Svinemørbrad grillet og fyldt med bacon og chilipesto, er en rigtig god måde at få smag og saft i en ellers lidt tørt stykke kød.
Tilbehøret er ovnkartofler i smør og krydderurter og en frisk salat til. Dette er en meget velsmagende og forholdsvis nem menu at lave selv.
Mørbraden får sin smag fra bacon og chilipesto. Det hele passer sig selv i henholdsvis grill og ovn. Opskriften her er til 2 personer og sværhedsgrad er meget nem.
Prøv også Hildas svinemørbrad med baconsvøb eller svinemørbrad med kartoffelmos, eller svinemørbrad marineret og fyldt
Indhold i opskrift - Hop til:
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. svinemørbrad (800 gram)
- 1 spsk. chili pesto (eller chilipasta. Du kan komme chili eller chiliflager i pesto.)
- 1 tsk. ingefær (finthakket)
- ½ stk. peberfrugt (skåret i små stykker)
- 2 spsk. smør
- 1 håndfuld ost (feta eller mozzarella der er skåret i små stykker)
- 250 gram bacon (slice og skåret små terninger)
- 1 spsk. balsamicoeddike (mørk)
- 1 tsk. salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 800 g kartofler (små petit kartofler i ovn)
- 1 håndfuld krydderurter (hakkede friske eller tørrede krydderurter)
- 400 gram frisk salat (frisk)
- 2 spsk. timian
- 1 tsk. rosmarin
- 1 spsk. smør
- 1 tsk. Salt og peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Mørbrad afpudses for fedt og sener.
- Skær lidt bacon i strimler eller små stykker.
- Derefter tager du en slagterkniv eller anden god kniv og skær svinemørbrad næsten i gennem på langs. Derefter laver du et par lange snit i indersiderne så smagen rigtig kan trænge ud i kødet.
- Krydr indvendigt med salt og peber og gnid det hele godt rundt med lidt smør.
- Fordel nu et par tsk. chilipasta eller chilipesto godt ned i indersiden af mørbraden. Nu kommer du resten af ingredienserne i, undtagen bacon, som presses godt ned i toppen og balsamico som dryppes over til sidst.
- Vikl bacon slice hele vejen rundt om til sidst.
- Stik evt. nogle kødnåle ind, for at holde på fyldet.
- Tænd op i grillen og grill den fyldte svinemørbrad i ca. 20 min. på direkte varme. Vend den løbende, så den bliver gylden hele vejen rundt. Derefter indirekte varme i ca. 20 minutter eller indtil svinemørbrad er gennemstegt. Temperaturen skal helst ikke over 200 grader, da du så risikerer at den bliver for mørk.
Fremgangsmåde ovnkartofler
- Tag de små petitkartofler og fjern skrællen eller behold den på. Kom kartoflerne op i et fad og kom et par klatter smør i fadet. Krydr med salt og peber.
- Drys nu 1 eller 2 spsk. tørret timian og 1 tsk. tørret rosmarin over kartofler og fordel det godt rundt.
- Sæt det ind i ovnen på 180 grader og bag kartofler til de er brune og møre. Jo mindre kartoflerne er, jo kortere tid i ovnen. Vend det hele rundt et par gange så de får varme og bliver gyldne hele vejen rundt.
🍽Servering
Skær et stykke fyldt svinemørbrad og anret det med frisk salat og de smørbagte timiankartofler. Læg et par klatter koldt smør, som kartoflerne dyppes i, når de spises. Dryp også med lidt stegesky fra fadet.
Tips til Svinemørbrad grillet og fyldt
- Du kan evt. også vikle bacon rundt om hele svinemørbraden.
📋 Komplet opskrift med noter
Fyldt svinemørbrad
Bedøm opskriften ⭐ Hvor mange stjerner får den? ⭐⭐⭐⭐⭐
Ingredienser
- 1 stk. svinemørbrad (800 gram)
- 1 spsk. chili pesto (eller chilipasta. Du kan komme chili eller chiliflager i pesto.)
- 1 tsk. ingefær (finthakket)
- ½ stk. peberfrugt (skåret i små stykker)
- 2 spsk. smør
- 1 håndfuld ost (feta eller mozzarella der er skåret i små stykker)
- 250 gram bacon (slice og skåret små terninger)
- 1 spsk. balsamicoeddike (mørk)
- 1 tsk. salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Mørbrad afpudses for fedt og sener.
- Skær lidt bacon i strimler eller små stykker.
- Derefter tager du en slagterkniv eller anden god kniv og skær svinemørbrad næsten i gennem på langs. Derefter laver du et par lange snit i indersiderne så smagen rigtig kan trænge ud i kødet.
- Krydr indvendigt med salt og peber og gnid det hele godt rundt med lidt smør.
- Fordel nu et par tsk. chilipasta eller chilipesto godt ned i indersiden af mørbraden. Nu kommer du resten af ingredienserne i, undtagen bacon, som presses godt ned i toppen og balsamico som dryppes over til sidst.
- Vikl bacon slice hele vejen rundt om til sidst. Dette kan udelades, men giver ekstra smag.
- Stik evt. nogle kødnåle ind, for at holde på fyldet.
- Tænd op i grillen og grill den fyldte svinemørbrad i ca. 20 min. på direkte varme. Vend den løbende, så den bliver gylden hele vejen rundt. Derefter indirekte varme i ca. 20 minutter eller indtil svinemørbrad er gennemstegt. Temperaturen skal helst ikke over 200 grader, da du så risikerer at den bliver for mørk.
Fremgangsmåde ovnkartofler
- Tag de små petitkartofler og fjern skrællen eller behold den. Kom kartoflerne op i et fad og kom et par klatter smør i fadet. Krydr med salt og peber. Drys nu 1 eller 2 spsk. tørret timian og 1 tsk. tørret rosmarin over kartofler og fordel det godt rundt.
- Sæt det ind i ovnen på 180 grader og bag kartofler til de er brune og møre. Jo mindre kartoflerne er, jo kortere tid i ovnen. Vend det hele rundt et par gange så de får varme og bliver gyldne hele vejen rundt.
Servering
- Skær et stykke fyldt svinemørbrad og anret det med frisk salat og de smørbagte timiankartofler. Læg et par klatter koldt smør, som kartoflerne dyppes i, når de spises. Dryp også med lidt stegesky fra fadet.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tina nymann skriver
Mums! Det ser vel nok lækkert ud og lige vores smag også kan det laves her ombord på skibet, så opskriften skal helt sikkert prøves en af de næste dage?
Bjørn Nielsen skriver
Super lækker opskrift med svinemørbrad. Saftig indeni og sprød udenpå.