Selvfølgelig skal der også være gløgg til børn, når de voksne nu skal have. Vi har lavet en dejlig krydret børnegløgg helt uden alkohol, som kan serveres til børn. Gløggen til børn serveres når den er kølet lidt ned, og inden gløggen serveret i glas, så de ikke brænder sig.
Prøv også hurtig og nem gløgg opskrift
Gå til
Gløgg til børn af æblemost eller solbærsaft
Du kan bruge æblemost eller solbærsaft når du tilbeder gløggen til børn. Hvad for en der er bedst, er en smagssmag. Men solbærsaft giver den mest krydrede og søde smag, som mange børn godt kan lide. Du kan også bruge f. eks. blandet saft af god kvalitet, bare det er en saft som du ved børnene godt kan lide. Solbærsaft er nok nr. 1, hvis det skal ligne ægte gløgg.
📖 Opskrift
Gløgg til børn
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 1 liter solbærsaft (eller æblemost)
- 1 stk. citron (saft og skal)
- 2 stk. appelsin (saften)
- 2 spsk. farin (mørk)
- 2 stk. nelliker (hele)
- 1 stk. kanelstang
- 50 gram mandelsplitter
- 2 dl rosiner
Sådan gør du
- Skyl citron og riv lidt skal af. Pres appelsin og citron. Kom citronsaft, citronskal, appelsinsaft, mørk farin og krydderier og ½ liter solbærsaft i en gryde og varm det op.
- Lad det hele simre i 10 minutter.
- Si saften fra og kom den tilbage i gryden.
- Tilsæt nu resten af æblemost eller solbærsaften og kom mandelsplitter og rosiner i gryden.
- Varm børne gløggen op og server den når den er afkølet lidt, så børnene ikke brænder sig på gløggen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 25 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser
- 1 liter solbærsaft (eller æblemost)
- 1 stk. citron (saft og skal)
- 2 stk. appelsin (saften)
- 2 spsk. farin (mørk)
- 2 stk. nelliker (hele)
- 1 stk. kanelstang
- 50 gram mandelsplitter
- 2 dl rosiner
🔪 Sådan gør du
- Skyl citron og riv lidt skal af. Pres appelsin og citron. Kom citronsaft, citronskal, appelsinsaft, mørk farin og krydderier og ½ liter solbærsaft i en gryde og varm det op.
- Lad det hele simre i 10 minutter.
- Si saften fra og kom den tilbage i gryden.
- Tilsæt nu resten af æblemost eller solbærsaften og kom mandelsplitter og rosiner i gryden.
- Varm børne gløggen op og server den når den er afkølet lidt, så børnene ikke brænder sig på gløggen.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Børnegløgg er særdeles god sammen med varme pandekager og æbleskiver.
❓ FAQ
Nej
Nej, den skal være akkurat så varm, at man ikke kan brænde sig på den. Så smag på den inden servering.
Kommentarer
Ingen kommentarer