• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Julemad og julebag

Julekranse småkager med marmelade

Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 år siden

Julekranse småkager med marmelade

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total70
  • 42
  • 28
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Vi kalder disse småkager for julekranse småkager. De er med lækker marmelade og er en julesmåkage, som vi selv har lavet og tilsmagt. Vi har eksperimenteret med småkagen i køkkenet for, at få et super godt resultat med vores julesmåkage. Julesmåkagerne er nemme og lave, og du kan udstikke forskellige former, bare der er nogen huller du kan komme marmelade ned i. Du kan bruge forskellige former for marmelade. Hvis du vil eksperimentere lidt, kan du udskifte marmelade med marcipan og chokolade.

Giver ca. 2 dåser småkager – Bagetid 8-10 min. ved 200°.

Prøv også vaniljekranse med marcipan

Gå til
  • Julens småkager
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💭❓ Tips og FAQ

Julens småkager

Julekranse småkager er virkelig lækre småkager, som er bedst samme dag de laves, men kan holde sig et par dage, hvis de bliver opbevaret køligt. Da der er marmelade i, opbevares de bedst køligt og tørt og gerne i en kagedåse, da de ellers bliver bløde

  • Ingredienser til småkagedej
    Ingredienser til småkagedej inden æg
  • Julekranse småkager med marmelade
    Småkager

📖 Opskrift

Julekranse småkager med marmelade

Julekranse småkager med marmelade

Opskrift på Julekranse småkager med marmelade
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 10 min
Tilberedningstid 10 min
Arbejdstid 10 min
Samlet tid 30 min
Ret Julemad
Køkken Dansk
Antal 50 stk.
Kalorier 4 %

Ingredienser
  

  • 250 g smør (koldt)
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • ½ dl mælk
  • 2 tsk. kanel
  • 1 stk. æg
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. hjortetakssalt
  • 2 dl Marmelade

Ingredienser til pensling

  • 50 g Flormelis
  • 1 stk. Citron (saft)

Sådan gør du
 

  • Kom mel i en skål.
  • Skær smør i små stykker og kom det i skålen og bland det med mel.
  • Tilsæt mælk og æg.
  • Saml dejen hurtigt sammen uden at ælte for meget, da dejen ellers bliver for tung.
  • Læg den koldt ca. 1 time.
  • Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord.
  • Del dejen i to stykker, så du ved du får lige mange kranse.
  • Udstik nu dejen med 2 glas i forskellig størrelse, så kransens bredde bliver 1.5 cm.
  • Der skal være en bund så først stikker du de store ud. Begynd med at lave ca. 20 store ringe.
  • Så tager du det mindre glas og sætter ovenpå en stor ring og skærer en krans ud.
  • Pensl bunden af den lille ring så den klistrer bedre fast.
  • Læg kransen ovenpå en stor ring og tryk den lidt ned.
  • Forsæt indtil du har lavet alle kranse.
  • Saml resten af dejen og rul den ud og lav nye kranse indtil al dejen er brugt.
  • Kom syltetøj eller marmelade i hullet af kransen.
  • Pensl kransene med pisket æg.
  • Bag kranse på en bageplade af gangen i ca. 10 min. ved 190 grader.
  • Rør glasuren sammen.
  • Lad kransene køle af på en bagerist og pensl dem med citronglasur.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 72kcal (4%) | Kulhydrater: 8g (3%) | Protein: 1g (2%) | Fedt: 4g (6%) | Mættet fedt: 3g (19%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 1g | Trans fedt: 1g | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 3g (3%) | Vitamin A: 132IU (3%) | Vitamin C: 2mg (2%) | Calcium: 6mg (1%) | Jern: 1mg (6%)
Keyword Julekranse småkager
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Klargøring ca. 5 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 15 min. Opskrift til 6 personer.

🥘 Ingredienser

  • 250 g smør (koldt)
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • ½ dl mælk
  • 2 tsk. kanel
  • 1 stk. æg
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. hjortetakssalt
  • 2 dl Marmelade

Ingredienser til pensling

  • 50 g Flormelis
  • 1 stk. Citron (saft)

🔪 Sådan gør du

  1. Kom mel i en skål.
  2. Skær smør i små stykker og kom det i skålen og bland det med mel.
  3. Tilsæt mælk og æg.
  4. Saml dejen hurtigt sammen uden at ælte for meget, da dejen ellers bliver for tung.
  5. Læg den koldt ca. 1 time.
  6. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord.
  7. Del dejen i to stykker, så du ved du får lige mange kranse.
  8. Udstik nu dejen med 2 glas i forskellig størrelse, så kransens bredde bliver 1.5 cm.
  9. Der skal være en bund så først stikker du de store ud. Begynd med at lave ca. 20 store ringe.
  10. Så tager du det mindre glas og sætter ovenpå en stor ring og skærer en krans ud.
  11. Pensl bunden af den lille ring så den klistrer bedre fast.
  12. Læg kransen ovenpå en stor ring og tryk den lidt ned.
  13. Forsæt indtil du har lavet alle kranse.
  14. Saml resten af dejen og rul den ud og lav nye kranse indtil al dejen er brugt.
  15. Kom syltetøj eller marmelade i hullet af kransen.
  16. Pensl kransene med pisket æg.
  17. Bag kranse på en bageplade af gangen i ca. 10 min. ved 190 grader.
  18. Rør glasuren sammen.
  19. Lad kransene køle af på en bagerist og pensl dem med citronglasur.

💭❓ Tips og FAQ

💭 Tips

  • Har du varmluft kan du bage alle småkagerne på en gang ved lidt lavere temperatur.
  • Du kan udskifte marmelade med marcipan og chokolade.

Mere fra samme kategori:

Paprikagryde med oksekød og bacon
Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan
Julestjerner med remonce og nødder 
Drengerøvs ret
Brombær-vindruemarmelade
Wok mad
Del meget gerne
  • Total70
  • 42
  • 28
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Julemad og julebag

  • Dadelkonfekt fyldt med marcipan og dyppet i chokolade
    Dadelkonfekt med marcipan
  • Romstjerner med chokolade på bord
    Konfekt romstjerner
  • Hvid glasur med vand
    Hvid glasur
  • kakaoglasur med kakao
    Nem kakaoglasur med flormelis

Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Julemad og julebag Tags: æg, citron, hvedemel, kanel, kardemomme, Marmelade, mælk

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·