Denne opskrift er næsten den samme som den originale opskrift på Mozartkugler, men her har vi tilsat lækkert pistacie marcipan. Det er en rigtig nem opskrift som er særdeles velegnet, at lave sammen med hele familien. Når du laver mozartkugler med pistacie, er det vigtigt, at du bruger en chokolade du kan lide. Brug en chokolade med ca. 55% kakaosmør, da chokolade risikerer, at blive for bitter hvis du bruger chokolade med 70 % kakaosmør og derover. Brug også den bedste marcipan, da den også har stor indflydelse på smagen.
Mozartkugler med pistacie
Ingredienser
Sådan gør du
- Skær 10 lige store stykker ud af marcipanen. Pres dem flade og større men ensartet.
- Tag et passende stykke nougat og pistacie og lav to små kugler med en hasselnød i midten. Pres kugler ind mod nøden. Læg det midt på marcipanen og luk marcipanen så der opstår en kugle. Forsæt til alle kugler er lavet og tril dem helt runde.
- Hak mandler til mandelknas. Kom mandler i en multihakker eller hak dem selv helt fine. Tril alle kuglerne i mandelknas. Alternativt kan du komme mandelknas i den smeltede chokolade.
- Hvis du vil have en blank chokolade skal du ikke smelte al chokoladen på en gang men smelte ⅔. Dette gøres ved, at du kommer ⅔ chokolade i en skål, som hænger over et dampbad i meget varmt vand. Rør i chokoladen mens den smelter. Pas på der ikke kommer vand i chokoladen.
- Når chokoladen i skålen er smeltet tager du skålen op af vandbadet og kommer resten af chokoladen i skålen og rører det ud. Temperaturen skal være ca. 32 grader.
- Tag en kugle af gangen og dyp dem flere gange i chokoladen indtil de har den tykkelse du vil have. Hvis du ønsker at pynte med f.eks. knuste mandler eller guldstøv, skal du drysse det over nu. Sæt mozartkugler med pistacie til tørre på bagepapir og kom dem i køleskabet, så er de klar til at blive spist næste dag.
Noter
Ernæring
Prøv også Mozartkugler med knas
Vi laver Mozartkugler i flere versioner, også nogle med rom og cointreau, disse serverer vi selvfølgelig kun til voksne.
Hvis du følger opskriften her, får du en størrelse som er passende. De er hverken for store eller små. Det er vigtigt, at du trykker marcipan stykket lidt fladt og stort, ellers får du svært ved, at dække indholdet. Det skal selvfølgelig heller ikke være så stort, at det bliver for tyndt.
Opbevar dit konfekt i en kagedåse i køleskabet, så holder de sig friske længere.
Skriv et svar