• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Julemad og julebag

    Hjemmelavet kogt rødkål

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 7 måneder siden

    Kogt rødkål

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Hjemmelavet kogt rødkål smager som så meget andet, meget bedre når man laver det selv. Det er ret let, at lave velsmagende hjemmelavet rødkål, som selv børn synes om. Du skal ikke bruge ret mange ingredienser til en god hjemmelavet rødkål. I stedet for ribssaft kan du bruge en god portvin, som er mere velafbalanceret i smagen til rødkål.

    Prøv også svigermors syltede rødbeder

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    📋 Opskrift

    Kogt rødkål

    Hjemmelavet rødkål med ribssaft og æble

    Opskrift på hjemmelavet rødkål med ribssaft og æble
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 1 t
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 1 t 20 min
    Ret Tilbehør
    Køkken Dansk
    Antal 8 Personer
    Kalorier 7 %

    Ingredienser
      

    • 1 kg Rødkål (Frisk økologisk)
    • 50 g Smør (Eller en god stor spiseskefuld)
    • 1 stk. Æble (Sødt)
    • 1 spsk. Andefedt (Kan udelades)
    • ½ dl. Vineddike (Eller anden eddike)
    • ½ stk. Citron (Saften)
    • 2 dl. Ribssaft (Sød. (kan erstattes af en god portvin))
    • 3 spsk. Sukker
    • 1 tsk. Salt

    Sådan gør du
     

    • Tag de yderste blade af rødkålen, så du har en helt frisk og fint rødkål.
    • Halver rødkålen og gentag så du har fire både.
    • Snit nu kålen i fine tynde små stykker.
    • Den midterste hvide stok, skal du skære fra og kassere.
    • Fjern kernehuset på æblet og skær det i grove stykker.
    • Tag en stor gryde og kom rødkålen og æblet i. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen fedtstoffet og kog det langsomt op.
    • Kog det ved middelkraftig varme nogle minutter uden låg og med fuld styrke på emhætten, da det afgiver kraftig duft
    • Skru ned for varmen og læg låg på gryden.
    • Kålen skal simre ved svag varme ca. i en time.
    • Obs. Pas på at rødkålen ikke brænder på. Fyld evt. lidt vand på, hvis rødkålen er ved at koge tør.
    • Rør rundt i rødkålen og se hvor meget væske der er i gryden. Er der en del væske lader du låget blive af, så væsken kan fordampe.
    • Hvis man ønsker lidt (bid) tages rødkålen af varmen. Ønskes mere (mørt) rødkål, koges der videre til rødkålen har den konsistens man ønsker.
    • Smag til med sukker, smør, evt. andefedt og salt.
    • Hjemmelavet rødkål må gerne trække, så du kan fint lave den 2-3 dage før du skal bruge den.
    • Opbevares i køleskabet.

    Noter

    • Rødkål er særdeles velegnet til frysning.
    • Ribssaft er meget brugt til rødkål, men en god portvin er særdeles velegnet.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 137kcal (7%) | Kulhydrater: 19g (6%) | Protein: 2g (4%) | Fedt: 7g (11%) | Mættet fedt: 4g (25%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 2g | Trans fedt: 1g | Fiber: 4g (17%) | Sukker: 13g (14%) | Vitamin A: 1351IU (27%) | Vitamin C: 75mg (91%) | Calcium: 60mg (6%) | Jern: 1mg (6%)
    Keyword Hjemmelavet kogt rødkål
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 60 min. Samlet tid ca. 1 time og 10 min. Opskrift til 8 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 1 kg Rødkål Frisk økologisk
    • 50 g Smør Eller en god stor spiseskefuld
    • 1 stk. Æble Sødt
    • 1 spsk. Andefedt Kan udelades
    • ½ dl. Vineddike Eller anden eddike
    • ½ stk. Citron Saften
    • 2 dl. Ribssaft Sød. (kan erstattes af en god portvin)
    • 3 spsk. Sukker
    • 1 tsk. Salt

    🔪 Sådan gør du

    1. Tag de yderste blade af rødkålen, så du har en helt frisk og fint rødkål.
    2. Halver rødkålen og gentag så du har fire både.
    3. Snit nu kålen i fine tynde små stykker.
    4. Den midterste hvide stok, skal du skære fra og kassere.
    5. Fjern kernehuset på æblet og skær det i grove stykker.
    6. Tag en stor gryde og kom rødkålen og æblet i. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen fedtstoffet og kog det langsomt op.
    7. Kog det ved middelkraftig varme nogle minutter uden låg og med fuld styrke på emhætten, da det afgiver kraftig duft
    8. Skru ned for varmen og læg låg på gryden.
    9. Kålen skal simre ved svag varme ca. i en time.
    10. Obs. Pas på at rødkålen ikke brænder på. Fyld evt. lidt vand på, hvis rødkålen er ved at koge tør.
    11. Rør rundt i rødkålen og se hvor meget væske der er i gryden. Er der en del væske lader du låget blive af, så væsken kan fordampe.
    12. Hvis man ønsker lidt (bid) tages rødkålen af varmen. Ønskes mere (mørt) rødkål, koges der videre til rødkålen har den konsistens man ønsker.
    13. Smag til med sukker, smør, evt. andefedt og salt.
    14. Hjemmelavet rødkål må gerne trække, så du kan fint lave den 2-3 dage før du skal bruge den.
    15. Opbevares i køleskabet.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Rødkål er særdeles velegnet til frysning.
    • Ribssaft er meget brugt til rødkål, men en god portvin er særdeles velegnet.

    ❓ FAQ

    Hvor lang tid kan hjemmelavet rødkål holde sig i køleskabet ?

    Ca. 2 dage pga. af andefedt bliver harsk. Laves rødkål uden fedt er holdbarheden noget længere og ca. 7 dage hvis den kommes i en tæt beholder.

    Er syltet rødkål sundt ?

    Ja, den er mineraler, vitaminer og fibre i syltet rødkål, og jo mindre sukker der tilsættes, jo mere sund er den, til gengæld reduceres holdbarheden.

    Kogt rødkål
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Gløgg til børn
    Æbleskiver med kærnemælk »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Børnevenlig mad, Dansk mad, Julemad og julebag, Tilbehør til mad Tags: æbler, citron, Ribs, rødkål, vineddike

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind