Denne Italienske Frittata med kartofler er en slags æggekage, hvor fyldet er grøntsager. Det er en vegetarisk ret, hvis du udelader bacon som pynt. En meget mættende og sund ret med mange proteiner.
Hvis du får rester, opbevares disse i en lukket beholder i køleskabet. Du kan sagtens lune denne ret op i ovnen igen uden at det går ud over konsistensen eller smagen.
Grillede Pølser
Hvis man gerne vil have lidt kød til denne æggekage, er grillede pølser perfekte at servere til. Til denne opskrift grillede vi frankfurtere og serverede til. Den saltede og røgede smag fra pølserne, komplementer æggekagen rigtig godt og hæver niveauet i smagen.
Man kan også grille andet kød og servere til, dette kunne f.eks. være grillet flæsk.
Prøv også Æggekage med laks eller æggekage med kartofler
Indhold i opskrift - Hop til:

👨🏻🍳 Derfor skal du lave denne opskrift
Her får du opskriften på frittata, som er en nem Italiensk æggekage med grøntsager og bacon, som både smager godt, er mættende og kan laves på under 30 minutter, hvis du bruger kolde kogte kartofler.
Leder du efter en nem og lækker opskrift, der både mætter og kan varieres i det uendelige? Så er frittata det oplagte valg. Denne italienske æggeret er ikke bare enkel at lave, den er også fuld af smag og perfekt til både hverdag og weekend.
Derfor skal du lave denne frittata:
🥚 Frittata – nem, sund og smagfuld hverdagsret, som kan varieres meget.
Børn, ældre og teenagere: Er både perfekt at servere for, ældre, teenagere og børn, da retten indeholder meget protein og derfor er meget mættende.
Nem og hurtig: Med få ingredienser og minimal forberedelse er frittata klar på ca. 30 minutter. Perfekt til travle dage og dage hvor man er ekstra sulten.
Sund og mættende: Æg giver dig masser af protein, mens grøntsagerne bidrager med fibre og vitaminer – et godt og balanceret måltid.
God måde at undgå madspild: Brug det, du har i køleskabet – frittata er ideel til rester af grønt, ost eller kød.
Velegnet til alle måltider: Server den varm til aftensmad eller brunch – eller kold i madpakken dagen efter. Er desuden perfekt til at lune op i en ovn, hvis du har mulighed for det på arbejdet.
Imponer uden besvær: Med sin flotte form og farverige fyld ser frittata imponerende ud, men kræver ikke avancerede køkkenevner eller tekniker.
Tip:
Frittata kan bages i ovnen eller færdiggøres på panden – og du kan nemt tilføje dine egne favoritter som f.eks. feta, bacon, grønkål eller andre krydderurter.

🍽 Inden du går i gang
Før du går i gang med at lave frittata‑opskriften, er der nogle vigtige ting, du bør være opmærksom på, så resultatet bliver bedst muligt. Hvad bør du tjekke / overveje inden start:
Redskaber & pande: Sørg for, at du har en pande eller et fad, der kan gå i ovnen (ovnfast). Hvis ikke, skal du overføre til et ovnfast fad. Frittata starter typisk på komfuret og færdiggøres i ovnen — hvis pande ikke tåler ovn, kan retterne mislykkes eller du risikerer beskadigelse.
Ovn: Forvarm ovnen til den temperatur, opskriften kræver. Tjek også om du bruger over-/undervarme eller varmluft. Hvis ovnen ikke er varm nok, kan midten forblive rå, mens kanterne bliver overkogte.
Ingredienser: Gennemgå ingredienslisten grundigt: æg, mælk/fløde, ost, grøntsager, krydderier osv. Sørg for, at du har præcis mængderne. Manglende ingredienser undervejs kan presse dig til at improvisere, hvilket kan påvirke resultatet.
Forbered grøntsager og fyld: Snit grøntsager i jævn størrelse; forkog eller blanchér hårde grøntsager, hvis nødvendigt; sørg for at grøntsager er afdryppede, hvis de er saftige. Ensartede stykker giver jævn tilberedning. For meget væske fra grønt kan gøre retten våd og svær at sætte sig.
Æggemassen: Pisk æg, mælk/fløde og krydderier godt sammen. En godt blandet æggemasse giver jævn struktur og undgår “rå lommer”.
Proportion mellem fyld og æg: Vurder ikke at fylde for meget (for meget grønt, ost, kød osv.). Hvis fyldet fylder for meget, kan æggemassen have svært ved at binde og frittata’en bliver tynd og kan falde fra hinanden.
Stegetid og tykkelse: Tænk over hvor tyk din frittata bliver — jo tykkere, jo længere tid i ovn. Hvis den er for tyk, kan midten være rå selvom overfladen er fast.
Placering i ovn: Ofte er midtrillen (eller næstnedre) bedst til at få jævn varme. For høj eller lav placering kan give ujævn bagning (brændt top eller rå bund).
Hviletid efter ovn: Lad frittata’en hvile nogle minutter efter, du tager den ud af ovnen, før du skærer i den. Den “sætter sig” lidt — hvis du skærer for hurtigt, kan den smuldre eller falde fra hinanden.
Krydring og smag: Smag til med salt, peber og eventuelle krydderurter undervejs (og især til sidst). Det er nemmere at justere smagen til sidst end at rette op, hvis du har overkrydret.

⏲️ Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør: 5 minutter. Arbejdstid: 5 min. Samlet tid: 30 min. Opskrift: til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 400 til 500 g kartofler (ca. 8 stk. skåret i tynde skiver)
- 200 g cherrytomater (skåret i halve eller skiver)
- 150 g spinat (frisk)
- 150 g mozzarella (friske skåret i tern)
- 100 g spinat (frisk)
- 100 g bacon (slice)
- 1 stk. løg (pilles og skæres i kvarte ringe)
- ½ stk. broccoli (små buketter)
- 8 stk. æg
- 1 stk. squash (skiver)
- 2 spsk. olivenolie (til stegning)
- 1 spsk. parmesan (friskrevet)
- 1 tsk. salt og et drys peber
Servering
- 6 skiver rugbrød (kan udelades)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skræl eller pil kartofler når de er kogt. Kartoflerne koges møre i letsaltet vand. Køles helt ned, og skæres derefter i meget tynde skiver.
- Æggene piskes derefter sammen i en skål, med salt og peber. Skal være luftig æggemasse for bedste resultat.
- Klargør grøntsager som anvist i ingredienslisten.
- Ovnen varmes op på 180°. alm varme eller skånsom varmluft. Tag en stegepande som kan tåle at komme i ovnen. Kom olie og evt. lidt smør på og steg løg, kartofler, squash skiverne og broccoli let gyldne. Tilsæt spinat, og lad det stege, indtil spinaten falder sammen.
- Tag panden af varmen. Hæld æggemassen over, og anret tomater og stykker af mozzarella over. Steg frittataen i ovnen i ca. 20 til 25 minutter, eller til æggemassen er stivnet og overfladen er let gylden. Æggekagen skal ikke vendes.
🍽Servering
- Steg bacon gylden og sprød på en stegepande og anret ovenpå frittata.
- Riv parmesan over den færdige frittata, pynt med hakket basilikum.
- Servér straks og med rugbrød til.

💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
Her får du vores 5 bedste tips til opskriften:
Forbered og forbehandl grøntsagerne godt
Grøntsager indeholder vand, især squash, tomat, peberfrugt osv. Hvis du hælder dem rå i æggemassen, kan de afgive væske og gøre frittataen våd eller mindre fast.
Svits grøntsagerne (løg, squash, broccoli, peber osv.) i lidt olie, indtil de er bløde og en del af væsken er fordampet, før du tilsætter æggemassen.
Brug en pande, der kan tåle ovn
Når æggemassen hældes over grøntsagerne, skal du bage retten færdig i ovnen. Det er en stor fordel at bruge en pande med ovnfast håndtag, så du kan tage den direkte fra komfuret til ovnen uden at skifte fad.
Hvis din pande ikke er ovnfast, brug et ildfast fad (smurt godt), men husk at overføre forsigtigt, så fyldet ikke forskubber sig.
Pisk æggemassen godt og undgå overfyld
For at få en luftig og jævn frittata, er det vigtigt at piske æggene og eventuel mælk/fløde grundigt, så blandingen er ensartet og luftig.
Pas på ikke at stoppe panden med for meget fyld af grøntsager, ost, kød osv. Hvis der er for meget fyld, kan det hæmme, at æggemassen sætter sig pænt.
Bag ved passende temperatur og placering
Bag frittataen i ovnen ved en mellemtemperatur (typisk 180–200 °C), så overfladen får farve uden at blive mørk for hurtigt og før midten er færdigbagt.
Brug næstnederste ovnrille, så varmen fordeles jævnt i retten. Start eventuelt med 2–3 minutter med grill (øverste varme), så du får en let gylden overflade til sidst.
Lad retten “sætte sig” før servering
Når frittataen tages ud af ovnen, kan den stadig være lidt “blød” i midten. Lad den hvile 5–10 minutter før du skærer i den, på den måde køler den ned så den stivner lidt mere og bliver nemmere at skære pænt uden, at den smuldrer.
❓ FAQ
Her er en FAQ med 3 relevante spørgsmål til en frittata-opskriften:
Ja! Frittata er en rigtig “tøm køleskabet”-ret. Du kan bruge næsten alle slags grøntsager som fx spinat, porrer, champignon, blomkål, broccoli med mere. Bare husk at svitse grøntsager først, så de ikke gør frittataen vandet.
Du kan bruge mange typer ost, fx feta, cheddar, gratinerings ost, mozzarella eller parmesan. Feta giver en salt og cremet smag, mens parmesan giver mere dybde. Brug den ost, du bedst kan lide, eller en blanding for ekstra smag.
Ja, den er perfekt til forberedelse. Du kan lave den dagen før og opbevare den i køleskabet. Spis den kold, eller lun den i ovnen ved 150 °C i ca. 10 minutter, eller tag et stykke med i madpakken. og lun den op eller spis den som den er.
📋 Komplet opskrift med noter

Nem og sund frittata – opskrift på italiensk æggeret
Bedøm opskriften ⭐ Hvor mange stjerner får den? ⭐⭐⭐⭐⭐
Ingredienser
- 400 g kartofler (ca. 8 stk. Skåret i tynde skiver)
- 1 stk. løg (pilles og skæres i kvarte ringe)
- 200 g cherrytomater (skåret i halve eller skiver)
- 150 g spinat (frisk)
- 150 g mozzarella (friske skåret i tern)
- 100 g spinat (frisk)
- 100 g bacon (slice)
- ½ stk. broccoli (små buketter)
- 8 stk. æg
- 1 stk. squash (skiver)
- 2 spsk. olivenolie (til stegning)
- 1 spsk. parmesan (friskrevet)
- 1 tsk. salt og et drys peber
Servering
- 6 skiver rugbrød
Sådan gør du
- Skræl eller pil kartofler når de er kogt. Kartoflerne koges møre i letsaltet vand. Køles helt ned, og skæres derefter i tynde skiver.
- Æggene piskes derefter sammen i en skål, med salt og peber.
- Skyl og klargør grøntsager som anvist i ingredienslisten.
- Ovnen varmes op på 180°. alm varme eller skånsom varmluft. Tag en stegepande som kan tåle at komme i ovnen. Kom olie og evt. lidt smør på og steg løg, kartofler, squash skiverne og broccoli let gyldne. Tilsæt spinat, og lad det stege, indtil spinaten falder sammen.

- Tag panden af varmen. Hæld æggemassen over, og anret tomater og stykker af mozzarella over. Steg frittataen i ovnen i ca. 20 til 25 minutter, eller til æggemassen er stivnet og overfladen er let gylden.
Servering
- Steg bacon gylden og sprød på en stegepande og anret ovenpå frittata.
- Riv parmesan over den færdige frittata, pynt med hakket basilikum.
- Servér straks og med rugbrød til.

Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.

















Kommentarer
Ingen kommentarer