Kartoffelsalat er uundværlig til en god grillaften. Kartoffelsalat og pølser er en dansk klassisk ret som de fleste har spist, enten hjemme eller ude.
Vi rister ofte bacon på panden som vi drysser over kartoffelsalaten. Det giver en fantatisk lækker smag og passer rigtigt godt til kartofler.
Kartoffelsalat klassisk opskrift er utrolig nemt at lave, og smager meget bedre end dem du kan købe. Det er fordi du kan bruge helt friske råvarer og kan tilbyde den frisklavet.
Der findes dog mange gode ”købe” kartoffelsalater, men hjemmelavet kartoffelsalat, lavet på den helt rigtige måde er nu bedst.
Den fejl de fleste laver er, at de laver kartoffelsalaten for fed, og ”fad” i smagen og serverer den for lun.
Til den helt rigtige klassiske kartoffelsalat, bruges hjemmelavet mayonnaise og estragoneddike.
Tilsættes der frisk estragon, fremhæves smagen yderligere kraftigt.
Kartoffelsalat klassisk med ristet bacon
Eksperimenter og lav din egen favorit kartoffelsalat. Vi har lavet en liste med ekstra tilbehør som kan puttes i kartoffelsalaten. Måske du har din egen favorit grønsag som ikke er nævnt herunder, så er du meget velkommen til at skrive det i kommentarfeltet nedenunder.
Kartoffelsalat klassisk
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 1 kg. Gode faste kartofler f. eks sava
- 3 stk. forårsløg
- 2 spsk. hjemmelavet mayonnaise (Bemærk. Mayonnaise kan udelades og erstattes af ymer)
- 2 spsk. ymer
- 2 spsk. Estragoneddike
- 1 tsk. Sennep
- 1 bundt friskhakket dild
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. Salt
- 1 Knivspids Friskkværnet peber
- 1 dl Friskhakket estragonblade (Kan udelades)
- 150 gram Ristet bacon
Ingredienser ekstra tilbehør som kan kommes i kartoffelsalaten
- 1 bundt Radiser (snittet)
- 1 spsk. Dild (hakket)
- 1 spsk. Purløg (hakket)
- 3 stk. Forårsløg (snittet)
- 1 spsk Persille (hakket)
- 2 stk. Hvidløgsfed (hakket)
- 1 stk. Løg (finthakket)
- 6 stk. Friske grønne asparges (snittet)
- ¼ stk. Agurk (hakket og skrabet fri for indhold)
- 1 spsk. Estragon frisk (hakket)
Sådan gør du
- Kog kartofler sagte og møre i letsaltet vand. Må ikke bulderkoge.
- Køl kartoflerne helt ned.
- Når kartoflerne er afkølet, Skæres de i mundrette stykker og stilles derefter igen i køleskabet. Imens forberedes dressingen.
Dressing
- Hak forårsløg, estragon, purløg eller dild
- Rør mayonnaise, ymer, og estragoneddike sammen og smag til med sukker, salt og peber.
- Vend kartoflerne i dressingen og tilsæt forårsløg, dild eller purløg og evt. hakket estragon.
- Stilles koldt i køleskabet.
Servering
- Lige inden servering ristes bacon og drysses over. Men du kan også hakke bacon i små stykker og vende den i kartoffelsalaten. Uhmmmmm
Ernærnærings fakta
God fornøjelse og velbekomme
Tips
Det er vigtigt at dressingen har den helt rigtige smag. Sørg for at smage dressingen til, inden den vendes i kartoffelsalaten. Ofte er dressingen for skarp, for sur eller mangler smag.
Skriv en kommentar