Hjemmelavet kogt rødkål smager som så meget andet, meget bedre når man laver det selv. Det er ret let, at lave velsmagende hjemmelavet rødkål, som selv børn synes om. Du skal ikke bruge ret mange ingredienser til en god hjemmelavet rødkål. I stedet for ribssaft kan du bruge en god portvin, som er mere velafbalanceret i smagen til rødkål.
Hjemmelavet rødkål med ribssaft og æble
🧾 Indkøbsliste
Streg ingredienserne nedenunder over, efterhånden som du har dem.Ingredienser
Sådan gør du
- Tag de yderste blade af rødkålen, så du har en helt frisk og fint rødkål.
- Halver rødkålen og gentag så du har fire både.
- Snit nu kålen i fine tynde små stykker.
- Den midterste hvide stok, skal du skære fra og kassere.
- Fjern kernehuset på æblet og skær det i grove stykker.
- Tag en stor gryde og kom rødkålen og æblet i. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen fedtstoffet og kog det langsomt op.
- Kog det ved middelkraftig varme nogle minutter uden låg og med fuld styrke på emhætten, da det afgiver kraftig duft
- Skru ned for varmen og læg låg på gryden.
- Kålen skal simre ved svag varme ca. i en time.
- Obs. Pas på at rødkålen ikke brænder på. Fyld evt. lidt vand på, hvis rødkålen er ved at koge tør.
- Rør rundt i rødkålen og se hvor meget væske der er i gryden. Er der en del væske lader du låget blive af, så væsken kan fordampe.
- Hvis man ønsker lidt (bid) tages rødkålen af varmen. Ønskes mere (mørt) rødkål, koges der videre til rødkålen har den konsistens man ønsker.
- Smag til med sukker, smør, evt. andefedt og salt.
- Hjemmelavet rødkål må gerne trække, så du kan fint lave den 2-3 dage før du skal bruge den.
- Opbevares i køleskabet.
📋 Ernæring
Prøv også svigermors syltede rødbeder
Tips til rødkål
- Rødkål er særdeles velegnet til frysning.
- Ribssaft er meget brugt til rødkål, men en god portvin er særdeles velegnet.
Skriv et svar