Fyldte kartofler med bacon
Til 4 – 8 personer
Af Min Madopskrift
Fyldte kartofler er rigtig lækkert tilbehør til rødt kød.
Er du lidt træt af bagte kartofler, kan vi anbefale vores opskrift på fyldte kartofler, hvor du bestemmer hvordan den bagte kartoffel skal smage.
Hvem elsker ikke brændende kærlighed? Her får du en bagt kartoffel som smager og dufter skønt af brændende kærlighed.
Ingredienser Fyldte kartofler
- 8 store bagekartofler
- 3 dl. mælk
- 3 spsk. smør
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 rødløg, finthakket
- 200 g bacon i små tern
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde Fyldte kartofler
Bagekartoflerne skylles og vaskes.
Skær et kryds halvt ned i kartoflerne.
Kom kartoflerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. en time.
(Følg evt. vores opskrift på perfekte bagte kartofler)
Perfekte bagte kartofler
Tag en stegepande og svits bacon til det har fået lidt farve. Svits løg og hvidløg med et minut. Tag det straks af varmen.
Når kartoflerne er bagt færdige, åbnes de forsigtigt i toppen, ved at løsne toppen af kartoflen af.
Kartoflerne udhules nu med en teske.
Gem skallen.
Kartoffelstykker kommes op i en skål og moses med en gaffel og røres sammen med mælken til en mos.
Smag mosen til med salt og peber.
Fyldet kommes nu tilbage i kartoffelskallen og stilles tilbage i den 200 grader varme ovn, i ca. 10 min.
Servering
Tag kartoflerne ud af ovnen, og kom bacon og løg op på toppen af kartoflerne. Du må gerne trykke det hele lidt sammen, så der kan være godt med bacon på toppen. Kom en klat smør ved.
Danmarks lækreste fyldte kartofler, serveres direkte fra ovnen, og spises med frisk smør og salt.
Bagte fyldte kartofler serveres ofte til rødt kød.
Prøv også Verdens bedste hjemmelavede pommes frites
Tips til Danmarks lækreste fyldte kartofler
- Du kan variere fyldet med dine yndlings krydderier.
- Du kan mose en kogt gulerod med i kartoffelmosen.
- Du kan erstatte lidt af mælken med fløde
- Du kan komme en tsk. sennep i mosen
Kommentarer
Ingen kommentarer