• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Kartofler - Kartoffel opskrifter

    Kartoffelmuffins med smør

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 7 måneder siden

    Oksesteg serveret med muffinskartofler med fløde og ost

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total21
    • 18
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her får du rigtig lækre cremede kartoffelmuffins med smør og fløde, som er helt perfekte til, at servere for sine gæster. Kartofler i muffinsforme er særdeles velegnede, at servere til steaks og store bøffer, og de er et flot alternativ til flødekartofler.

    Prøv også kartoffelfondant

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    📋 Opskrift

    Oksesteg serveret med muffinskartofler med fløde og ost

    Kartofler i muffinsform med løg og smør

    Opskrift på kartoffelmuffins med løg, hvidløg, revet muskatnød, fløde og smør.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 35 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 45 min
    Ret Tilbehør til mad
    Køkken Dansk
    Antal 4 pesoner
    Kalorier 30 %

    Udstyr

    • 16 stk. Muffinsforme

    Ingredienser
      

    • 1200 g kartofler
    • ¼ liter fløde
    • 2 fed hvidløg
    • 1 knivspids muskatnød
    • 2 stk. løg
    • 50 g smør
    • 2 tsk. flagesalt

    Drys

    • 50 g Parmesanost

    Sådan gør du
     

    • Sæt smørret på køkkenbordet, så det bliver blødt.
    • Skræl kartofler og skær grimme øjne og urenheder væk.
    • Skær kartofler midtover og snit dem i fine tynde stykker.
    • Pil og hak hvidløg fint. Pil løg, skær den midtover og skær løg ud i tynde skiver.
    • Kom nu lidt smør på et rent viskestykke og gnid muffinsform med smør.
    • Kom kartoffelskiver i bunden på alle forme. Fordel nu lidt løg og hvidløg ovenpå, en lille klat smør og krydr med lidt fintrevet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
    • Gentag indtil alle ingredienser undtagen fløden er brugt, dog også uden revet muskatnød, da den kun skal bruges til første og sidste lag.
    • Til sidst tilsættes fløde i alle forme og der rives godt med parmesanost over alle kartoffelmuffins.
    • Tryk det hele med håndfladen, så luften presses ud og så ingredienserne hænger bedre sammen.
    • Hvis kartofler løfter sig i formene i ovnen, kan du presse kartofler sammen med en paletkniv eller et glas.
    • Kom det ind i 190 grader varm ovn i ca. 30 minutter eller indtil kartoflerne er gyldne og sprøde.. Hæv varmen de sidste 10 minutter, hvis de mangler farve.
    • Tag en lagkagekniv og tag kartoffelmuffins ud af formen og servér straks.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 609kcal (30%) | Kulhydrater: 60g (20%) | Protein: 13g (26%) | Fedt: 37g (57%) | Mættet fedt: 23g (144%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 10g | Trans fedt: 1g | Fiber: 8g (33%) | Sukker: 5g (6%) | Vitamin A: 1336IU (27%) | Vitamin C: 64mg (78%) | Calcium: 242mg (24%) | Jern: 3mg (17%)
    Keyword kartoffelmuffins, kartoffelmuffins med parmesanost, Kartofler i muffinsform med løg og smør
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 5 min. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid ca. 45 min. Opskrift til 4 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 1200 g kartofler
    • ¼ liter fløde
    • 2 fed hvidløg
    • 1 knivspids muskatnød
    • 2 stk. løg
    • 50 g smør
    • 2 tsk. flagesalt

    Drys

    • 50 g Parmesanost

    🔪 Sådan gør du

    1. Sæt smørret på køkkenbordet, så det bliver blødt.
    2. Skræl kartofler og skær grimme øjne og urenheder væk.
    3. Skær kartofler midtover og snit dem i fine tynde stykker.
    4. Pil og hak hvidløg fint. Pil løg, skær den midtover og skær løg ud i tynde skiver.
    5. Kom nu lidt smør på et rent viskestykke og gnid muffinsform med smør.
    6. Kom kartoffelskiver i bunden på alle forme. Fordel nu lidt løg og hvidløg ovenpå, en lille klat smør og krydr med lidt fintrevet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
    7. Gentag indtil alle ingredienser undtagen fløden er brugt, dog også uden revet muskatnød, da den kun skal bruges til første og sidste lag.
    8. Til sidst tilsættes fløde i alle forme og der rives godt med parmesanost over alle kartoffelmuffins.
    9. Tryk det hele med håndfladen, så luften presses ud og så ingredienserne hænger bedre sammen.
    10. Hvis kartofler løfter sig i formene i ovnen, kan du presse kartofler sammen med en paletkniv eller et glas.
    11. Kom det ind i 190 grader varm ovn i ca. 30 minutter eller indtil kartoflerne er gyldne og sprøde.. Hæv varmen de sidste 10 minutter, hvis de mangler farve.
    12. Tag en lagkagekniv og tag kartoffelmuffins ud af formen og servér straks.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan variere opskriften ved, at komme din favorit ost ovenpå kartofler.
    • Du udelade f. eks. fløde, hvis det skal være mere fedtfattigt.

    ❓ FAQ

    Kan man forberede noget på forhånd?

    Ja, man kan klargøre kartofler og komme dem i bøtte så de er klar til brug. Pas på med, at de ikke får luft, da de så risikerer, at blive misfarvet.

    Kan fløde erstattes med mælk?

    Ja, eller cremefine.

    Kartoffelmuffins serveret til gammeldags oksesteg
    Kartoffelmuffins serveret til gammeldags oksesteg
    Del meget gerne
    • Total21
    • 18
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Mørbradbøffer med champignonsauce
    Flæskesteg på rotisseri i gasgrill »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Kartofler - Kartoffel opskrifter, Tilbehør til mad Tags: fløde, hvidløg, kartofler, løg, muskatnød, parmesan

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind