Spaghetti Carbonara – den simple med jalapeno og hvidløg
Antal personer: 4 personer – ELLER mad til 4 dage 😀
Denne udgave har også et moderne ”pift” hvis man er til jalapenos og hvidløg.
Vi kender den alle sammen – den fede, velsmagende og altid en succes – carbonara!
Spaghetti Carbonara – den simple kan på ingen måde siges at være sund eller kaloriefri, men den smager dog helt fantastisk!
Jeg har dog bare altid det problem når jeg skal lave den, at jeg synes den tager lang tid.
Derfor har jeg gået og eksperimenteret lidt med, hvordan jeg kunne lave den hurtigt, så jeg også kunne få glæde af den, i min travle hverdag.
I hverdagene er jeg ofte på farten og derfor bliver min aftensmad hurtigt bare til et stykke rugbrød eller en sandwich. Men det behøves det jo ikke! Jeg har fundet ud af, at hvis jeg om søndagen, laver mig en stor portion (f.eks. spaghetti carbonara), så har jeg jo rester til et par dage.
Dette er faktisk rigtig smart og ofte kan lasagne og andre retter også fryses ned. Så har jeg altid lækker aftensmad til de dage jeg kommer sent hjem og jeg kan varierer det, fordi jeg har flere forskellige retter i fryseren.
Se så er det pludselig ikke så slemt at være studerende 😀 Men nok om det – tilbage til den hurtige carbonara.
Af Julie Fie – Min Madopskrift
Det du skal bruge til Spaghetti Carbonara – den simple
* 125 gram bacon i tern/skiver (så kan du selv skære dem ud i størrelse efter eget ønske)
* 500 gram spaghetti – kan også godt være pasta – smager virkelig også godt med skruer/penne til! J
* 4 æg
* 100 gram parmesan ost (altså jeg bruger gerne mere – men jeg er også RIGTIG stor fan af parmesan ost. Jeg plejer at rive noget ved siden af, i en skål. Så kan jeg altid komme ekstra på hvis jeg synes og så behøver mine gæster heller ikke al den ost hvis de ikke er til det :D)
* 3 dl. Piskefløde
* salt og peber
Fremgangsmåden Spaghetti Carbonara – den simple
Sæt en gryde over med vand og kog pastaen.
Mens pastaen koger kommes de 4 æg i en skål og piskes godt og herefter tilsætter du fløden til blandingen og rører godt sammen.
Når dette er gjort steges baconen. Hvis du har købt bacon i skiver, skæres dette ud først, i passende størrelse efter behov. Så svitses bacon på panden til det får den sprøde konsistens som du ønsker.
Når pastaen er færdig, hældes vandet fra og pastaen kommes på en pande (det skal være en dyb pande) og baconen hældes oven på pastaen.
Panden skal stå ved jævn/svag varme så det kun lige får varmen. Nu tilsættes blandingen med æg og fløde og det hele røres godt rundt. Når blandingen og blandet godt sammen, tilsætter du krydderier efter behov og til sidst river du osten hen over.
Nu blandes det hele sammen og der skrues lige lidt op for blusset så det lige kan småkoge lidt så ingredienserne kan blande sig, og så er der ellers mad! J
OBS!
* Jeg plejer ikke og afmåle osten med de 100 gram. Jeg plejer bare at rive det hen over retten og så når jeg synes den virker fed nok (eller smager fed nok – jeg smager altid på det) så stopper jeg med at komme mere på.
* Hvis du ønsker at give din carbonara et ”lille pift”, så kan du tilsætte hvidløgsolie, lidt chili og jalapenos.
Det lyder måske mærkeligt, men det smager faktisk helt fantastisk! Også fordi de giver lidt friskhed til den ellers fede ret.
Retten kan serveres med hjemmelavet brød eller hvidløgsbrød til – opskriften på det lækreste hvidløgsbrød/almindeligt brød, kan ses her på siden.
Opskrift på hjemmelavet hvidløgsbrød
Ellers hvis det skal være rigtig italiensk, kan man jo servere crostini til, og måske lidt bruchetta brød til forret J
Tips til Spaghetti Carbonara – den simple
Du kan gemme noget af bacon, og bruge som pynt på pålæg, og udelade det fra retten, som jeg har gjort, hvis du vil have en lidt lettere udgave, men stadig vil have den gode smag.
Rigtig god fornøjelse
Mvh. Julie Fie – Madskribent på Min Madopskrift
Kommentarer
Ingen kommentarer