Vi kalder disse småkager for julekranse småkager. De er med lækker marmelade og er en julesmåkage, som vi selv har lavet og tilsmagt. Vi har eksperimenteret med småkagen i køkkenet for, at få et super godt resultat med vores julesmåkage. Julesmåkagerne er nemme og lave, og du kan udstikke forskellige former, bare der er nogen huller du kan komme marmelade ned i. Du kan bruge forskellige former for marmelade. Hvis du vil eksperimentere lidt, kan du udskifte marmelade med marcipan og chokolade.
Giver ca. 2 dåser småkager – Bagetid 8-10 min. ved 200°.
Prøv også vaniljekranse med marcipan
Gå til
Julens småkager
Julekranse småkager er virkelig lækre småkager, som er bedst samme dag de laves, men kan holde sig et par dage, hvis de bliver opbevaret køligt. Da der er marmelade i, opbevares de bedst køligt og tørt og gerne i en kagedåse, da de ellers bliver bløde
📖 Opskrift
Julekranse småkager med marmelade
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Sådan gør du
- Kom mel i en skål.
- Skær smør i små stykker og kom det i skålen og bland det med mel.
- Tilsæt mælk og æg.
- Saml dejen hurtigt sammen uden at ælte for meget, da dejen ellers bliver for tung.
- Læg den koldt ca. 1 time.
- Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord.
- Del dejen i to stykker, så du ved du får lige mange kranse.
- Udstik nu dejen med 2 glas i forskellig størrelse, så kransens bredde bliver 1.5 cm.
- Der skal være en bund så først stikker du de store ud. Begynd med at lave ca. 20 store ringe.
- Så tager du det mindre glas og sætter ovenpå en stor ring og skærer en krans ud.
- Pensl bunden af den lille ring så den klistrer bedre fast.
- Læg kransen ovenpå en stor ring og tryk den lidt ned.
- Forsæt indtil du har lavet alle kranse.
- Saml resten af dejen og rul den ud og lav nye kranse indtil al dejen er brugt.
- Kom syltetøj eller marmelade i hullet af kransen.
- Pensl kransene med pisket æg.
- Bag kranse på en bageplade af gangen i ca. 10 min. ved 190 grader.
- Rør glasuren sammen.
- Lad kransene køle af på en bagerist og pensl dem med citronglasur.
Ernærnærings fakta
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 5 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 15 min. Opskrift til 6 personer.
🥘 Ingredienser
- 250 g smør (koldt)
- 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
- ½ dl mælk
- 2 tsk. kanel
- 1 stk. æg
- ½ tsk. kardemomme
- ½ tsk. hjortetakssalt
- 2 dl Marmelade
Ingredienser til pensling
- 50 g Flormelis
- 1 stk. Citron (saft)
🔪 Sådan gør du
- Kom mel i en skål.
- Skær smør i små stykker og kom det i skålen og bland det med mel.
- Tilsæt mælk og æg.
- Saml dejen hurtigt sammen uden at ælte for meget, da dejen ellers bliver for tung.
- Læg den koldt ca. 1 time.
- Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord.
- Del dejen i to stykker, så du ved du får lige mange kranse.
- Udstik nu dejen med 2 glas i forskellig størrelse, så kransens bredde bliver 1.5 cm.
- Der skal være en bund så først stikker du de store ud. Begynd med at lave ca. 20 store ringe.
- Så tager du det mindre glas og sætter ovenpå en stor ring og skærer en krans ud.
- Pensl bunden af den lille ring så den klistrer bedre fast.
- Læg kransen ovenpå en stor ring og tryk den lidt ned.
- Forsæt indtil du har lavet alle kranse.
- Saml resten af dejen og rul den ud og lav nye kranse indtil al dejen er brugt.
- Kom syltetøj eller marmelade i hullet af kransen.
- Pensl kransene med pisket æg.
- Bag kranse på en bageplade af gangen i ca. 10 min. ved 190 grader.
- Rør glasuren sammen.
- Lad kransene køle af på en bagerist og pensl dem med citronglasur.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Har du varmluft kan du bage alle småkagerne på en gang ved lidt lavere temperatur.
- Du kan udskifte marmelade med marcipan og chokolade.
Skriv en kommentar