Et stykke konfekt må gerne være stort og indbydende. Bagerens juletræstammer er store, lækre og fyldt med marcipan, og med et twist af rom. Vi kan kun sige, glæd dig.
Prøv også vores julekonfekt stykke 2013 Mørk marcipanknas
Gå til
Bagerens juletræstammer. Årets julekonfekt 2014
Vi på Min Madopskrift, har igen i år, lagt os i selen for, at fremstille det mest velsmagende konfektstykke i 2014. I anledningen af julen 2014, har vi afprøvet mange forskellige konfekt opskrifter, for at lave julens og årets bedste julekonfekt. Vi har valgt at marcipan skulle være den vigtigste ingrediens, da det er tradition i klassisk fynsk konfekt.
Opskrift med noter
Bagerens juletræstammer
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
- 400 g Chokoladekage (gerne en rest chokoladekage)
- 50 g Nougat
- 125 g Marcipan (f.eks. Odense Marcipan)
- 175 g Chokolade (mørk, f. eks Odense mørk chokolade)
- 6 spsk. Jordbærmarmelade (gerne hjemmelavet)
- 2 tsk. Romessens
- 2 spsk. Rom (mørk Jamaica)
Pynt
- 1 spsk. Flormelis (sigtet )
- 100 g Valnødder
Sådan gør du
- Kom kagen, marcipan, nougat, smeltet chokolade og jordbærmarmelade i en røreskål og rør det godt sammen, til du får en mørk kagemasse.
- Smag kagemassen til med romessens og Jamaica rom.
- Sæt kagemassen i køleskabet en times tid eller indtil den er fast.
- Skrab kagemassen ud på køkkenbord og rul den til en aflang pølse med cirka samme tykkelse som du får, når du sætter pegefinger og tommelfinger sammen.
- Brug evt. handsker så du ikke opvarmer kagemassen, så den smelter og bliver klistret.
- Tag marcipanen og rør den evt. sammen med en kopfuld flormelis og en spiseske glukosesirup, for at få hvidere marcipan, men også for at spare lidt på marcipanen.
- Smelt chokoladen i et vandbad.
- Rul marcipanen ud i 3 mm tykkelse, og samme længde som pølsen.
- Kom marcipanen udenpå.
- Når marcipanen dækker pølsen hele vejen rundt, skæres pølsen ud i passende stykker. Ca. 15 til 20 stykker.
- Pak enderne ind i marcipan og dyp dem i smeltet chokolade eller dyp blot enderne i smeltet chokolade.
- Eller dyp hele stykket i chokolade.
- Sæt det ind i køleskabet en times tid.
- Pynt nu juletræstammen med sigtet flormelis og sæt halve valnødder ned i juletræstammen.
- Skær evt. juletræstammerne ud i små stykker der er skåret på tværs.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid ca. 25 min. Opskrift giver 15 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 400 g Chokoladekage Gerne en rest chokoladekage
- 50 g Nougat
- 125 g Marcipan F.eks. Odense Marcipan
- 175 g Chokolade Mørk, f. eks Odense mørk chokolade
- 6 spsk. Jordbærmarmelade Gerne hjemmelavet
- 2 tsk. Romessens
- 2 spsk. Rom mørk Jamaica
🥬Pynt
- 1 spsk. Flormelis Sigtet
- 100 g Valnødder
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kom kagen, marcipan, nougat, smeltet chokolade og jordbærmarmelade i en røreskål og rør det godt sammen, til du får en mørk kagemasse.
- Smag kagemassen til med romessens og Jamaica rom.
- Sæt kagemassen i køleskabet en times tid eller indtil den er fast.
- Skrab kagemassen ud på køkkenbord og rul den til en aflang pølse med cirka samme tykkelse som du får, når du sætter pegefinger og tommelfinger sammen.
- Brug evt. handsker så du ikke opvarmer kagemassen, så den smelter og bliver klistret.
- Tag marcipanen og rør den evt. sammen med en kopfuld flormelis og en spiseske glukosesirup, for at få hvidere marcipan, men også for at spare lidt på marcipanen.
- Smelt chokoladen i et vandbad.
- Rul marcipanen ud i 3 mm tykkelse, og samme længde som pølsen.
- Kom marcipanen udenpå.
- Når marcipanen dækker pølsen hele vejen rundt, skæres pølsen ud i passende stykker. Ca. 15 til 20 stykker.
- Pak enderne ind i marcipan og dyp dem i smeltet chokolade eller dyp blot enderne i smeltet chokolade.
- Eller dyp hele stykket i chokolade.
- Sæt det ind i køleskabet en times tid.
- Pynt nu juletræstammen med sigtet flormelis og sæt halve valnødder ned i juletræstammen.
- Skær evt. juletræstammerne ud i små stykker der er skåret på tværs.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan tilsætte forskelige smage til marcipan
- Du kan tilsætte marcipan med pistacie
❓ FAQ
I køleskabet, men de have stuetemperatur når de spises. Tag dem ud af køleskabet en time før de skal spises.
Ca. 7 dage i køleskabet.
Ha en rigtig God jul
Julehilsner fra Min Madopskrift
Kommentarer
Ingen kommentarer