Kartoffelfondant medย muskatnรธd
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Kartoffelfondant serveres til oksestege, lammesteg og steaks, og er sรฆrdeles velegnet som erstatning for flรธdekartofler og lign.ย Kartoffelfondant kan laves i ovnen eller pรฅ en pande. Kartoffelfondant serveres ofte som tilbehรธr til oksekรธd og lammekรธd pรฅ de lidt finere restauranter.
Ingredienser
- 4 store bagekartofler
- Salt og peber
- 75 gram รฆgte lurpak smรธr
- Olivenolie
- Knivspids muskatnรธd
- Vand eller fond (hรธnsefond)
Fremgangsmรฅde
- Kartoflerne skrรฆlles.
- Tag en skarp kniv og skรฆr og form 2 aflange โbรธtterโ af hver kartoffel. Fondant skal vรฆre helt rund i siderne og flad i bund og top.
- Tag en gryde og kom olie med lidt smรธr i gryden og varm det op til det nรฆsten ryger.
- Kom kartoflerne i og lav dem blive gyldneย pรฅ alle sider.
- Krydr med salt og peber.
- Dรฆk kartoffelfondanter nรฆsten helt (ยพ) med vand eller fond.
- Kom smรธrret i gryden.
- Krydr med salt og muskatnรธd.
- Sรฆt det ind i en 200 grader varm ovn i Ca. 15 til 20 minutter eller indtil vandet/fond er vรฆk.
- Eller.
- Kog kartoflerne pรฅ komfuret ved middelkraftig varme indtil alt vandet/fond er kogt vรฆk og der kun er tykt fedtstof tilbage.
- 10. Sรฆttes til afkรธling.
Servering
- Lun Kartoffelfondant i ovnen inden servering
Prรธv ogsรฅ pommes Anna
Tips til Kartoffelfondant
- Du kan tilsรฆtte timian nรฅr de koger ind.
- Muskatnรธd giver fondant det lille ekstra โpiftโ men kan udelades.


















Kommentarer
Ingen kommentarer