Mozartkugler med knas er vel nok den nemmeste konfekt at lave, men det gør den bare endnu mere interessant, fordi den også smager af jul. Den er også interessant fordi, det er en konfekt som er kendt over hele Europa, og især i Østrig, hvor du kan købe den hele året rundt, hvor de sælges i stor stil til turister i en flot indpakning.
De klassiske Mozartkugler som du kan købe i Østrig består af, Chokolade, marcipan og en hasselnød i midten.
Det er den perfekte stykke konfekt, at lave sammen med børn, da de kan laves på under en halv time, og resultatet behøves ikke være så perfekt.
Du kan tilsætte forskellige smage til marcipanen, hvis du vil lave flere varianter. Evt. kan du købe færdig pistaciemarcipan. Brug en god marcipan for det bedste resultat.
Mozartkugler med pistacie
Ingredienser
Sådan gør du
- Skær 10 lige store stykker ud af marcipanen. Pres dem flade og større men ensartet.
- Tag et passende stykke nougat og pistacie og lav to små kugler med en hasselnød i midten. Pres kugler ind mod nøden. Læg det midt på marcipanen og luk marcipanen så der opstår en kugle. Forsæt til alle kugler er lavet og tril dem helt runde.
- Hak mandler til mandelknas. Kom mandler i en multihakker eller hak dem selv helt fine. Tril alle kuglerne i mandelknas. Alternativt kan du komme mandelknas i den smeltede chokolade.
- Hvis du vil have en blank chokolade skal du ikke smelte al chokoladen på en gang men smelte ⅔. Dette gøres ved, at du kommer ⅔ chokolade i en skål, som hænger over et dampbad i meget varmt vand. Rør i chokoladen mens den smelter. Pas på der ikke kommer vand i chokoladen.
- Når chokoladen i skålen er smeltet tager du skålen op af vandbadet og kommer resten af chokoladen i skålen og rører det ud. Temperaturen skal være ca. 32 grader.
- Tag en kugle af gangen og dyp dem flere gange i chokoladen indtil de har den tykkelse du vil have. Hvis du ønsker at pynte med f.eks. knuste mandler eller guldstøv, skal du drysse det over nu. Sæt mozartkugler med pistacie til tørre på bagepapir og kom dem i køleskabet, så er de klar til at blive spist næste dag.
Noter
Ernæring
Prøv også bedste havregrynskugler
De smager helt perfekt som de er, men hvis du vil prøve, at lave nogle andre varianter er der mange muligheder.
Du kan rulle kuglerne i revet citronskal, kokos, lakridspulver eller tilsætte pistacie i stedet for hasselnød. Du kan også tilsætte pistacie marcipan til marcipan. Og du kan også rulle dem i forskellige krymmel. Muglighederne er mange.
God fornøjelse og god bagedag
Skriv et svar