Denne opskrift på vaniljekranse med marcipan og vanilje er en gammel Dansk opskrift som stadig er meget populær. Marcipan giver en dejlig blød konsistens til vaniljekranse, især de første dage. Du kan erstatte mandelmel med knuste mandler.
Vaniljekranse med marcipan og vanilje
🧾 Indkøbsliste
Streg ingredienserne nedenunder over, efterhånden som du har dem.Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 175 g smør
- 1 stk. vaniljestang Korn
- 150 gram marcipan Kan mindskes til 75 - 100 g (Se noter)
- 75 gram rørsukker
- 1 stk. æg
- 75 gram mandelmel
Sådan gør du
- Kom mel i en skål.
- Hak smør og marcipan ud i mel.
- Skrab vaniljekorn ud og bland dem med spiseske sukker og kom det i melet.
- Kom mandelmel og sukker i skålen og rør godt rundt og saml til sidst dejen med ægget.
- Læg dejen med film over i køleskabet i 1 time.
- Kom dejen i en bollesprøjte.
- Sprøjt nu dejen ud i længder på ca. 10 cm og saml dem til vaniljekranse.
- Bag vaniljekranse ved 180 grader i ca. 10 minutter midt i ovnen eller indtil de er let gyldne.
Noter
📋 Ernæring
Prøv også klassiske vaniljekranse
Man skal spare lidt på indtagelsen af vaniljekranse, da kalorieindholdet er meget højt. Der bruges meget sukker i opskriften, og det er med til at hæve kalorie niveauet.
Du kan prøve at reducere sukkeret i opskriften, hvis du vil mindske kalorier i vaniljekranse.
Tips
Du kan uden at ændre opskriften, reducere marcipan til 100 gram, hvis du vil spare lidt på det.
Hvis du har en kødhakker kan du komme dejen i den og sætte en stjernekniv på. Denne metode er stadig brugbar.
Pia
Jeg har bagt mange forskellige slags vanillekranse igennem årene, men disse her er FANTASTISKE, tror det er de bedste jeg har bagt! ❤️❤️
Jeg lavede en dobbelt portion i går, men brugte kun sukker og marcipan tilsvarende én portion, og det er perfekt!
Er kommet til, at give opskriften én stjerne, den skal helt sikkert have fem! 🌟🌟🌟🌟🌟
Bjørn Nielsen
Hej Pia
Sikke en dejlig besked at få, tak for den 🙂
Ja, de er rigtig gode. Det kan da være vi skal lave en ekstra portion 🙂
Ja, det marcipan gør noget godt for de vaniljekranse.
Super, du lige skriver de gode råd ! Det kan være man skal spare på de ekstra ingredienser, når resultatet nu blev så godt.
Hvis du vil prøve en anden god opskrift, har vi lige sat Hüttemeiers brunkager på siden. De også rigtig gode 🙂
Hilsen
Bjørn
Pia
Hej Bjørn,
Det er jo forskelligt hvor sødt man vil have dem, men jeg synes helt klart at der er en fin undertone af marcipan, så det ikke overdøver vaniljen - det ville jo trods alt være lidt synd i en vanillekrans☺️
Har bagt brunkager, men jeg vil da kigge på opskriften, det kan jo være man kan lade sig inspirere igen.
Rigtig god jul og tak for dejlige opskrifter 🎄🎅
Mvh.
Pia
Bjørn Nielsen
Tak for inspiration til opskriften!
Rigtig god jul til dig også 🎅🎄
/Bjørn
Jenny
Hej
Jeg har i dag prøvet jeres opskrift og så lige kommentaren om, at bruge mindre marcipan. Jeg fik også de lækreste vaniljekranse, med mindre marcipan. Så det kan man godt spare på.
Glædelig jul 🤶🏻🎅🏼🎄🤶🏻🎅🏼🎄
Jenny