• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Alle madopskrifter

    Klejner med citron og flormelis

    Af Bjørn Nielsen Opdateret dec 20, 2020

    Klejner med flormelis og citron

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Klejner med citron og flormelis

    Af min madopskrift

    Opskrift giver ca. 100 – 120 stk. klejner.

     

    Klejner med flormelis og citron
    Klejner med flormelis og citron

    Klejner er en klassisk gammel dansk opskrift, som alle vel på et tidspunkt har lavet, enten sammen med sin mor eller selv afprøvet.

    Vi har lavet den klassiske opskrift lidt om. Vi vender klejnerne i flormelis og økologisk citronskal. Klejnerne kan gemmes i kagedåse julen over.

    Ingredienser:

    • 500 g hvedemel
    • 150 g smør
    • reven skal af 1 økologisk citron
    • 175 g sukker
    • 4 æg
    • 3 spsk. fløde
    • Saften fra 1 økologisk citron

    Drys:

    • Flormelis
    • Økologisk citronskal

    Til kogning bruges:

    Palmin, svinefedt eller olie. (Min madopskrift foretrækker palmin)

    Fremgangsmåde:

    Rør smør og mel sammen i en skål. Tilsæt reven økologisk citronskal, saften og sukker. Pisk æg lidt op, og tilsæt så fløden. Og bland det hele sammen i skålen. Ælt dejen til den er fast. Derefter sættes dejen køligt et par timer eller til næste dag.

    Så skal dejen rulles ud. Rul den tynd, (ca.½ cm. Tykkelse) og skær den i strimler med en klejneskærer. Strimler skal være ca. 10 X 3 cm. Skær et ca. 2 ½ cm linje midt i dej strimlen. Buk den ene dej ende igennem hullet og træk ganske let ud i dejen. Derved opstår klejnen.

    Man kan også dreje strimlen en omgang. Så den kommer til at se ud som på billedet. Det ser også pænt ud, på kagetallerkenen.

    Varm gryden med fedtstoffet op

    Sæt en træ tandstik ned i fedtstoffet, når det bruser omkring tandstikkene, er fedtstoffet klar til brug. Pas på med ikke at fedtstoffet for varmt. Så klejnen bliver mørk udenpå og får en ubehagelig bismag.

    Kog klejnerne let brune. Der må ikke opstå lag i gryden, hver klejne, skal kunne “svømme” frit. Tag klejnerne op med en hulske når de er færdige og tilsæt en ny klejne til gryden. Lad klejnerne afdryppe på et sugende underlag.

    Tag noget flormelis og kom det i en skål. Riv det gule af citronen og hak det fint. Bland flormelis og citronskal godt sammen.

    Rul herefter klejnerne i flormelis blandet med fintrevet citronskal.

    Når klejnerne er kolde, kan de lægges i en kagedåse med tætsluttende låg.

     

    Del meget gerne
    • Total7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    Kort beskrivelse
    recipe image
    Navn på opskrift
    Klejner med citron og flormelis
    Udgivet den:
    2013-12-15
    Forberedelsestid:
    2H10M
    bagetid:
    3M
    Totaltid
    2H20M
    Rating:
    51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
    « Bedste sundhedsboller
    Brunkager klassisk opskrift »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Julemad og julebag Tags: Gammeldags klejner med citron, Klejner med citron og flormelis

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind