Denne opskrift er lavet til den nye type Crock-pot som både er en ”slowcook” gryde og en ”ekspres” gryde, fordi den tilbereder maden lynhurtigt under pres. Risotto i crock-pot med svinemørbrad laves både i gryde og ovn. Crock-pot er en slags elektronisk gryde der er ret smart at tilberede mad i.
Du kan enten bruge den hvis du vil lave simreretter der skal simre i mange timer, eller bruge damp og pres funktionen, som tilbereder maden under høj varme og pres. Derved går madlavningen meget hurtige, men stadig saftigt og lækkert.
Det smarte ved gryden er også, at den har en del indbyggede programmer, så man skal bare komme ingredienserne i gryden og trykke på knappen.
Vi besluttede os for, at prøve en af de indbyggede funktioner som er risotto da risotto er lidt tidskrævende, fordi man skal røre rundt i gryden hele tiden. Vi fandt ud af, at du kan lave den lækreste risotto i Crock-pot og tilmed på en meget tidsbesparende måde.
Risotto i Crock-pot med Svinemørbrad
Ingredienser
- 1 liter Vand (Eller grøntsags eller kyllingefond)
- 3½ dl Arborio ris (Risotto ris)
- 1 stk. kyllingebouillon (Udelades hvis der bruges fond)
- 2 spsk. Smør
- 1 stk. Løg
- 2 stk. Hvidløgsfed
- 1½ dl Hvidvin
- 1 dl Parmesanost (Revet)
- 1 tsk. Salt og knivspids sort peber
Tilbehør
- 1 stk. Svinemørbrad
- 175 g Bacon
- 4 spsk. Olivenolie
Sådan gør du
- Hak bacon groft og kom olie på panden.
- Svits bacon til det begynder at smide fedtet.
- Kom svinemørbrad på panden og svits den brun på alle sider i baconfedt.
- Sæt svinemørbrad i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter eller til den er gylden og gennemstegt.
- Hak løg groft og hvidløg fint.
- Brug stege funktionen i gryden og svits løg og hvidløg i et minut i lidt smør.
- Tilsæt ris, vin og bouillon og vand og rør godt rundt.
- Smag til med salt og peber.
- Sæt derefter Crockpot i risotto funktion og luk for dampventil.
- På display foran gryden står hvornår risotto er færdigt.
- Derefter lettes der forsigtigt på dampventil, så dampen slipper ud.
- Åben gryden og tilsæt parmesanost
- Rør grundigt rundt til det sidste væske er blevet suget op af risen.
- Smag til med salt og peber.
Servering
- Server ris risotto med svinemørbrad og en frisk salat.
- Sæt ekstra parmesan på bordet.
Ernærnærings fakta
Prøv også lammeragout i Crock-Pot
Tips
- Programmerbar slowcooker med automatisk overgang til varmeholdning, når maden er færdig, så der er ikke noget der brænder på, hvis du glemmer tiden.
- Prøv at erstatte løg med champignons.
- Tilsæt porre for mere smag
Skriv et svar