Så står julen for døren og det er blevet tiden for hygge med familien og ikke mindst tiden for “julens lækkerier”. Jeg har lavet en opskrift på lækre hjemmelavede store anderledes chokoladesmåkager med chokolade, som passer perfekt til julens kagebord. Så hvis du står og mangler lidt inspiration til noget andet end de almindelige småkager eller havregryns kugler, så skulle du prøve denne opskrift – jeg garanterer at dine gæster ikke bliver skuffede 🙂
Prøv også opskrift på hjemmelavede Nougat snack
Gå til
Hjemmelavede småkager
Hjemmelavede chokoladesmåkager, synes jeg er meget bedre end dem man køber. Jeg elsker, at sidde og læse mens de bliver bagt! Det dufter simpelthen så skønt i hele huset når man bager småkager. Så det kan virkelig anbefales at bage, inden forældrene kommer på besøg 😀
Opskrift med noter
Hjemmelavede småkager med chokolade
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 300 g hvedemel ((ca. 5 dl))
- 1 tsk. bagepulver
- 200 g sukker ((ca. 2 1⁄2 dl))
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. kakao
- 200 g smør (koldt)
- 1 stk. æg
Pensling
- 1 stk. æg (pisket æg)
Pynt
- 1 spsk. Perlesukker
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
- Skær smørret i mindre stykker og smuldre det ned i melet.
- Dejen samles let med ægget – den er lidt blød og herefter stilles den tildækket i køleskabet i cirka ½ time.
- Når dejen er kølet, deles den i 3 lige store portioner.
- Rul hver portion til en stang – ca. 30 cm lang. Læg stængerne på en bageplade og pres eller tryk dem let, så de bliver ca. 4 cm brede.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Pensl stængerne med pisket æg.
- Drys småkagestængerne med perlesukker og mandler, og bag dem øverst i ovnen i cirka 12 – 15 min. eller indtil de er gyldne og sprøde.
- Skær nu stængerne ud i store stykker, så du får lidt anderledes aflange småkager.
- Lad dem køle af på en bagerist.
- Småkagerne skal være bløde når de er færdigbagte, de bliver sprøde når de er kølet ned.
- Småkagerne vil være sprøde på overfladen og bløde i midten – og så vil de smage fantastisk!
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 50 min. Opskrift til 50 småkager.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 300 g hvedemel ((ca. 5 dl))
- 1 tsk. bagepulver
- 200 g sukker ((ca. 2 1⁄2 dl))
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. kakao
- 200 g smør (koldt)
- 1 stk. æg
Pensling
- 1 stk. æg (pisket æg)
🥬Pynt
- 1 spsk. Perlesukker
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
- Skær smørret i mindre stykker og smuldre det ned i melet.
- Dejen samles let med ægget – den er lidt blød og herefter stilles den tildækket i køleskabet i cirka ½ time.
- Når dejen er kølet, deles den i 3 lige store portioner.
- Rul hver portion til en stang – ca. 30 cm lang. Læg stængerne på en bageplade og pres eller tryk dem let, så de bliver ca. 4 cm brede.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Pensl stængerne med pisket æg.
- Drys småkagestængerne med perlesukker og mandler, og bag dem øverst i ovnen i cirka 12 – 15 min. eller indtil de er gyldne og sprøde.
- Skær nu stængerne ud i store stykker, så du får lidt anderledes aflange småkager.
- Lad dem køle af på en bagerist.
- Småkagerne skal være bløde når de er færdigbagte, de bliver sprøde når de er kølet ned.
- Småkagerne vil være sprøde på overfladen og bløde i midten – og så vil de smage fantastisk!
OBS! Kagerne bør opbevares i en tætlukket kagedåse, så de ikke bliver tørre.
Velbekomme og rigtig glædelig jul her fra Min Madopskrift til dig og din familie 🙂
– Julie Fie – Madskribent på Min Madopskrift
Kommentarer
Ingen kommentarer