Her får du en nem og hurtig Gløgg opskrift. Denne opskrift på gløgg skal ikke trække i ugevis, men kan serveres efter et par timer. som vi serverer i høje glas med en lang teske til, at fiske de lækre ting op med. Der findes mange forskellige opskrifter på hjemmelavet Gløgg, og mange, har deres helt egen opskrift på gløgg som de har arvet.
En rygende varm gløgg med appelsinsaft og lækre krydderier er hvad denne opskrift byder på. Efter en dejlig tur enten i byen eller efter i har fældet juletræet på en iskold dag, er der næsten ikke noget bedre, end at få en kop varm gløgg, som man kan varme hænderne på.
Er der noget som passer godt sammen, ja så er det varme hjemmelavede æbleskiver med syltetøj og et glas varm gløgg.
Gløgg hurtig og nem opskrift
🧾 Indkøbsliste
Streg ingredienserne nedenunder over, efterhånden som du har dem.Ingredienser
Gløggessens
- 1 flaske Rødvin
- 2 dl Rosiner
- 2 dl. Portvin
- 4 stk. Appelsin Økologisk og søde
- 1 stk. Citron Citronskal, (det gule, hvor det hvide er fjernet)
- 2 stk. Kanelstænger
- 5 stk. Nelliker hele
- 2 stk. Kardemommekapsler hele
- 2 cm Ingefær (hel)
- 2 stk. Stjerneanis hele
- 1 tsk. Allehånde
- 100 g Farin Brun
Tilbehør til gløgg
- 200 g mandelsplitter
Sådan gør du
Gløggessens
- Først skal der laves en gløggessens, dette gøres ved, at du tager et stort glas eller skål.
- Kom rosinerne i og hæld portvinen over, så alle rosinerne er dækket af portvin. Lad det trække i en times tid eller mere.
- Tag en stor gryde og kom en kopfuld rødvin i gryden og lun det langsomt op. Tilsæt citronskal, farin, citronsaft, appelsinsaft og alle krydderierne. Kom låget på gryden og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Blandingen må ikke koge, men skal varmes op til ca. 90 grader.
- Tag gryden af varmen og sæt essensen til side og trække i ca. 2 timer.
- Hæld blandingen gennem en si og tilbage i gryden. Nu har du en gløggessens.
Fremgangsmåde gløgg
- Hæld resten af rødvinen ned til din gløggessens. Tilsæt nu mandler og hele glasset med portvin og rosiner og varm det op til lige under kogepunktet.
- Tag det af varmen og server straks.
Noter
📋 Ernæring
Prøv også opskrift på Gammeldags klejner
Servering
- Tag et krus og hæld gløgg i kruset, sørg for at der kommer rosiner og mandler med.
- Kom en lang teske i kruset, så de lækre rosiner og mandler kan spises løbende.
- Gløgg opskrift – Nem og hurtig gløgg skal serveres rygende varm og dampende hvis den serveres udenfor. Så man rigtig kan varme fingrene mens man nyder gløggen.
Fælles for de fleste Gløgg opskrifter er, at rødvin er basis ingrediensen. Gløgg er en herlig krydret varm drik, som rigtig varmer i en kold tid. I dag hvor man har fundet ud af, at man skal spare på sukkeret, for helbredet skyld, bør din gløgg opskrift være uden for meget sukker.
Tips til Gløgg uden sukker
- Du kan variere ingredienserne som du synes, uden at det ødelægger smagen.
- Kirsebærvin er oplagt at bruge i stedet for alm. rødvin.
- Kom evt. en spiseskefuld honning i den færdige gløgg.
Skriv et svar