Denne opskrift er næsten den samme som den originale opskrift på Mozartkugler, men her har vi tilsat lækkert pistacie marcipan. Det er en rigtig nem opskrift som er særdeles velegnet, at lave sammen med hele familien. Når du laver mozartkugler med pistacie, er det vigtigt, at du bruger en chokolade du kan lide.
Prøv også Mozartkugler med knas
Gå til
Chokolade
Brug en chokolade med ca. 55% kakaosmør, da chokolade risikerer, at blive for bitter hvis du bruger chokolade med 70 % kakaosmør og derover. Brug også den bedste marcipan, da den også har stor indflydelse på smagen.
Mozartkugler med marcipan
Vi laver Mozartkugler i flere versioner, også nogle med rom og cointreau, disse serverer vi selvfølgelig kun til voksne. Mozartkugler med marcipan er for dem som elsker almindeligt konfekt.
Hvis du følger opskriften her, får du en størrelse som er passende. De er hverken for store eller små. Det er vigtigt, at du trykker marcipan stykket lidt fladt og stort, ellers får du svært ved, at dække indholdet. Det skal selvfølgelig heller ikke være så stort, at det bliver for tyndt.
Opskrift med noter
Mozartkugler med pistacie
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
Sådan gør du
- Skær 10 lige store stykker ud af marcipanen. Pres dem flade og større men ensartet.
- Tag et passende stykke nougat og pistacie og lav to små kugler med en hasselnød i midten. Pres kugler ind mod nøden. Læg det midt på marcipanen og luk marcipanen så der opstår en kugle. Forsæt til alle kugler er lavet og tril dem helt runde.
- Hak mandler til mandelknas. Kom mandler i en multihakker eller hak dem selv helt fine. Tril alle kuglerne i mandelknas. Alternativt kan du komme mandelknas i den smeltede chokolade.
- Hvis du vil have en blank chokolade skal du ikke smelte al chokoladen på en gang men smelte ⅔. Dette gøres ved, at du kommer ⅔ chokolade i en skål, som hænger over et dampbad i meget varmt vand. Rør i chokoladen mens den smelter. Pas på der ikke kommer vand i chokoladen.
- Når chokoladen i skålen er smeltet tager du skålen op af vandbadet og kommer resten af chokoladen i skålen og rører det ud. Temperaturen skal være ca. 32 grader.
- Tag en kugle af gangen og dyp dem flere gange i chokoladen indtil de har den tykkelse du vil have. Hvis du ønsker at pynte med f.eks. knuste mandler eller guldstøv, skal du drysse det over nu. Sæt mozartkugler med pistacie til tørre på bagepapir og kom dem i køleskabet, så er de klar til at blive spist næste dag.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift giver 10 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skær 10 lige store stykker ud af marcipanen. Pres dem flade og større men ensartet.
- Tag et passende stykke nougat og pistacie og lav to små kugler med en hasselnød i midten. Pres kugler ind mod nøden. Læg det midt på marcipanen og luk marcipanen så der opstår en kugle. Forsæt til alle kugler er lavet og tril dem helt runde.
- Hak mandler til mandelknas. Kom mandler i en multihakker eller hak dem selv helt fine. Tril alle kuglerne i mandelknas. Alternativt kan du komme mandelknas i den smeltede chokolade.
- Hvis du vil have en blank chokolade skal du ikke smelte al chokoladen på en gang men smelte ⅔. Dette gøres ved, at du kommer ⅔ chokolade i en skål, som hænger over et dampbad i meget varmt vand. Rør i chokoladen mens den smelter. Pas på der ikke kommer vand i chokoladen.
- Når chokoladen i skålen er smeltet tager du skålen op af vandbadet og kommer resten af chokoladen i skålen og rører det ud. Temperaturen skal være ca. 32 grader.
- Tag en kugle af gangen og dyp dem flere gange i chokoladen indtil de har den tykkelse du vil have. Hvis du ønsker at pynte med f.eks. knuste mandler eller guldstøv, skal du drysse det over nu. Sæt mozartkugler med pistacie til tørre på bagepapir og kom dem i køleskabet, så er de klar til at blive spist næste dag.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Opbevar dit konfekt i en kagedåse i køleskabet, så holder de sig friske længere.
- Du kan erstatte hasselnød med en smuttet mandel.
- Du kan også udelade nougat og nøjes med pistacie marcipan.
Kommentarer
Ingen kommentarer