Her får du rigtig lækre cremede kartoffelmuffins med smør og fløde, som er helt perfekte til, at servere for sine gæster. Kartofler i muffinsforme er særdeles velegnede, at servere til steaks og store bøffer, og de er et flot alternativ til flødekartofler.
Prøv også kartoffelfondant
Gå til
📋 Opskrift
Kartofler i muffinsform med løg og smør
Udstyr
- 16 stk. Muffinsforme
Ingredienser
Drys
- 50 g Parmesanost
Sådan gør du
- Sæt smørret på køkkenbordet, så det bliver blødt.
- Skræl kartofler og skær grimme øjne og urenheder væk.
- Skær kartofler midtover og snit dem i fine tynde stykker.
- Pil og hak hvidløg fint. Pil løg, skær den midtover og skær løg ud i tynde skiver.
- Kom nu lidt smør på et rent viskestykke og gnid muffinsform med smør.
- Kom kartoffelskiver i bunden på alle forme. Fordel nu lidt løg og hvidløg ovenpå, en lille klat smør og krydr med lidt fintrevet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
- Gentag indtil alle ingredienser undtagen fløden er brugt, dog også uden revet muskatnød, da den kun skal bruges til første og sidste lag.
- Til sidst tilsættes fløde i alle forme og der rives godt med parmesanost over alle kartoffelmuffins.
- Tryk det hele med håndfladen, så luften presses ud og så ingredienserne hænger bedre sammen.
- Hvis kartofler løfter sig i formene i ovnen, kan du presse kartofler sammen med en paletkniv eller et glas.
- Kom det ind i 190 grader varm ovn i ca. 30 minutter eller indtil kartoflerne er gyldne og sprøde.. Hæv varmen de sidste 10 minutter, hvis de mangler farve.
- Tag en lagkagekniv og tag kartoffelmuffins ud af formen og servér straks.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Klargøring ca. 5 min. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid ca. 45 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser
Drys
- 50 g Parmesanost
🔪 Sådan gør du
- Sæt smørret på køkkenbordet, så det bliver blødt.
- Skræl kartofler og skær grimme øjne og urenheder væk.
- Skær kartofler midtover og snit dem i fine tynde stykker.
- Pil og hak hvidløg fint. Pil løg, skær den midtover og skær løg ud i tynde skiver.
- Kom nu lidt smør på et rent viskestykke og gnid muffinsform med smør.
- Kom kartoffelskiver i bunden på alle forme. Fordel nu lidt løg og hvidløg ovenpå, en lille klat smør og krydr med lidt fintrevet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
- Gentag indtil alle ingredienser undtagen fløden er brugt, dog også uden revet muskatnød, da den kun skal bruges til første og sidste lag.
- Til sidst tilsættes fløde i alle forme og der rives godt med parmesanost over alle kartoffelmuffins.
- Tryk det hele med håndfladen, så luften presses ud og så ingredienserne hænger bedre sammen.
- Hvis kartofler løfter sig i formene i ovnen, kan du presse kartofler sammen med en paletkniv eller et glas.
- Kom det ind i 190 grader varm ovn i ca. 30 minutter eller indtil kartoflerne er gyldne og sprøde.. Hæv varmen de sidste 10 minutter, hvis de mangler farve.
- Tag en lagkagekniv og tag kartoffelmuffins ud af formen og servér straks.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan variere opskriften ved, at komme din favorit ost ovenpå kartofler.
- Du udelade f. eks. fløde, hvis det skal være mere fedtfattigt.
❓ FAQ
Ja, man kan klargøre kartofler og komme dem i bøtte så de er klar til brug. Pas på med, at de ikke får luft, da de så risikerer, at blive misfarvet.
Ja, eller cremefine.
Skriv et svar