilikum og en skål dejlig frisklavet salat.
Prøv også paprikagryde med kylling og bacon
Tips.
- Svits evt. cocktailpølser, som kommes i 10 minutter før retten er færdig!
Kommentarer
Ingen kommentarer