Den er nem at lave den klassiske kartoffelmos og her får du basisopskriften. Hvis du vil variere opskriften lidt, kan du koge to stk. gulerødder og piske dem ind i kartoffelmosen. Det tilfører sødme til kartoffelmosen. Denne opskrift på kartoffelmos klassisk, er den rigtige gammeldags og er rigtig god og smagen er lidt pikant pga. muskatnød og det kolde smør som piskes ind i mosen.
Nem opskrift
I denne opskrift på kartoffelmos klassisk, har vi toppet kartoffelmosen med ristet bacon og løg. Det er en nem opskrift, som er lige til at gå til. Smag til undervejs.
Du skal bruge bagekartofler eller kartofler som er melede og nemt koger ud, ellers bliver kartoffelmosen ikke så god og får klumper. Du må aldrig bruge kartofler som er misfarvede eller grønne, da de indeholder giftstoffer.
Kartoffelmos klassisk
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Udstyr
- Elpisker
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og fjern evt. urenheder f.eks øjne og råd. Skær kartofler i mindre stykker.
- Kog det hele i vand uden salt, ved svag varme, i en tykbundet gryde, i ca. 20 min.
- Hæld vandet fra kartoflerne og kom dem op i en skål. Mos evt. kartofler lidt med en gaffel.
- Tilsæt mælk lidt efter lidt under rolig piskning. Når kartoffelmosen er ensartet og færdig, tilsættes smørret, der piskes hurtigt ud. Krydr med salt og peber.
- Pisk mosen til den er let og luftig. Smag igen til med salt og peber.
- Pynt evt. kartoffelmos med frisk finthakket persille.
Ernærnærings fakta
Prøv også kartoffelmos med rodfrugter
Tilsætning af andre rodfrugter til mosen
Vi koger også tit et par jordskokker og piske dem med ind i mosen. Du kan koge de fleste rodfrugter møre og derefter piske dem ind i mosen. Kogte pastinak og persillerod er også særdeles velegnede i en kartoffelmos.
Hvis du vil gå all in på konsistensen, kan du “snyde” lidt og piske lidt fløde ind i mosen. Det giver kartoffelmosen en mere cremet konsistens.
Tips
- Kartofler, der skal moses, skal altid koges uden salt.
- En rest kartoffelmos kan steges på en stegepande i smør dagen efter, og bruges som pålæg på rugbrød. Smager herligt.
Skriv en kommentar