Denne opskrift er lavet til den nye type Crock-pot som både er en ”slowcook” gryde og en ”ekspres” gryde, fordi den tilbereder maden lynhurtigt under pres. Risotto i crock-pot med svinemørbrad laves både i gryde og ovn.
Crock-pot er en slags elektronisk gryde der er ret smart at tilberede mad i.
Du kan enten bruge den hvis du vil lave simreretter der skal simre i mange timer, eller bruge damp og pres funktionen, som tilbereder maden under høj varme og pres. Derved går madlavningen meget hurtige, men stadig saftigt og lækkert.
Det smarte ved gryden er også, at den har en del indbyggede programmer, så man skal bare komme ingredienserne i gryden og trykke på knappen.
Vi besluttede os for, at prøve en af de indbyggede funktioner, “risotto” da risotto er lidt tidskrævende, fordi man skal røre rundt i gryden hele tiden.
Vi fandt ud af, at du kan lave den lækreste risotto i Crock-pot og tilmed på en meget tidsbesparende måde.
Prøv også lammeragout i Crock-Pot
Gå til
Hvad er en crock-pot?
En “Crock-Pot” er en mærkevare af en langsomt-kogende elektrisk gryde, også kendt som en “slow cooker”.
Fordelen ved en Crock-Pot er, at den kan tilberede mad over en lang periode ved lav temperatur.
Dette gør det muligt at forberede måltider på forhånd og lade dem tilberede i løbet af dagen eller natten, mens du er væk fra hjemmet eller beskæftiget med andre aktiviteter.
Den langsomme tilberednings proces kan også gøre kød og grøntsager mere møre og saftige, og kan frigive mere smag fra krydderier og urter.
Crock-Potter kan også være mere energieffektive end traditionelle ovne eller komfurer og kan bidrage til at reducere madspild.
Risotto i crock pot
Det er muligt at lave risotto i en crock pot, men det er ikke den ideelle løsning i forhold til en stor gryde, da man også skal røre rundt i gryden. Dog bliver resultatet rigtigt godt, hvis du bruger en stor crock pot som vi gør.
Risotto kræver nemlig en bred og dyb gryde, der kan rumme en del væske der gør det muligt for risene at koge jævnt.
Hvis du ikke har en passende gryde til rådighed, kan du dog følge vores opskrift på risotto i crock pot, og justere opskriften og mængden af væske efter behov.
Sådan laver du risotto i en crock-pot
Ja, det er muligt at lave risotto i en Crock-Pot, men det kræver en lidt anderledes tilgang end traditionel risotto.
I stedet for at røre og tilsætte væske gradvist, skal du tilføje alle ingredienserne på én gang og lade dem tilberede på lav varme i ca. 2-3 timer, eller indtil risene er møre og saftige.
Da Crock-Pot’en tilbereder ved lav varme, kan risottoen dog blive lidt mere blød og mindre cremet end traditionel risotto.
Du kan derfor overveje, at bruge ægte arborio ris, der er mere velegnede til langsom tilberedning end andre varianter af ris.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 4 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
1 liter Vand (eller grøntsags eller kyllingefond)
3 ½ dl Arborio ris (Risotto ris)
1 stk. Kyllingebouillon (Udelades hvis der bruges fond)
2 spsk. Smør
1 stk. Løg
2 stk. Hvidløgsfed
1½ dl Hvidvin
1 dl Parmesanost (Revet)
1 tsk. Salt og knivspids sort peber
🥗Tilbehør
1 stk. Svinemørbrad
175 g Bacon
4 spsk. Olivenolie
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Hak bacon groft og kom olie på panden.
Svits bacon til det begynder at smide fedtet.
Kom svinemørbrad på panden og svits den brun på alle sider i baconfedt.
Sæt svinemørbrad i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter eller til den er gylden og gennemstegt.
Hak løg groft og hvidløg fint.
Brug stege funktionen i gryden og svits løg og hvidløg i et minut i lidt smør.
Tilsæt ris, vin og bouillon og vand og rør godt rundt.
Smag til med salt og peber.
Sæt derefter Crockpot i risotto funktion og luk for dampventil.
På display foran gryden står hvornår risotto er færdigt.
Derefter lettes der forsigtigt på dampventil, så dampen slipper ud.
Åben gryden og tilsæt parmesanost
Rør grundigt rundt til det sidste væske er blevet suget op af risen.
Smag til med salt og peber.
🍽Servering
- Server ris risotto med svinemørbrad og en frisk salat.
- Sæt ekstra parmesan på bordet.
💭❓ Tips og FAQ
Her er nogle tips til risotto i Crock-pot:
Programmerbar slowcooker med automatisk overgang til varmeholdning, når maden er færdig, så der er ikke noget der brænder på, hvis du glemmer tiden.
Prøv at erstatte løg med champignons.
Tilsæt porre for mere smag
❓ FAQ
Ja, det er muligt at lave risotto i en Crock-Pot, men det kræver en lidt anderledes tilgang end traditionel risotto.
I stedet for at røre og tilsætte væske gradvist, skal du tilføje alle ingredienserne på én gang og lade dem tilberede på lav varme i ca. 2-3 timer, eller indtil risene er møre og saftige.
En “Crock-Pot” er en mærkevare af en langsomt-kogende elektrisk gryde, også kendt som en “slow cooker”.
📋 Opskrift med noter
Risotto i Crock-pot med Svinemørbrad
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
- 1 liter Vand (eller grøntsags eller kyllingefond)
- 3½ dl Arborio ris (Risotto ris)
- 1 stk. Kyllingebouillon (Udelades hvis der bruges fond)
- 2 spsk. Smør
- 1 stk. Løg
- 2 stk. Hvidløgsfed
- 1½ dl Hvidvin
- 1 dl Parmesanost (Revet)
- 1 tsk. Salt og knivspids sort peber
Tilbehør
- 1 stk. Svinemørbrad
- 175 g Bacon
- 4 spsk. Olivenolie
Sådan gør du
- Hak bacon groft og kom olie på panden.
- Svits bacon til det begynder at smide fedtet.
- Kom svinemørbrad på panden og svits den brun på alle sider i baconfedt.
- Sæt svinemørbrad i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter eller til den er gylden og gennemstegt.
- Hak løg groft og hvidløg fint.
- Brug stege funktionen i gryden og svits løg og hvidløg i et minut i lidt smør.
- Tilsæt ris, vin og bouillon og vand og rør godt rundt.
- Smag til med salt og peber.
- Sæt derefter Crockpot i risotto funktion og luk for dampventil.
- På display foran gryden står hvornår risotto er færdigt.
- Derefter lettes der forsigtigt på dampventil, så dampen slipper ud.
- Åben gryden og tilsæt parmesanost
- Rør grundigt rundt til det sidste væske er blevet suget op af risen.
- Smag til med salt og peber.
Servering
- Server ris risotto med svinemørbrad og en frisk salat.
- Sæt ekstra parmesan på bordet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer